Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tampereen kaupunkiseudun päiväkotihoidon kustannusvertailu 2010 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi Suunnittelupäällikkö.
Advertisements

V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
4. Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Tampereen kaupunkiseudun ICT-tilanne ICT muutostuen verkostoseminaari Jarkko Oksala/tietohallintojohtaja, Tampere Jarkko Oksala.
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
Tietoja Tampereesta. Kaupunkiseudun väestö 2014 Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti.
Toimintaympäristö Muuttoliike Leena Salminen.
Satu Sjöholm/Liikuntatoimen ylitarkastaja/Länsi-ja Sisä-Suomen Aluhallintovirasto.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
Kyläkoulusta palvelukeskukseksi
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Tuula Miettinen/ Espoon kaupunki
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
Perusopetus Rehtorikokous
Kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n kotihoitoon
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
Varhaiskasvatuksen toimintakulut
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Väestöennuste ikäryhmittäin Kangasalla
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
PedaBoss aamupalatilaisuudet
Kohtaamispaikkatoiminnan kehittämisen työryhmä Pirkanmaalla
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Väestön pääasiallinen toiminta Kangasalla 1990–2015
Elinkeinorakenne sukupuolen mukaan Kangasalla 2015
Tampereen kaupunkiseudun kuntien välinen pendelöinti 2015
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( )
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
RUUSULINNAN ABC.
Tietopaketti 9: Vammaispalvelut
Tietopaketti 7: Vuodeosasto- ja sairaalahoito
Väestönmuutokset Kangasalla 1990–2016
Verkostotapaaminen Tampere
Joensuun seudun varhaiskasvatussuunnitelma
Syömishäiriöliitto - SYLI ry
Varhaiskasvatuksen kysely kunnille koskien hallinnonalaa, kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisiä sekä palveluseteliä Jarkko Lahtinen ja Johanna.
Rekrytointitarpeiden ennakointi (ART)
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Nuorten hoivaajien määrä, valistuneita arvauksia (mutta läpinäkyviä)
Seudullinen työkokous
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018
Tietopaketti jäsenyhdistykselle
Siuntion kunta/ Varhaiskasvatuspalvelut
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tampereen kaupunkiseudun kuntien välinen pendelöinti 2016
Liikennealueiden ylläpidon tuotteistus
Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely
Toimipaikat päätoimialoilla Kangasalla 2014–2016
Väestön pääasiallinen toiminta Kangasalla 1990–2017
Väestöennuste ikäryhmittäin Kangasalla
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
Sisä-Suomen poliisilaitos
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2018 (Lähde: Kela/Terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit.
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Kentän uudet nettisivut Kentän
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi talous- ja hallintopäällikkö Tommi Ruokonen varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Kirsi Huhtala-Reinikka 23.5.2017

Yleistä Tampereen seudun päiväkotihoidon palvelujen ja kustannusten vertailussa selvitettiin kunnan järjestämän päiväkotihoidon kustannuksia sekä lasten ja henkilöstön määriä vuonna 2016. Seudun kustannuslaskennan laajuus ja sisältö määriteltiin yhdessä kuntien varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden kanssa seututapaamisessa 26.10.2016. Määrittelyt ja mittarit ovat pääosin edellisen vuoden kaltaiset. Hinnoissa ei ole mukana varhais- ja eläkemenoperusteisia maksuja.

Kunnallisten päiväkotien laskennallisten lasten määrä Lasten määrä tilastoidaan 30.11.2016 tilanteen mukaan jaottelulla: alle 3 -vuotiaat (osa-aikahoito, kokopäivähoito) 3-6 -vuotiaat (osa-aikahoito, kokopäivähoito) erityistä tukea tarvitsevat lapset (alle 3v. ja yli 3v. jaottelulla) esiopetuksessa olevat lapset Laskennalliset lapset lasketaan seuraavilla kertoimilla: alle 3-vuotiaat, kokopäivähoito: kerroin = 2 alle 3-vuotiaat, osa-aikahoito: kerroin = 2 yli 3-vuotiaat, kokopäivähoito: kerroin = 1 yli 3-vuotiaat, osa-aikahoito: kerroin = 0,54 erityistä tukea tarvitsevien lasten määrä lisätään summaan, sen lisäksi, että he ovat luvuissa jo omilla ikä- ja hoitoaikakertoimillaan. Parhaimmillaan heidän kerroin nousee kolmeksi. osa-aikahoidoksi lasketaan, mikäli varhaiskasvatusta annetaan 0-85 h/kk ja Vesilahdella 0-90 h/kk sekä enintään 10 pv/kk ja ainoastaan esiopetusta saavat lapset Kertoimia käytetään myös ikäpainotetun hoitopäivän laskennassa ja ne perustuvat päivähoitoasetukseen 1973 / 239 6 §.

Päiväkotihoitoon sijoitettujen lasten määrä vuonna 2016

Päiväkotihoitoon sijoitettujen alle 3-vuotiaiden lasten määrä vuonna 2016

Kustannukset laskennallista lasta kohden vuonna 2016 Kustannukset ovat koko vuoden kustannuksia, mutta jakajana on lasten määrä yhtenä päivänä (30.11.). Esiopetuksen toimintatiedot ja kustannukset sisältyvät vertailuun siltä osalta, kun esiopetus on järjestetty päiväkodeissa. Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä esiopetus järjestetään kokonaan varhaiskasvatuksen alaisena toimintana. Kangasalalla ja Orivedellä esiopetusta järjestetään sekä varhaiskasvatuksen että perusopetuksen alaisena toimintana. Lempäälässä, Pirkkalassa ja Vesilahdella esiopetus järjestetään pääsääntöisesti perusopetuksen alaisena toimintana. Orivedellä siivouskulut sisältyvät tilavuokraan.

Ikäpainotetun toteutuneen hoitopäivän hinta vuonna 2016 Kustannukset ovat koko vuoden kustannuksia. Henkilöstökustannuksissa jakajana on käytetty toteutuneita (ikäkertoimilla painotettuja) hoitopäiviä koko vuoden ajalta. Kaikissa muissa kustannuksissa jakajana on käytetty toteutuneita hoitopäiviä koko vuoden ajalta.

Kunnallisen päiväkotihoidon asiakasmaksutulot lasta kohden 2014-2016

Kunnallisen päiväkotihoidon ateria- ja puhtaanapitokustannukset laskennallista lasta kohden 2016

Päiväkotihoidon kokonaiskustannusten muutos 2015-2016

Päiväkotihoidon kustannusten muutos laskennallista lasta kohden 2015-2016

Kiitos!