Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM 28.5. 2008 Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rajat ylittävää yhteistyötä ja vahvaa biotalouden osaamista
Advertisements

Ydinvoimaa rakennetaan lisää – miten suomalaista osaamista kehitetään
Leena Kalin Metsätaloustarkastaja
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Puukaupan näkymät – uusi huippuvuosi vai hallittu lasku? Metsänomistajan talvipäivä , Heureka Pekka Airaksinen, MTK.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
eNorssin OPS-ryhmä Ops-prosessien eteneminen – OPS Työkalupakki
METSÄALAN PERUSTUTKINTO
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
LUOVA-verkosto Keski-Pohjanmaalla Keski-Pohjanmaan maaseutuopisto Keski-Pohjanmaan Metsänomistajien Liitto, metsänhoitoyhdistykset Keski-Pohjanmaan 4H-piiri.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Österbottens förbund  Pohjanmaan liitto  Regional Council of Ostrobothnia ALUEET JA HYVINVOINTI Hyvinvointialan kehittäminen strategisena.
MAA- JA METSÄTALOUDEN VESIENHOIDON TUTKIMUSOHJELMA Loppuseminaari Säätytalo Helsinki Mikko Peltonen, MMM.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
TILASTOJA 2003 Kansallinen metsäohjelma 2010 Metsänhoitotyöt
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2012
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
EVICURES -hanke Kari Saarinen Ylilääkäri, toimintayksikön johtaja, projektipäällikkö PÄÄTÖSSEMINAARI Seinäjoki.
VALTION AVUSTUKSET YKSITYISTEIDEN PERUSKUNNOSTUKSEEN.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
Metsämonex Oy:n taustatietoja perustettu metsänhoitaja, MMT Jouni Pykäläinen ainoa työntekijä ja omistaja aiempi työkokemus –assistentti ja.
Tekn.lis. Kari Lautso/WSP Finland Oy: Liikenteen virtuaalinen tutkimuskeskus ja konsultit LVM
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
EVICURES -hanke Kari Saarinen Ylilääkäri, toimintayksikön johtaja, projektipäällikkö HANKESEMINAARI Seinäjoki.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
Esittely Metsänhoidon suositukset.
METLAN ALUEYKSIKÖIDEN KUULEMISTILAISUUS
Martti Venäläinen & Esko Oksa
Yhteistyösopimuksen laadinta
Parkanon yksikön henkilöstön puheenvuoro
46 VUOTTA JA VALOT SAMMUVAT?
Alueellistamistyöryhmän kuuleminen 28. 5
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Yhteinen tavoitteemme
Punkaharjun vaihtoehtoiset kehittämismallit
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
METLAN ALUEHALLINTOUUDISTUS Kuulemistilaisuus
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2014
Paikkatietojen hyväksikäyttö -digihanke (MMM) Työnimi: Paikkatiedon palvelualusta Rakennetaan yhteiskäyttöinen, muita järjestelmiä täydentävä paikkatieto-
”NORSSIEN TIEDERATSUN METSÄSTYS!”
POKAT 2021 maakuntaohjelma
Puun rooli infrarakentamisessa
Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Kaivosvesiverkosto Esityksen nimi / Tekijä
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Sivistystoimialan palveluverkon muutosesitys
Tutkimus- ja kehittämistoiminta Raahen seutukunnassa 2001–2017
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Esityksen transkriptio:

Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM 28.5. 2008 Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti Wall YT-henkilö

Kannuksen yksikön henkilökunta vastustaa jyrkästi yksikön lakkauttamisesitystä Koska: Kannuksen yksikössä tehdään Metlan strategian mukaista ja vaikuttavaa tutkimusta kustannustehokkaasti Yksikön lakkauttamisella ei saavuteta merkittäviä kustannussäästöjä Yksikön lakkauttaminen sulkisi alueelliset rahoituskanavat ja heikentäisi oleellisesti Metlan alueellista vaikuttavuutta

Kannuksen yksikön tutkimustoiminta - Metsäenergian tutkimus: Energiapuun kasvattaminen, hankintalogistiikka, polttoaineominaisuudet ja korjuun ympäristövaikutukset - Kasvihuonekaasutaseisiin liittyvä tutkimus - Keski-Pohjanmaan alueelliset erityispiirteet huomioiva tutkimus suometsien, rannikkometsien ja metsäsuunnittelun tutkimuksissa

Kannuksen yksikön kustannustehokas toiminta Kiinteistöt ovat Metlan omistuksessa ja hyvässä kunnossa (nettokustannus 65 000 €/v) Kiinteistöjen ylläpitomenot yksiköittäin henkilötyövuotta kohden laskettuna ilman palkkakustannuksia vuonna 2006.

Kannuksen yksikön alueellinen tutkimustoiminta Vahva alueellinen yhteistyöverkosto (KETEK, yliopistokeskus, ammatilliset koulut, metsäalan julkiset ja yksityiset toimijat) Laaja kenttäkoeverkosto (kokeita 350 kpl) Metla on Keski-Pohjanmaalla merkittävä valtion laitos Vahva kansainvälinen alueellisuuteen perustuva yhteistyöverkosto

Kannuksen yksikön verkosto LUOVA-verkosto Pro Agria Kokkolan yliopistokeskus CHYDENIUS K-P AMK kehittämisyksikkö CENTRIA K-P maaseutuopisto HY KY OY Ulkomaiset tutkimuslaitokset ja yliopistot K-P teknologiakeskus KETEK GTK MTT VTT Metsä- ja voimateollisuus Kone- ja laitevalmistajat Kannuksen yksikkö Metsäkeskukset Metsänhoitoyhdistykset K-P Metsänomistajien liitto

Kannuksen yksikön henkilökunnan vapaaehtoinen muuttohalukkuus johonkin toiseen Metlan yksikköön Muuttohalukkuutta ei ole, koska: Henkilökunta työskennellyt Kannuksessa pääsääntöisesti yli 20 vuotta ja perhesyistä muutto olisi erittäin ongelmallista Lähin Metlan yksikkö sijaitsee n. 200 km etäisyydellä Kannuksessa on hyvin toimiva työyhteisö Järkeviä perusteluja yksikön sulkemiselle ja henkilöstön muuton tarpeellisuudelle ei ole esitetty

Kannuksen yksikön henkilökunta on tyrmistynyt yksikön lakkautusesityksestä Lakkautusesitys valmisteltiin salassa ja Metlan johto on käyttäytynyt vilpillisesti Lakkautusesityksen järkevät perustelut puuttuvat edelleenkin Yksikön lakkauttamisesta ja henkilöstön uudelleensijoittamisesta aiheutuvat välittömät ja välilliset kustannukset puuttuvat kokonaan Lakkautusesitys ei ole tasapuolinen, koska muita vaihtoehtoja ei ole lainkaan edes mietitty Samanaikaisesti Metlaan on perustettu uusia toimipisteitä ja suunnitellaan laajoja rakennusten remontteja

Metlan tuottavuusohjelma voidaan toteuttaa ilman yksiköiden lakkauttamisia ja noudattamalla valtioneuvoston tuottavuusohjelman toteuttamiseen liittyviä periaatepäätöksiä Tuottavuushankkeiden toteuttaminen edellyttää hyvää henkilöstösuunnittelua ja –johtamista, johon Metlan johto ei ole kyennyt