Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?"— Esityksen transkriptio:

1 FILOSOFISIA POHDINTOJA

2  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?

3 PEA ?  P-E-A eli filosofin työtapa  Problematisointi  Jotta asia voitaisiin rationaalisesti selittää,  se on ensin kyseenalaistettava.  On selvitettävä, mistä on kysymys.  Filosofiassa ei ole itsestäänselvyyksiä.  Eksplikointi  Rationaalinen käsittely edellyttää,  että asia selvennetään.  Filosofiassa pyritään täsmällisyyteen,  siinä käytetään ja luodaan tarkkoja käsitteitä.  Argumentointi  Rationaalisen toiminnan ydin on  perusteleminen. Filosofiassa uskotaan vain  hyviä ja järkeviä perusteita.

4 MILLAINEN KYSYMYS ON FILOSOFINEN? Kysymys  Kuulitko äänen?  Kuinka hiljaisen äänen  ihminen voi kuulla?  Onko ääni kaunis?  Mitä on kauneus?  Kun metsässä kaatuu puu ja  kukaan ei kuule,  kuuluuko ääni?  Mitä tarkoittaa äänen kuuluminen Luonne  Arkinen käyttö  Tieteellinen (fysiologia)  Arkinen (ja esteettinen)  Filosofinen  (ja esteettinen)  Filosofiaan johdattava  Filosofinen

5 FILOSOFIA & TAIDE & TIEDE & USKONTO  1 FILOSOFIA  kysyminen  viisauden rakastaminen  2 FILOSOFIA JA TAIDE  kysyminen  vanhojen mestariteosten  merkityksen säilyminen  3 FILOSOFIA JA USKONTO  kaikkein perustavimmat  kysymykset  4 FILOSOFIA JA TIEDE  yleispätevät perustelu  rationaalinen ajattelu  5 FILOSOFIA, TIEDE JA TAIDE  julkinen kritiikki

6 FILOSOFIA  6 FILOSOFIA, TAIDE JA USKONTO  kosketus ihmisten arkielämään  7 FILOSOFIA, TIEDE JA USKONTO  kosmologia: oppi maailmankaikkeuden  synnystä ja  rakenteesta  8 TAIDE JA TIEDE  jakautuvat erilaisiin taiteen- ja tieteenlajeihin  9 TAIDE JA USKONTO  myyttisyys  10 USKONTO JA TIEDE  suhteellisen vakiintuneet  menetelmät ja käytännöt

7 ZENONIN PARADOKSI  Lentävä nuoli ei itse asiassa lennä mihinkään.  Koska nuoli on jokaisena ajan hetkenä aina  tietyssä paikassa, se on levossa.

8 VALEHTELIJAN PARADOKSI  Filosofinen analyysi kääntää ajattelun  tarkastelemaan itseään, jolloin ristiriitaisuudet  paljastuvat.  Puhutko totta, jos väität valehtelevasi?  Tämä lause on epätosi.  Jos lause on totta, se on myös epätotta;  ja jos se on epätotta, se on myös totta.  Siten se ei voi olla tosi eikä epätosi.


Lataa ppt "FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google