Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hyvä elämä Kpl 11, s.107-116 Emma.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hyvä elämä Kpl 11, s.107-116 Emma."— Esityksen transkriptio:

1 Hyvä elämä Kpl 11, s Emma

2 Onnellisuus Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Onnellisuus on yksilön kokemaa hyvinvointia. Onnellisuus ei ole vakaa, pysyvä olotila. Hyvinvoinnin ulkoiset perusedellytykset ovat onnellisuuden kannalta välttämättömät.

3 Onnellisuus on yksi ihmiselämän ikuisuuskysymyksistä. 
Se esitetään usein ainoana asiana, johon ihminen pohjimmiltaan pyrkii. Hyvinvoinnilla on sisäinen (jonkun elämä on puutteellista, mutta tuntee elävänsä hyvää elämää) ja subjektiivinen puoli (Jonkun elämä voi vaikuttaa tasokkaalta, mutta ei välttämättä ole itse tyytyväinen).

4 Moraali, Normit ja hyveet
Moraalin avulla ilmaistaan, mikä on hyvää. Paha on sitä, mikä estää hyvän toteutumisen. Moraalin tarkoitus on saada ihmiset ymmärtämään mikä arvokasta, ja saada heidät toimimaan sen mukaisesti. Normien noudattaminen auttaa ihmistä toteuttamaan moraalin arvoja. Ihmiset ovat sitä mieltä, että moraalisten arvojen mukaan toiminen on osa hyvää elämää ja onnellisuutta.

5 Termejä Egoisti = Pitää omaa etuaan hyvinvointinsa kannalta tärkeämpänä. Yrittää saada suhteensa muihin toimimaan hänen omaksi edukseen. Ajattelutapa on egoismi. Hyve = Luonteenpiirteiksi muuttuneita moraalisia arvoja. Normi = Sääntö. Moraalinen hyvä = Elämää ja onnellisuutta kuvaava hyvä. Moraali = Käsityksiä hyvästä ja pahasta. Arvorealismi = Arvoja on olemassa. Kulttuurirelativismi = Ehdottomia arvoja ei ole olemassa (vaan mm. käsitykset hyvästä ja pahasta vaihtelevat kulttuurista riippuen). Arvoarvostelma = Siinä johonkin asiaan liitetään arvo, eli esitetään väite.


Lataa ppt "Hyvä elämä Kpl 11, s.107-116 Emma."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google