IHOTTUMAT.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Hiv ja aids.
Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
Myrkytystapaturmat.
MRSA metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
ECDC-infektiomääritelmien yleiset periaatteet
Tunne lääkkeesi Toimiiko lääkehoitosi?
Ruusu Jenni Pajulahti.
Syöpälääkehoito.
Allergiat s
Hivesan Pro Antiseptinen voide.
SÄDEHOITO.
Kotitehtävä.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Allergiat.
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
LÄÄKKEIDEN YHTEISVAIKUTUKSET. 1. Yhteisvaikutukset toisten lääkkeiden, joidenkin elintarvikkeiden ja alkoholin kanssa 2. Toiset yhteisvaikutukset toivottuja,
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
Myrkytystapaturmat.
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Käden infektiot.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
VATSAKIPU JA RUUANSULATUSVAIVAT. YLEISTÄ VATSAVAIVOISTA OHIMENEVÄT VATSAKIVUT OVAT IHAN NORMAALEJA JOKAISELLA IHMISELLÄ JOIDEN TAKIA EI KANNATA MENNÄ.
Navigaattori Liiku ja urheile turvallisesti.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Työskentely kuumassa KESÄKUU.
63. Mielenterveyden häiriöt
Lääkeaine Kemia.
Epilepsia.
Kohonnut verenpaine.
18 Psyykenlääkkeet voivat auttaa selviämisessä
Syömishäiriöt 5.6.
KEUHKOSYÖPÄ …..
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Liisa Ollikainen-Paananen /H2913SA MAMK/Savonlinna
VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
IHOSYÖPÄ.
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Vesirokko.
Opetusmateriaalin hallintajärjestelmä ”Matahari”
Gluteeniton ruokavalio/FODMAP-ruokavalio
Syöpä.
Kivunhoito ja Kipulääkkeet
Erikoissairaanhoitaja Pirjo Murto, HUS
Infraäänten mahdolliset terveysvaikutukset
3-09 Silmien hoito.
2-02 Lääkehoidon merkitys.
KIPU. KIPU KIPU fyysisestä vammasta tai tavasta käyttää kehoa stressi tai huolet voivat aiheuttaa pääkipua tai lihasjännityksiä tunteet ja ajatukset.
Esityksen transkriptio:

IHOTTUMAT

Eri ihottumien syyt ja oireet Iho voi oireilla esim. joillekin ruoka-aineille tai kemikaaleille herkän ihon tai infektioiden vuoksi. Erilaisia ihottumia ovat esimerkiksi atooppinen iho, johon liittyy kuivaa ihoa ja usein allergiataipumusta. Suomalaisista n. 20 % on atooppinen iho. Iho-oireita voi aiheuttaa myös nokkosihottuma, hyönteisten puremat, syyhy, auringon polttama iho sekä moni muu sairaus. Ne voivat myös olla lääkkeiden haittavaikutuksia.

Ihottuman hoito ja lievitys Hygieniasta huolehtiminen sekä kosteusvoiteiden käyttö voi lievittää ihon kutinaa. Tehokkaasti kutinaa helpottaa kortisonivoiteet, mutta sen käyttöä tulee rajoittaa. Joskus kutisevaan ihoon voi myös tarvita sisäisesti otettavia antihistamiineja, mutta niiden pitkäaikaisesta käytöstä pitää jutella lääkärin kanssa. Auringon valo voi myös auttaa oireisiin. Jos ihottumat ja kutina ei pysy poissa edellä mainituilla asioilla, kannattaa käydä lääkärissä.

Lähteet Vita 1: https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/terveystietoa- verkosta/itsehoito2 Terveyskirjasto: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk002 33