Tupakka tuhoaa ja tappaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

Ympäristöterveys.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Tupakointi ja seksi.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
TERVEET HAMPAAT RAIKAS HYMY! Turun kaupunki Suun terveydenhuolto.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
ILMASTONLÄMPENEMI NEN. YLEISESTI Ilmastonlämpeneminen on maapallon keskilämpötilan kohoamista. Merien ja alailmakehän lämpötila kohoaa ja sen on ennustettu.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
ALKIONKEHITYS Ravinnonsaanti: Kudosten ja elinten synty:
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Perustettu vuonna 1927.
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
6.4 Liikunnan merkitykset
Alkoholi Kpl 24.
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Syöpää aiheuttavia elintapoja
TUPAKKA KPL 23.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Mikromuovi.
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Nuuska
Huumeet: pelottava terveysvaara
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
SYÖPÄ.
Brasilianjujutsu Brasilialainen jujutsu (BJJ) on brasilialaisten Helio ja Carlos Gracien judosta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu.
Huumeet.
Alkoholista asiallista kpl.24
Psyykkinen terveys.
Tyynenmeren jätelautta
Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
Eläinkokeet sekä eläinten hoito ja käyttö ravintona
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Kemikaalin tunnistustiedot
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
KanDee-hanke-Kansalaisten elvytystaidot ja defibrillaattorit maaseudun kartalle ( )
Minun hyvinvointi Eva Rönkkö
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
Esityksen transkriptio:

Tupakka tuhoaa ja tappaa

Tupakan kokeilu -Ensimmäisestäkin kokeilu kerrasta voi jäädä koukkuun. -Suurin osa ensikokeilijoista ovat sitä mieltä, että eivät enää koskaan polta.

Haitat Hengitys ja vaatteet haisevat sekä koti jos polttaa sisällä. Keuhkot ja hampaat pilaantuvat liiallisesta tupakoinnista. Makuaisti heikentyy Sairastumisen riski suurenee(esim. keuhkosyöpä)

Tupakan myrkyt -Tupakassa on yli 4000 erilaista ainetta, joista 5o ainakin aiheuttaa syöpää. -Terveydelle vaarallisimmat aineet ovat häkä, nikotiini, terva-aineet ja syöpää aiheuttavat aineet.

Häkä ja Nikotiini Häkä on hajuton, väritön ja mauton ja myös erittäin myrkyllinen kaasu. Häkä imeytyy vereen myös happea helpommin -> vähentää hapensaantia, alentaa fyysistä kuntoa Nikotiini on tupakan riippuvuutta aiheuttava aine. Nikotiini vaikuttaa hermostoon ja sydämen toimintaa.

Fyysiset haitat Hidastaa nuorten keuhkojen kehitystä Huonontaa ihoa Astmaan sairastuu helpommin Kärsivät useimmin urheiluvammoista tupakan myrkkyjen takia

Nuoret Tupakoimattomuuden arvostus on lisääntyy nuorten keskuudessa jatkuvasti. Jopa 13-vuotiaat kokeilevat tupakkaa. Valtaosa nuorista on tupakka vastaisia.

Tietoisku Lemmikit kärsivät tupakan savusta. Tupakansavu ärsyttää myös kissojen ja koirien silmiä ja tekee niiden olon tukalaksi. Tupakka on ongelmajätettä. Tänäkin vuonna pelkästään Suomessa kuolee 5000 ihmistä tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin. Tupakoinnin aiheuttamat terveyshaitat maksavat Suomelle noin 2 miljardia euroa.

Väittämät Eläimet kärsivät tupakan savusta. Tupakka sisältää 1000 eri kemikaalia. Tupakoijat väsymät helpommin. Tupakoijat ovat muita terveempiä. Makuaisti heikentyy. Lihakset palautuvat tupakoivilla nopeammin urheilusuorituksen jälkeen.