Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Turun seutu hyvinvoinnin malliseutu liikunnan keinoin vuonna 2016 Tiistai , klo Turun Ammattikorkeakoulu, Joukahainen OMALLE HUIPULLE.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Erilaisten ryhmien ja yksil ö iden kohtaaminen: Vinkkejä ohjaamiseen Riikka Juntunen, Heli Laitinen, Sari Rautio,
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa -hanke ESR ja Lapin lääninhallitus Hallinnoija, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapset, nuoret.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
HANKETOIMINTA Työkyky-hanke OKM Työkykypassin koordinointi Arjen arkki ESR / OPH Paremmat arjentaidot -koordinaatiohanke -> menetelmäpankki -> menetelmätori.
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hankkeen tuloksia – elinikäisen oppimisen virta
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Päihdepäivät Jyväskylä
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Tervetuloa Innokylään
Yhteinen tavoitteemme
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Tervetuloa Innokylään
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Maaseutuverkosto vartissa
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Oman elämän raiteilla!.
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Arvioinnista arkipäivää
Läheisen ohjaus terapiatyössä
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Yhteinen keittiö -hanke
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Esityksen transkriptio:

Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ yhdessä työskentelemällä, selkeiden pelisääntöjen mukaan… Päämäärä ja sinne johtavien asioiden hoito ovat tärkeämpiä kuin toimijoiden omat profiloitumiset… Järjestöjen välinen yhteistyö, tietojen jakaminen, vuorovaikutus ja tavoitteellinen yhteistoiminta ovat aktiivisia valintoja, jotka palvelevat yksittäistä järjestöä sekä edesauttavat samalla koko yhteiskunnan kannalta merkittävien päämäärien saavuttamista. Yhteistyö ei vie toimijoiden itsenäisyyttä vaan päinvastoin antaa enemmän mahdollisuuksia viedä eteenpäin jokaisen toimijan tärkeinä pitämiään asioita.   Yhteistyö ei ole kuitenkaan itsetarkoitus. Yhteistyö lähtee tarpeesta ja osapuolten vapaasta halusta katsoa asioita yhteisin silmin. Yhdessä tekemiselle on tärkeää määrittää selkeät tavoitteet ja pelisäännöt. Ja tähän kaikkeen opimme vain yhdessä tekemällä. Yhdistävät tahot luovat tilaa toimijoille ja mahdollistavat kokonaisvaltaisemman työskentelyn kaikille.

Nuorten hyvinvoinnin turvaverkko Tavoite Nuorten hyvinvoinnin turvaverkko Nuorten hyvinvoinnin turvaverkko rakentuu, kun toiminnassa mukana olevat organisaatiot toteuttavat nuorten hyvinvointia edistävää ja syrjäytymistä ehkäisevää toimintaansa toisistaan tietäen, toisensa tuntien ja käytännön asioissa yhteistyötä tehden. Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkostossa työ painottuu 15 – 25-vuotiaisiin nuoriin. 10 15 20 25

Arjen arkki -hanke Hankkeessa punotaan turvaverkkoa kokoamalla ja levittämällä materiaaleja, menetelmiä ja toimintamalleja. OPH:n rahoittama ESR-hanke Toteuttaja SAKU ry Kumppanit Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus (IJKK) Työterveyslaitos (TTL)

Hankkeen tulokset Hyvien käytäntöjen levittämisen ja kehittämisen toimintamalli ja pysyvä ympäristö (SAKU ry) Malli koulutuksen järjestäjän ja kuntaorganisaation yhteistyöstä opiskelijapalveluiden toteuttamisesta opiskeluympäristössä uuden opiskeluhuoltolain edellyttämällä tavalla (IJKK) Tutkimus hyvien käytäntöjen juurtumisen edellytyksistä ja ehdotukset uuden rahoituskauden kehittämistoimintaan oppimisympäristöissä (TTL) Nuoren arki- ja uraohjauksen kartta, jonka keskiössä on PAT-ohjelman hankkeissa kehitetyt käytännöt, materiaalit ja menetelmät. (SAKU ry ohjaa, kaikille hankkeeseen osallistuville yhteinen tavoite)

VALINTA 1 SIIRTYMÄ 1 KIINNITTYMINEN 1 T A I T O V A I H E VALINTA 2 Hankkeen tulokset kuvataan elinikäisen oppimisen virran kartalle. Kartta kuvaa nuoren elämänkaaren jaksoa n. 15 – 25 v iässä. On koskia, suvantoja, vuolasta virtaa ja karikkoja. Keskiössä on opiskelija, virran rannoilla on erilaisten organisaatioiden järjestämää toimintaa, joka tukee nuoren koskenlaskua. Yksi laskee kosken vauhdilla, toinen varovasti useita tukitoimia tarviten ja kolmas koluaa kaikki karikot ja tarvitsee paljon tukea ja ohjausta. VALINTA 2 SIIRTYMÄ 2 KIINNITTYMINEN 2 25 v