Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä yliopisto-opiskelu on? Yliopistossa opiskeluun liittyviä käytänteitä, ihmisiä ja kommervenkkejä kirjallisuuden fukseille.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä yliopisto-opiskelu on? Yliopistossa opiskeluun liittyviä käytänteitä, ihmisiä ja kommervenkkejä kirjallisuuden fukseille."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä yliopisto-opiskelu on? Yliopistossa opiskeluun liittyviä käytänteitä, ihmisiä ja kommervenkkejä kirjallisuuden fukseille

2 Akateemisia käytänteitä Akateeminen vartti – ei päde tentteihin!! Akateeminen vartti – ei päde tentteihin!! Akateeminen viikko Akateeminen viikko Akateeminen vuosi Akateeminen vuosi

3 Yliopiston opetushenkilökunta Professorit – Leena Kirstinä ja Tarmo Kunnas Professorit – Leena Kirstinä ja Tarmo Kunnas Dosentit – esim. Mikko Keskinen ja Erkki Vainikkala Dosentit – esim. Mikko Keskinen ja Erkki Vainikkala Yliassistentit – Mikko Keskinen Yliassistentit – Mikko Keskinen Assistentit Assistentit Yliopiston opettajat (lehtoreita, tuntiopettajia ym.) – Kristian Blomberg Yliopiston opettajat (lehtoreita, tuntiopettajia ym.) – Kristian Blomberg Tutorit Tutorit Emeritus-/emeritaprofessorit Emeritus-/emeritaprofessorit

4 Kunnianarvoisat professorimme

5 Oppimateriaalit? Kaikille kursseille ei tarvita kirjallista materiaalia Kaikille kursseille ei tarvita kirjallista materiaalia Kirjavitriinissä (Yliopiston kirjasto, 1. krs.) myydään monistepumaskoja 2-8€/kpl Kirjavitriinissä (Yliopiston kirjasto, 1. krs.) myydään monistepumaskoja 2-8€/kpl Yliopiston kirjasto (erit. kurssikirjat –osasto (1.krs.), kaupungin kirjasto, kotipaikkakuntasi kirjastot Yliopiston kirjasto (erit. kurssikirjat –osasto (1.krs.), kaupungin kirjasto, kotipaikkakuntasi kirjastot Kirjakaupat; netissä esim. Adlibris tai Akateeminen kirjakauppa Kirjakaupat; netissä esim. Adlibris tai Akateeminen kirjakauppa

6 Opiskelumuotoja Luento – yleensä ei läsnäolopakkoa Luento – yleensä ei läsnäolopakkoa Seminaari – erit. kandi- ja graduseminaarit Seminaari – erit. kandi- ja graduseminaarit Demo/harjoitusryhmä – usein läsnäolopakko Demo/harjoitusryhmä – usein läsnäolopakko Verkkokurssit – tapahtuvat yleensä jossakin verkko-opiskeluympäristössä (Moodlessa tai Optimassa) Verkkokurssit – tapahtuvat yleensä jossakin verkko-opiskeluympäristössä (Moodlessa tai Optimassa) Tenttiminen – tapahtuu yleisinä tenttipäivinä Tenttiminen – tapahtuu yleisinä tenttipäivinä

7 Tenttiminen Täysin itsenäistä!! Täysin itsenäistä!! Vaatii ilmoittautumisen tenttikuorella vähintään 8 vuorokautta ennen tenttiä Vaatii ilmoittautumisen tenttikuorella vähintään 8 vuorokautta ennen tenttiä Poikkeuksena kesätentit, joihin ilmoittauduttava toukokuun loppuun mennessä Poikkeuksena kesätentit, joihin ilmoittauduttava toukokuun loppuun mennessä Tenttejä järjestetään vain tiedekunnan yleisinä tenttipäivinä (ks. tiedekunnan nettisivut tai JYY:n kalenterin alkusivut) Tenttejä järjestetään vain tiedekunnan yleisinä tenttipäivinä (ks. tiedekunnan nettisivut tai JYY:n kalenterin alkusivut)

8 Yleiset tenttipäivät Järjestetään kerran kuussa lauantaisin, kesällä maanantaisin Järjestetään kerran kuussa lauantaisin, kesällä maanantaisin Saleina yleensä C1,C2, C4 Saleina yleensä C1,C2, C4 Kuulustelu alkaa klo 10:00; vastausaikaa on tasan neljä tuntia Kuulustelu alkaa klo 10:00; vastausaikaa on tasan neljä tuntia Kassit luokan etuosaan Kassit luokan etuosaan Ei omia papereita mukaan Ei omia papereita mukaan Henkilöpaperit näytettävä vastauksia palautettaessa! Henkilöpaperit näytettävä vastauksia palautettaessa! PERU ILMOITTAUTUMISESI JOS ET PÄÄSE!!! PERU ILMOITTAUTUMISESI JOS ET PÄÄSE!!!

9 Kaunokirjallisuuden tenttiminen 1.) Perusopinnoissa Yleisen kirjallisuuden tuntemus 1 ja 2 TAI Kotimaisen kirjallisuuden tuntemus 1 ja 2 (5op+5op) 2.) Aineopinnoissa 1 proosan tuntemuksen kurssi, 1 lyriikan tuntemuksen kurssi ja 1 draaman tuntemuksen kurssi – nämä saavat kukin olla joko yleisestä tai kotimaisesta kirjallisuudesta opiskelijan valinnan mukaan. (5op+5op+5op)

10 Kaunokirjallisuuden tenttiminen Kehitä oma strategiasi tentteihin lukemiseen! Hyödynnä lukijahistoriasi, Wikipedia, sarjakuvasovitukset, filmatisoinnit… Kehitä oma strategiasi tentteihin lukemiseen! Hyödynnä lukijahistoriasi, Wikipedia, sarjakuvasovitukset, filmatisoinnit… Vaihtoehtona aina lukupiiri + essee! Vaihtoehtona aina lukupiiri + essee!

11 Essee Sisältää joskus runsastakin lähteiden käyttöä  lähdeluettelo Sisältää joskus runsastakin lähteiden käyttöä  lähdeluettelo Omaa pohdiskelua! Omaa pohdiskelua! Laajuus vaihtelee sen mukaan missä yhteydessä (ja kenelle) essee suoritetaan. Laajuus vaihtelee sen mukaan missä yhteydessä (ja kenelle) essee suoritetaan.

12 Luentopäiväkirja 1-2 liuskaa/luento 1-2 liuskaa/luento Tiivistys luennon aiheista, mutta ennen kaikkea omaa kommentointia ja luennon aiheiden liittämistä muihin, laajempiin yhteyksiin. Tiivistys luennon aiheista, mutta ennen kaikkea omaa kommentointia ja luennon aiheiden liittämistä muihin, laajempiin yhteyksiin. Tehdään esim. luentopassia (2op) suoritettaessa, mutta myös joillain luentokursseilla. Tehdään esim. luentopassia (2op) suoritettaessa, mutta myös joillain luentokursseilla.

13 Pari sanaa muotoilusta Laita aina nimi ja sähköpostiosoite ensimmäisen liuskan jompaankumpaan yläkulmaan. Laita aina nimi ja sähköpostiosoite ensimmäisen liuskan jompaankumpaan yläkulmaan. Kurssin nimen ja tehtävän palautuspäivän lisääminen ei ole pahitteeksi sekään. Kurssin nimen ja tehtävän palautuspäivän lisääminen ei ole pahitteeksi sekään. Riviväli 1,5 ja fonttikoko 12 ovat lähes poikkeuksetta hyviä valintoja. Riviväli 1,5 ja fonttikoko 12 ovat lähes poikkeuksetta hyviä valintoja. Numeroi sivut ja liitä ne yhteen niitillä tai klemmarilla ennen palauttamista. Numeroi sivut ja liitä ne yhteen niitillä tai klemmarilla ennen palauttamista.

14 Olkaa kilttejä luennoitsijoille!!


Lataa ppt "Mitä yliopisto-opiskelu on? Yliopistossa opiskeluun liittyviä käytänteitä, ihmisiä ja kommervenkkejä kirjallisuuden fukseille."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google