Valvottu koevapaus - Kokemuksia ja haasteita

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työhönvalmennuksella työelämään
Advertisements

KUNTO -projekti
Lapsi- ja perhetyön linjaukset Rikosseuraamuslaitoksessa
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
Rangaistusten täytäntöönpano
Rikosseuraamuslaitoksen toimintaa ohjaavat arvot Ihmisarvon kunnioittaminen Oikeudenmukaisuus Usko yksilön kykyyn kasvaa ja muuttua Turvallisuus Nurminen,
Vankeuden täytäntöönpanon tavoite:
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Perhesuhteiden huomioiminen lausunto- ja suunnittelutyössä, arviointikeskuksen näkökulma
SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA SPR:n vankilatoiminnan tarkoituksena on: Edistää inhimillisyyttä sekä rikoksesta tuomittuihin kohdistuvaa ymmärtämystä.
LAPSI- JA PERHETYÖN LINJAUSTEN JALKAUTUMINEN RIKOSSEURAAMUSLAITOKSESSA
Päätöksenteko yhdistyksissä
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Terveyden edistäminen
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
VELLU Taruvuori, K Arvoja ja elämänhallintaa vankilassa. Muurien sisällä: sosiokulttuurinen innostaminen vankilassa. Tampere Univeristy press ”Väkivallan.
Toimintakeskus MONIKKO Toimijat: Hämeenlinnan vankila ja VIKTO ry.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Hankepäällikön tehtävänkuva 8/2016. Soveltuva korkeakoulututkinto Eduksi luetaan: teknisen alan koulutus, esimies/tiiminvetovastuu-kokemus, kokemusta.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
Prosesseista palveluihin
HE valvotusta koevapaudesta
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Yrityksen projektisuunnitelma
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja
Rikosseuraamuslaitoksen strategia ja kehyspäätöksen aiheuttamat talouden sopeuttamistoimet Rikosseuraamusalan neuvottelukunnan kokous Ylijohtaja.
Pelastuslaitoksen ja toiminnanharjoittajan yhteistyö
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Järjestäytyneestä rikollisuudesta irtautumisen tukeminen rikosseuraamusalalla Kriminaalityön Foorumi Tampere Sami Peltovuoma.
Lapsi- ja perhetyön linjaukset Rikosseuraamuslaitoksessa
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
TE-toimiston yrityspalvelut
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
Saavutettavuusvalvonta
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Espoolaiset Työllisyystalkoot
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Uusi suunta työelämään -hanke
Palkkatuki ja starttiraha
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Vankien sosiaaliset oikeudet –seminaari Mia Kilpeläinen
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Itsenäistymistä tukemassa asumisen haasteet
Esityksen transkriptio:

Valvottu koevapaus - Kokemuksia ja haasteita Rikosseuraamusalan neuvottelukunta 18.9.2012 Kirsti Kuivajärvi, Rikosseuraamuslaitos

Vankeuden täytäntöönpanon tavoite Vankeuden täytäntöönpanon tavoitteena on lisätä vangin valmiuksia rikoksettomaan elämäntapaan edistämällä vangin elämänhallintaa ja sijoittumista yhteiskuntaan sekä estää rikosten tekeminen rangaistusaikana. Vankeuslaki 2 §

Vangin yhteiskuntaan sijoittumisen Valvottu koevapaus Vangin yhteiskuntaan sijoittumisen edistämiseksi hänet voidaan sijoittaa vankilan ulkopuolelle teknisin välinein tai muulla tavoin erityisesti valvottuun koevapauteen enintään kuusi kuukautta ennen ehdonalaista vapauttamista. RL 2 c luvun 8 § 1 mom

Valvotun koevapauden edellytykset (RL 2 c luvun 8 §) edistää rangaistusajan suunnitelman toteutumista ehtojen noudattamista voidaan pitää todennäköisenä sitoutuu olemaan käyttämättä päihdyttäviä aineita ja dopingaineista ja sitoutuu päihteettömyydenvalvontaan sitoutuu noudattamaan yhteydenpitovelvoitetta ja muita liikkumiseen ja toimintaan osallistumiseen liittyviä kirjallisia ehtoja koevapauden ehtojen noudattamista voidaan valvoa vanki suostuu siihen, että vankeinhoitoviranomaiset voivat olla yhteydessä viranomaisiin, yksityisiin yhteisöihin ja henkilöihin koevapauden edellytysten selvittämiseksi tai ehtojen noudattamista koskevissa asioissa. vangin asuinolosuhteiden soveltuvuus (valtioneuv. asetus vankeudesta 70 §)

Asteittaisella vapauttamisella edistetään tuomitun hallittua paluuta yhteiskuntaan ja rikoksettomaan elämään Rangaistuksen edetessä pyritään suunnitelmallisesti vähentämään valvonnan intensiivisyyttä ja lisäämään tuomitun omaa vastuuta, jota tuetaan päihde- ja muulla valvonnalla.

Vaiheittainen vapauttaminen - esimerkki Verkostot Ehdonalainen vapaus (mahdollisesti valvonta) Vaiheittainen vapauttaminen - esimerkki Valvottu koevapaus, max 6 kk Vapauttamisyksikkö tai vapauttamisverkoston palvelut Avovankila Työ vankilan ulkopuolella (mahdollisesti pantavalvonta) Avovankila (mahdollisesti pantavalvonta) Suljetun vankilan avoimempi osasto Suljettu vankila

Koevapauden valmistelu Usein monivaiheinen prosessi, jossa vangin oltava aktiivinen Toimintavelvoite tarkkaan määritelty ja päivittäinen toiminta-aika: esim. työtä, opiskelua, kuntouttavaa toimintaa ja toimintakykyä ylläpitävää toimintaa Toimintavelvoite voi koskea myös vapaa-aikaa Toimintavelvollisuuden suunnittelu edellyttää usein verkostoyhteistyötä Koevapaudessa oleva on oikeutettu normaaleihin kunnallisiin ym. yhteiskunnan palveluihin, esim. voi olla työttömänä työnhakijana ja saada työttömyyspäivärahaa Päihteettömyyden tukitoimet usein tärkeitä Jos vangin omat valmiudet eivät riitä asunnon ja toimintapaikan järjestämiseen, valmistelu ja tuki vaatii henkilökunnalta runsaasti aikaa

Valvonta Tukipartion valvontakäynnit kotona ja toimintapaikalla, puhelinsoitot koevapauteen päästetylle ja toimintapaikkaan Koevapauteen päästetyn ilmoittautumissoitot esim. aamuisin ja määrätyt käynnit vankilassa tai yks-toimistossa Päihdetestit (puhalluskoe, sylkitesti, virtsatesti, verinäyte) Gsm / gps – paikantaminen eli sähköinen valvonta, tulevan uuden lain myötä myös pantavalvonta Liikkuma-alue määritellään tarkasti (yksilöllinen harkinta) Koevapauteen päästetyn oltava kotona (yleensä) klo 22:00-6:00

Esityksen teema / aihe 1.5.2018 Tekijän Nimi 9

Kiitos mielenkiinnosta! 1.5.2018 Tekijän Nimi