Keitä koulu ei ymmärrä? Erityisherkkiä, lastensuojelulapsia, univiive-ihmisiä, seikkailijoita, superluovia, liikkuvia, käsillä tekijöitä, masentuneita,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaohjeet opelle
Advertisements

Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Pieniä hetkiä.
Kymmenen keinoa pitää parisuhteen liekki palamassa.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
For learning and competence Kolmannet Yyterin kv-päivät Kansainvälisyyden dynaamiset tilat tai Kansainvälisyys dynaamisessa tilassa Paula Mattila.
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
Lapin yliopistoa profiloiva tutkimus Kansainvälinen arviointiryhmä Pj. Jorma Sipilä
Itsensä johtaminen. Mitä on itsensä johtaminen? Itsensä johtaminen Oman mielen johtamista” Helena Åhlman (2003), tekniikan tohtori ”Ajatusten, tunteiden.
TOIMINTAKYKY Oppilaan kyvyt ja rajoitteet Ympäristö- ja yksilötekijät Oppilaan toimintakykyä kuvataan ICF-luokituksen avulla. Toimintakykykuvaus rakentuu.
RADIOTOIMITTAJA.
Opitaan yhdessä  Nordplus Junior ohjelmassa vahvistetaan pohjoismaisten ja balttialaisten koulujen yhteistyötä ja verkostoitumista. Laatu, luovuus ja.
LÄMPÖLAAJENEMINEN Kun ainetta lämmitetään, sen rakenneosasten lämpöliike voimistuu. Silloin rakenneosaset tarvitsevat enemmän tilaa ja aine laajenee. Vastaavasti.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
Keskustele kaverin kanssa:
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Opettaja opettaa persoonallisuudellaan- vai opettaako?
Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Normaalikoulujen tuki perusopetuksen opetussuunnitelmatyölle
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2013
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Arja Holm, Rinnekodin koulun rehtori
Opiskelijaksi lukioon?
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Kehvon Koulu Ala-aste.
Norssin kerhot
Nopolan koulu Opettajien veso
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Pelit opetuksen tukena
Pasi Kurttila Markku Lang.
Hyvä elämä Kpl 11, s Emma.
Pelaajapolkujen nykytila
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Opetustoimi osana Jyväskylää
Suomi 1B
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Musiikkipiste Valkolan koulu 110 vuotta
Ekaluokalle 2017.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
ICCS 2016: aihealue ICCS tutkimuksen aihealue: yhteiskunnan rakenteista ekologisuuteen ja moraaliin Opetussuunnitelman perusteiden mukaan tutkimuksen.
5. Eettinen vastuullisuus
Opintopsykologi Katja Hietanen
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
Terveiset Yö-ryhmästä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Päämajasymposium Mikkeli Reijo
A2-kieli-info.
Suomalaisen ja espanjalaisen koulun välinen projekti
3.lk vanhempainilta.
Opettajan pedagoginen ajattelu
Digitaalisuus nuorisotyön prosesseissa
Espoon Rakennusmestariyhdistys
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Ruokakasvatusta yhdessä
Esityksen transkriptio:

Keitä koulu ei ymmärrä? Erityisherkkiä, lastensuojelulapsia, univiive-ihmisiä, seikkailijoita, superluovia, liikkuvia, käsillä tekijöitä, masentuneita, mutisteja, moottoriturpia jne.

Miksi emme ymmärrä? Koulu on luotu teollistuneen Euroopan aikoihin: tehtaan kello soi edelleen: mene ulos, vaihda luokkaa, mene kotiin. Oletko A-luokan makkara? Kouluaineet 1892 Silloin luotu koulu ei ole tätä päivää varten

Titanicin kansituolit Pasi Sahlberg: laiva uppoaa, mutta me vain järjestelemme kansituoleja. Koulua ei voi korjata, se pitää muuttaa Muutos lähtee alhaalta, ei ylhäältä Ken Robinsonin TED-luento: Koulu tappaa luovuuden katsottu 300 miljoonaa kertaa Kids think outside the box

Mitä maailma tarvitsee? 1500 johtajaa, 80 maata : joustavuus ja luovuus Kuilu koulun opetuksen ja yhteiskunnan tarvitsemien taitojen välillä kasvaa koko ajan. Koulutuksen tarkoitus on ymmärtää maailmaa ympärillä, ymmärtää itsessään olevat kyvyt ja päästä tayteen potentiaaliin. Maailma tarvitsee itseensä luottavia, joustavia, luovia ja intohimoisia tekijöitä.

Muutokseen tarvittavat asiat Visionäärinen johto Tilaa vallankumoukselle Rehtorit ja opettajat auttavat oppilaita kukoistamaan. Meillä on yhdeksän vuotta aikaa.

Miksi pitää muuttua? Nuorisotyöttömyys ja koulupudokkaiden määrä maailmalla huipussaan. Koulu ei kiinnosta. Suomessa 70 000 syrjäytynyttä, 20% nuorista miehistä ei tee mitään, joka päivä jää 7 nuorta sairaseläkkeelle mielenterveydellisistä syistä. Monet ovat onnistuneet, mutta liian monet epäonnistuneet. Koulussa epäonnistuneiden kykyjä ei arvosteta.

Miten muutumme? Kustomoitu koulu Puolet tunneista pakollisia, puolet mielenkiinnon mukaan Yleissivistys oppiaineeksi? Oppilaan menestykseen vaikuttaa hänen omat odotukset itsestään ja opettajan odotukset hänestä. He tarvitsevat jonkun, joka uskoo heihin. Keskity positiiviseen.

Vallankumous Vallankumouksen idea on ollut jo kauan: Pestalozzi, Montessori, Steiner, Dewey, Rousseau. Halu vallankumouksen toteuttamiseen kasvaa koko ajan. Yhteiskunnan nopea muutos vaatii koulua muuttumaan akateemisen lahjakkuuden painottamisesta luovuuden ja mielikuvituksen harjoittamiseen. Mikään ei ole tärkeämpää kuin hyvä itsetunto.

Loistavat opettajat Loistavat opettajat innostavat oppilaita omalla intohimollaan ja auttavat heitä saavuttamaan korkeimman tason. Ole puutarhuri Keskity olennaiseen: lapseen. Ole läsnä Opeta huumori ja intohimo Olet jo maailman paras.