Ruoasta saatavat ravintoaineet
ravintoaineet Ravintoaineita ovat energia- ja suojaravintoaineet. Monipuolisessa ruokavaliossa on sopivasti kumpiakin ravintoaineita. Ihmiselle ravinnon tärkein merkitys on antaa energiaa elintoimintoihin. Edelleenkin maapallon yleisin ravitsemuspulma on riittämätön energian saanti, vaikka tämä ongelma onkin Suomessa muuttunut harvinaiseksi viime vuosikymmeninä. Ruoassa on pääasiassa kolmenlaisia energiapitoisia ravintoaineita: hiilihydraatteja, proteiineja eli valkuaisaineita sekä rasvoja.
Energiaravintoaineita ovat hiilihydraatit , rasvat ja proteiinit Energiaravintoaineita ovat hiilihydraatit , rasvat ja proteiinit . Ne tuottavat energiaa mm. kasvamiseen, lihastyöhön, ruoan sulattamiseen ja ruumiinlämmön ja verenkierron ylläpitämiseen. Suojaravintoaineisiin kuuluvat ravintoaineet, joiden puute aiheuttaa niille ominaisen puutostaudin. Suojaravinteita ovat vitamiinit ja kivennäisaineet
Lähteet: Terveyskirjasto.fi Tervekoululainen.fi Tohtori.fi