YHDISTELMÄTEKNIIKAT Tekemisen prosesseja ja tekotapoja jotka yhdistelevät KUVIA SANOJA ESINEITÄ * kollaasi * assemblaasi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Nykytaide -Mitä se on?.
Advertisements

Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Sommittelu.
Portfolio Juha Lehtinen VALOKUVAUS. Opinnot Kymenlaakson kansanopisto, kuvallisen viestinnän linja 1992:  Piirustus 160t  Kuvallinen viestintä 34t 
FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?
Pilkku Kotilainen, Liedes, Luttinen, Meriläinen.  Pääsääntönä on, että virkkeen lauseet erotetaan toisistaan yleensä pilkulla.  Päälause erotetaan sivulauseesta.
TUTUSTU KIRJAILIJAAN Tarinoita kirjoittajan takaa.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat.
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
Palvelukuvaustyö Pekka Linna, CSC Synergiaryhmä
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Vaikuttavuuden arviointi
Tutkimustietovaranto
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Pirjo Korpela
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Miten ryhmä toimii? Miten osallistun ryhmän toimintaan?
Kultakuume Mikko ja Vili.
TEHTÄVÄ 1 ”Taide ja taito”
3D-MALLINNUS Jouni Karsikas D-MALLINNUS Jouni Karsikas 2016.
Mikä ihmeen oppisopimus?
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
1. 2. Tapahtuman opinollistaminen-teemoja pohdittavaksi, 1- 7
Niittaus Lopetus.
Microsoft Office Excel
LuK-tutkielma ja –projekti Soveltava kemia ”Biojalostuksen analytiikkaa” Jarmo Louhelainen
Ennakkotehtävä, työpaja
Taidesampo päivitys v taiteen tuntemus - kulttuurinen osaaminen.
LuK-tutkielma ja –projekti Soveltava kemia ”Biojalostuksen analytiikkaa” Jarmo Louhelainen
Paistamisvälineet Paistamisvälineitä ovat paistinlastat ja pihdit.
Tervetuloa Innokylään
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
Petteri Manninen Tyylit Testi Petteri Manninen
Kuva- ja videosignaalinen käsittely / Kari Jyrkkä
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
Erilaiset tallennusmuodot ja välineet
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Paperi Paperia valmistetaan useimmiten puusta.
Malmin louhinta kaivoksissa tai avolouhoksissa. Malmin rikastus
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Ydinpalvelu: käytettävyyden parantaminen
”Minä ja taideteos” - kollaasi
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
eKuitti – vastaanottajan näkökulma
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Kilpailustrategia LEA4LH004 SWOT – synteesianalyysi TOWS – strategiavaihtoehtojen luonti SWOTin pohjalta Riitta Rautava.
Ohjeita posterin (seuraava slide) käyttöön Voit käyttää koko pohjaa tai valita soveltuvat osat Tulosta H3 lopetustilaisuuteen posterisi koossa A3 Tiedot.
3D-kiinteistönmuodostaminen perusteet
TEHTÄVÄT KIITETTÄVÄ = Keskityin tehtäviin koko ajan. Yritin parhaani. Sain tehtyä kaikki tehtävät. Suurin osa vastauksista oli oikein. Korjasin / täydensin.
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
Henkilökohtainen budjetointi
Kalvosarja on laadittu Global Meal –hankkeessa
Vantaa Pelastusylitarkastaja Mika Kurvinen
TEOLLISTUMINEN Pohdi aluksi (ryhmissä):
Validointi vapaassa sivistystyössä
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kaveritaidot.
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
PTM 2020 markkinavuoropuhelu
Esityksen transkriptio:

YHDISTELMÄTEKNIIKAT Tekemisen prosesseja ja tekotapoja jotka yhdistelevät KUVIA SANOJA ESINEITÄ * kollaasi * assemblaasi * fotomontaasi (*sekatekniikka) (readymade)

FOTOMONTAASI - VALOKUVAKOLLAASI Fotomontaasi, fotokollaasi tai valokuvakollaasi on eri valokuvien yhdistämistä leikkaamalla ja liittämällä yhteen useita valokuvia uudeksi valokuvaksi. Leikkaamalla ja liimaamalla tapahtuvan työskentelyprosessin voi tehdä myös kuvankäsittelyohjelmalla ja tällaista kuvan käsittelyä sanotaan usein "fotoshoppaamiseksi". Ero fotomontaasin ja valokuvakollaasin välillä on joidenkin tulkintojen mukaan siinä, että valokuvakollaasissa työskentelyn painopiste siirtyy pois kuvankäsittelystä (tai pimiöstä) valmiiden valokuvien leikkaamiseen ja yhdistelyyn liimalla. John Heartfield 'And Yet It Moves',fotomontaasi 1943

KOLLAASI * tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen * nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) * tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa

KOLLAASIN MATERIAALIT Kollaasiin voi käyttää lähes millaisia liimattavia materiaaleja tahansa, kuten sanomalehteä, pahvia, kankaita, hiekkaa, jouhia, puuta, esineitä, pigmenttejä ja niin edelleen. Yleisin käytetty materiaali on kuitenkin paperi. Raja kollaasin ja sekatekniikan välillä on usein epäselvä.

Assemblaasi (ransk. assemblage) on taiteessa kollaasin kolmiulotteinen vastine, useista esineistä koottu taideteos. Suomeksi käytetään myös nimitystä esinekooste

Juhani Harri: Nizzasta Bombayhin; Taj Mahalista Negrescoon, 2001 Juhani Harri: Nizzasta Bombayhin; Taj Mahalista Negrescoon, 2001. Saastamoisen säätiön taidekokoelma/EMMA

SEKATEKNIIKKA Kollaasi- ja sekatekniikka yhdistelee kokeilevasti ja luovasti perinteisiä ja uusia kuvan tekemisen menetelmiä kuten, maalausta, piirtämistä, kolmiulotteista pinnan muokkausta ja pinnan käsittelyä hyödyntäen erilaisia materiaaleja ja välineitä

Ikinuori ikivanha/The Eternally Youthful Ancient, 2005, akryyli, serigrafia kankaalle ja sekatekniikka installaatio, 70x95cm, yksityisomistuksessa

Marcel Duchamp (R. Mutt), Suihkulähde, 1917 Readymade (myös engl. ready-made tai found object, ransk. object trouvé) tai valmisesine on taiteen tekemisessä käytetty tekniikka, jossa teoksessa käytetään joko kokonaan tai osittain löydettyjä, valmiiksi tehtyjä esineitä. Valmisesine on yleensä jotain muuta kuin taidetta varten valmistettu esine, joka esitetään taideteoksena. Marcel Duchamp (R. Mutt), Suihkulähde, 1917

http://www.rapinoja.com/ - sekatekniikkaa? Juhani Harri – esinekoosteita eli assemblaaseja Kaisa Blomstedt – värisommitelmat sisustussuunnittelun apuna