Maailmankauppa ja Köyhät maat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Advertisements

Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
MS Visio Prosessikaavion mallintaminen sanallisesta kuvauksesta
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Tekijät: Pekka Ala-Honkola, Mika Immonen
TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet- SYKSY 2001-kurssi 2 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet Ennakkotietoa Vastaava opettaja Pekka Makkonen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
KIELIKONSULTTIEN TYÖELÄMÄTAIDOT Työelämää ja opintoja -iltapäivä Anu Karrimaa.
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
RTA seminaarityö sisältöohjeita Juhani Kiiras
Miten laatutyö käynnistettiin? Helsingin yliopisto Sosiaalipsykologian laitos Jaana-Piia Mäkiniemi Mia Teräsaho Vopla-hankkeen työpaja
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja opettajien tukena Sirkka Hulkkonen Otto Burman
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Mitä yliopisto-opiskelu on? Yliopistossa opiskeluun liittyviä käytänteitä, ihmisiä ja kommervenkkejä kirjallisuuden fukseille.
WebOodiKURSSIPALAUTE Laura Vuorinen Opiskelijarekisteri.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
EK102b Uuden testamentin teologia
OHJAAJAN KOKEMUKSIA SÄHKÖISEN HOPS-TYÖKALUN KÄYTÖSTÄ espanjalainen filologia Elina Liikanen Romaanisten kielten laitos Oodi-päivät ?
Digitaalitekniikka (piirit)Täsmätehtävät Fe/AKo Luku 1 ?1?1 Sivu 4Luku 1Sivu 1Opetuskerta 1 ?2?2.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
EK102b Uuden testamentin teologia Luennot Petri Luomanen Eksegetiikan laitos.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Kotitehtävän 8 ratkaisu Janne Kunnas Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston avoimilla verkkosivuilla. Muilta osin kaikki oikeudet.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
Projektinhallinta it. lut
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tekstinkäsittely  Microsoft Word  Luentotehtävä  Erilaisia tekstinkäsittelyohjelmia.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
ERILLISET ERITYISOPETTAJAN OPINNOT Tervetuloa Helsingin yliopistoon! Alkuinfo
Matka-ajat ja etäisyydet saavutettavuuden mittareina - Poimintoja väitöskirjastani Maria Salonen Geotieteiden ja maantieteen laitos, HY
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Toimintakausi Ydinporukka pieni, mutta aktiivinen! Lisää innostuneita mahtuu mukaan!
KAUPUNKIELVI SEMINAARI klo Elvi-projektit 1. Ikääntyneiden kotona selviytyminen Kyläelvi Kolmas ikä pohjoisissa suomalaisissa.
Ongelmaperustainen oppiminen lukion kemian opetuksessa Kemian Opetuksen Päivät /Irma Aroluoma.
Johtamisen perusteet Verkkokurssi Aalto-yliopisto Avoin yliopisto A21A op Kevät 2016 Juhani Kauhanen Copyright Juhani Kauhanen.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Ohjeet Kandidaattiseminaariin integroitu kypsyysnäytesuorittaminen
Alueiden Eurooppa.
Tactic – Uusi lautapeli vai palvelumuotoile jo olemassa olevaa peliä?
Kansainvälinen kauppa
Ohjelma 9.2. Jakson suunnittelua Alkulämmittelytehtävä
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Perhetyön perusteet –opintojakson rakenne
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Maailmankauppa ja globalisaation periaatteet
Filosofian ja elämänkatsomustiedon didaktiikka: AD-perusteet kurssin suoritus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
TAI-E1126 Taidekasvatusseminaari
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
Sähköiset yo-kirjotukset
ESSEE.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Aamupäivän ohjelma Kouluprojektien purkua pienryhmätyöskentely
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Korkealämpötilakemia
KIELENHUOLTO.
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Kirjoittajan nimi, arvo Työpaikka
MS Visio Prosessikaavion mallintaminen sanallisesta kuvauksesta
CLT132 Tehtävät (viikko 8).
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Sosiaalisen median kuvamalli
Esityksen transkriptio:

Maailmankauppa ja Köyhät maat Kurssiohjelma ja ohjeet 4.2.2008

Kurssiohjelma 1) 4.2.2008 Maailmankaupan nykytilanne köyhimpien maiden näkökulmasta (JL) 2) 11.2.2008 Maailman kauppajärjestö WTO ja köyhät maat (MS) 3) 18.2.2008 Köyhimmät maat perushyödyketuottajina (JL)

Kurssiohjelma 4) 25.2.2008 Maailman kauppajärjestelmä, uudet kauppakysymykset ja alueelliset prosessit (MS) 5) 10.3.2008 Köyhimmät maat teollisuustuottajina (JL) 6) 17.3.2008 Kauppa ja Kehitys: OECD:n ja EU:n kehityspolitiikka sekä toimet köyhien maiden kaupankäynnin tukemiseksi (MS)

Kurssiohjelma 7) 31.3.2008 Mitä johtopäätöksiä maailmankaupasta tulisi vetää? (JL/MS) 8) 7.4.2008 Pienryhmätyöskentelyä (JL/MS) 9) 14.4.2008 Pienryhmätyöskentely ja kurssipalaute (JL/MS) ***LOPPUTYÖN DL 2.5.2008***

Kurssiohjeet Aika: Maanantaisin 4.2. – 14.4.2008, klo 16.30 – 19.00 paitsi 7.4. klo 16.30 – 19.45. (Huom. EI opetusta MA 3.3. ja 24.3.). Kaksi viimeistä opetuskertaa ovat pienryhmätyöskentelyä. Paikka: P674 Suoritustapa: Läsnäolo luennoilla ja pienryhmätyöskentelyssä sekä kirjallinen lopputyö, joka palautetaan 2.5.2008 mennessä. Poissa voi olla enintään kahdelta opetuskerralta. Opettajat: Jari Lanki (Avoin yliopisto) ja Marikki Stocchetti (HY, Kehitysmaatutkimuksen laitos) Kurssimateriaalit: saatavilla Avoimen yliopiston ja kehitysmaatutkimuksen laitoksen verkkosivuilla

Ohjeita lopputyön laadintaan Valitse työtäsi varten tarkasteltavaksi jokin sellainen itseäsi kiinnostava johonkin/joihinkin köyhempiin maihin ja maailmankauppaan liittyvä ilmiö, jonka uskot esimerkiksi vaikuttavan merkittävällä tavalla kyseisen maan/kyseisten maiden talouksiin tai vaikkapa joidenkin tiettyjen väestöryhmien toimeentuloon hyvällä tai huonolla tavalla.

Lopputyön muoto Lopputyön tulisi olla pituudeltaan n. 15 sivua (1,5 rivivälillä kirjoitettuna) ja noudattaa akateemisen seminaarityön (esim. proseminaarityön) muotoa ml. lähdeviitteet (tekstin sisäiset viitteet tai alaviitteet) ja lähdeluettelo. Lopputyön voi kirjoittaa kotimaisten kielten lisäksi myös englanniksi. Palautus 2.5. mennessä Avoin yliopisto/Kehitysmaatutkimuksen laitos

Hyödyllisiä linkkejä lopputyön ideointiin http://www.atimes.com/atimes/Asian_Economy.html http://allafrica.com/business/ http://www.nationmedia.com/eastafrican/current/ http://www.economist.com/ http://www.wto.org/ http://www.wto.org/english/thewto_e/whatis_e/tif_e/org6_e.htm http://www.ecdpm.org http://www.oxfam.org