JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajien joustava perusopetus
Advertisements

JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
OPETUS- SUUNNITELMA Käsitteen kehityksestä. CURRICULUM Kasvatusta tarkastellaan kokonaisuutena Dewey: lapsen oppimiskokemusten suunnittelua tarkoittaa.
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishanke (OKM) Puolalan lähikoulun luokat
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
 Nuorelle, jolla on  - vaara jäädä ilman päättötodistusta  - paljon poissaoloja  - ongelmia koulunkäynnissä tai alisuoriutuu  - tulevaisuuden suunnitelmat.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
KOULUNUORISOTYÖ PIEKSÄMÄELLÄ Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki p ,
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA. JOPO ON MAHDOLLISUUS ARVOSANAT YHTEISHAKUPISTEET OPISKELUPAIKKA.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
22 oppilasta 9 poikaa 13 tyttöä Erityisopettaja Laura Dunkel Yhteisiä tunteja 3. luokan kanssa äidinkielessä ja ympäristötiedossa Koulunkäynnin ohjaaja.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Arviointi osana oppimisprosessia
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
Rovastinkankaan koulun Joustava Esi- ja alkuopetus
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Opiskelu eLukiossa
Opiskelijaksi lukioon?
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Joustava perusopetus eli JOPO
Nopolan koulu Opettajien veso
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Oulun normaalikoulun lukio
Tervetuloa Joensuun Lyseon peruskouluun
Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016
Liikesaksan perusteet I
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
JOPO Joustava perusopetus Kaakkurin
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Valinnaisaineiden valinnasta tuleville 8. - luokkalaisille
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Uusi opetussuunnitelma 2016
Ekaluokalle 2017.
Alakoulusta yläkouluun
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Etelä-Hervannan koulu
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
KOULUTULOKKAIDEN TUTUSTUMISPÄIVÄ
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Kaksoistutkinto.
Kokemuksia valmistavan inklusiivisesta mallista meidän koulussa
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Valinnaisaineet Hiidenkiven koulussa
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
OPETUKSEN EHEYTTÄMINEN…
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA Jopo-luokan opiskelussa hyödynnetään toiminnallisia ja työpainotteisia menetelmiä. Luokassa on 6-10 oppilasta, jopo-opettaja ja sosiaaliohjaaja.

JOPO ON MAHDOLLISUUS ARVOSANAT YHTEISHAKUPISTEET OPISKELUPAIKKA Jopo on oiva mahdollisuus saada koulu raiteilleen ja siten arvosanatkin saattavat nousta. Yhteishakupisteiden noustessa jopo-oppilas saa todennäköisemmin mieluisensa jatko-opintopaikan. Pienessä ryhmässä toiminta on tiivistä ja apua on helposti saatavilla. Tavoitteena jopolla on:  positiivisen asenteen ja opiskeluun motivoitumisen kehittäminen  itsetunnon vahvistaminen  oppilaan todellisia kykyjä ja taitoja vastaavan päättötodistuksen saaminen

OPISKELUA KOULUSSA Jopolla panostetaan luokkahenkeen ja ryhmäytymiseen. Lukuvuoteen kuuluu koulussa tapahtuva pienryhmäopetus, vierailukäyntejä, mahdollisesti leirikoulu sekä työpaikkaopiskelujaksoja. (Dia-kuvat 3, 4 ja 5) Jopo-luokalla opiskellaan normaalin perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Jopo-oppilaat muualla Suomessa ovat kertoneet: ”Jopolla työskennellään paljon ryhmässä, kertaillaan paljon ennen koetta ja asiat käydään hyvin läpi.” JOPO -toiminnasta tähän mennessä saadut kokemukset ovat olleet hyviä. Oppilaiden keskiarvot ovat nousseet ja poissaolot ovat vähentyneet. Poissaoloja ja myöhästymisiä seurataan tiiviisti ja myöhästymiset korvataan. Jos oppilasta ei näy aamulla tunnilla, sosiaaliohjaaja tai opettaja on yhteydessä oppilaaseen ja jos hän ei vastaa, huoltajiin.

… JA MUUALLA Jopolla panostetaan luokkahenkeen ja ryhmäytymiseen. Lukuvuoteen kuuluu koulussa tapahtuva pienryhmäopetus, vierailukäyntejä, mahdollisesti leirikoulu sekä työpaikkaopiskelujaksoja. (Dia-kuvat 3, 4 ja 5) Jopo-luokalla opiskellaan normaalin perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Jopo-oppilaat muualla Suomessa ovat kertoneet: ”Jopolla työskennellään paljon ryhmässä, kertaillaan paljon ennen koetta ja asiat käydään hyvin läpi.” JOPO -toiminnasta tähän mennessä saadut kokemukset ovat olleet hyviä. Oppilaiden keskiarvot ovat nousseet ja poissaolot ovat vähentyneet. Poissaoloja ja myöhästymisiä seurataan tiiviisti ja myöhästymiset korvataan. Jos oppilasta ei näy aamulla tunnilla, sosiaaliohjaaja tai opettaja on yhteydessä oppilaaseen ja jos hän ei vastaa, huoltajiin.

Jopolla panostetaan luokkahenkeen ja ryhmäytymiseen Jopolla panostetaan luokkahenkeen ja ryhmäytymiseen. Lukuvuoteen kuuluu koulussa tapahtuva pienryhmäopetus, vierailukäyntejä, mahdollisesti leirikoulu sekä työpaikkaopiskelujaksoja. (Dia-kuvat 3, 4 ja 5) Jopo-luokalla opiskellaan normaalin perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Jopo-oppilaat muualla Suomessa ovat kertoneet: ”Jopolla työskennellään paljon ryhmässä, kertaillaan paljon ennen koetta ja asiat käydään hyvin läpi.” JOPO -toiminnasta tähän mennessä saadut kokemukset ovat olleet hyviä. Oppilaiden keskiarvot ovat nousseet ja poissaolot ovat vähentyneet. Poissaoloja ja myöhästymisiä seurataan tiiviisti ja myöhästymiset korvataan. Jos oppilasta ei näy aamulla tunnilla, sosiaaliohjaaja tai opettaja on yhteydessä oppilaaseen ja jos hän ei vastaa, huoltajiin. MOTIVAATIO

TIEDOT TAIDOT ARVOT ASENTEET TAHTO Jopolla lukujärjestystä on mahdollista muokata kulloisenkin tilanteen mukaan. Jopolla voi esim. jatkaa tärkeää asiaa seuraavalla tunnilla tai vaihtaa tuntien järjestystä. Oppilaat saavat samanlaisen päättötodistuksen kuin muutkin 9.-luokkalaiset. TIEDOT TAIDOT ARVOT ASENTEET TAHTO

Valinnaisaineet opiskellaan pääsääntöisesti vanhoissa valinnaisryhmissä. VALINNAISIA

TYÖPAIKALLA OPPIMINEN JOPOLLA TETTIÄ ON 30 PÄIVÄÄ. PAIKAN VALINNASSA OLET ITSE AKTIIVISESTI MUKANA. Työpaikkaopiskelupäiviä on lukuvuoden aikana 30. Jaksojen aikana tehdään myös oppiaineisiin liittyviä oppimistehtäviä sekä työkurssin tehtäviä. Muualla motivoituneiden Jopo-oppilaiden saama palaute työpaikoilta on ollut pääosin hyvää tai erinomaista. Työssä opiskelujakson kokemukset auttavat oppilasta jatko-opintopaikan valinnassa.