Hyvinvointikoulun toimintamalli

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Innostaa, uudistaa ja yhdistää. Annetaan jokaisella lapselle mahdollisuus…
Mika Niemelä Riikka Helin
Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely avoin varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksen asiantuntija Marita Käyhkö
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Toimintakulttuurin muutos
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Yhteisöllinen oppilashuoltotyö Pyörön koulussa lv
HEIJASTIN JA ÄLYPUHELIN
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Kemijärven kaupungin organisaatiorakenne
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
KASTE-OHJELMAN HANKKEET VUOSILLE
Lapsi-ystävällinen kunta
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy TYÖPAJA
<Maakunnan nimi>
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hankkeen tavoitteet Kehitetään ja levitetään lapsiystävällinen kunta- toimintamallia hankekunnissa Edistetään lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa.
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Läheisen ohjaus terapiatyössä
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Projekti- ja etenemissuunnitelma
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)/ STM & OKM Nuorten syrjäytymisen ehkäisy –työseminaari
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Perhekeskustoiminnan työpaja
Opiskeluterveydenhuollon kehittäminen Lapessa Opiskeluterveydenhuollon verkosto Marjaana Pelkonen, STM 8/29/2019 Etunimi Sukunimi.
Esityksen transkriptio:

Hyvinvointikoulun toimintamalli Nuorten syrjäytymisen ehkäisyn työseminaari 29.9.2017

LAPE ydinviestejä Perheet tietävät mitä ne tarvitsevat – palvelut lasten ja perheiden tarpeita vastaaviksi. Arjen sujuminen vahvistaa hyvinvointia – lapsiperheiden palvelut tukemaan sujuvaa arkea. Pärjääminen syntyy arjen kasvuympäristössä – palvelut tukemaan hyvinvointia kasvuympäristössä. Erityisosaaminen tukemaan lasten ja perheiden hyvinvointia joustavasti ja viivytyksettä.

Hyvinvointikoulu - Hyvinvoiva kasvuyhteisö LAATULEIMAT Kokemuksellinen hyvinvointitiedon toimintamalli on käytössä, yhteisöllisen hyvinvoinnin tavoitteet tunnistettu ja kirjattu opiskeluhuoltosuunnitelmaan (ml. arviointi) Lapset puheeksi menetelmä käytössä, menetelmän käytännön pelisäännöt yksiköissä sovittu ja menetelmän ennaltaehkäisevä merkitys tunnistettu Hyvinvoinnin verkostot ja toimijat tunnistettu (Siku-Hyve-muut toimijat/järjestöt/seurakunta) sekä ohjautumisen ja yhteistyön käytännöt sovittu Hyvinvointioppimisen ja hyvinvointipolun mukaiset toimintamallit käytössä Omaleimainen yhteisöllinen hyvinvoinnin kulttuuri tunnistettu = yhteisöllistä hyvinvointia edistävät traditiot, teemat ja painopisteet LISÄKSI OSALLISUUS JA LAPSEN OIKEUDET Lapsiystävällinen kunta toimintamallin mukaiset käytännöt HYVINVOINTIJOHTAMINEN Hyvinvointitiedolla johtaminen, alueellinen hyvinvointitieto ,seuranta ja hyödyntäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS!!! SÄHKÖISET PALVELUT PALVELUTARJOTIN kerhotarjotin, tietopankki, chat toimii ohjauksen ja neuvonnan välineen ja alueen harrastus ja ryhmätoiminnat tukevat perheen sujuvaa arkea

PALVELUIHIN OHJAUTUMINEN, VERKOSTOT Ä R E S T Ö JA K. S Ä H K. P A L V E U T ERITYINEN, VAATIVA TUKIPALVELUT PALVELUIHIN OHJAUTUMINEN, VERKOSTOT PERUSPALVELUT VARHAIS-KASVATUS KOULU VAPAA-AIKA LÄHEISVERKOSTOT TARPEIDEN ENNAKOINTI: LP, Vasu- ja Kehityskesk. Neuvola /Terveystarkast. PERHE

”Nappaa ennen kuin tiedän olevani huono” Palvelut, viranomais- ja asiantuntijaverkosto Varhaiskasvatus ja esiopetus Perusopetus 2. asteen koulutus Koti, perhe ja muu läheisverkosto Työ

Kehitysympäristön merkitys palveluissa - mahdollisuuksia itselle verkostotyöntekijänä Mihin palveluissa katoavat kehitysympäristöt, joissa lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys tapahtuvat - ja myös niiden vaarantuminen? Miksi yksittäiset toimenpiteet eivät vaikuta riittävästi? Miten palvelut sovitetaan yhdeksi kokonaisuudeksi lapselle, nuorelle ja perheelle? Mihin läheisverkostoa tarvitaan? Kenen kuuluu sitoutua lapseen ja nuoreen? Mistä ´asiakaslähtöisyydessä´ on kyse?

Arto Willman, hyvinvointipäällikkö Tuula Takalo, oppilashuollon palvelupäällikkö