Tekijänoikeudet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tekijänoikeudet verkkomaailmassa Seinäjoki OTT Pirjo Kontkanen.
Advertisements

Heikki Poroila Seinäjoki
Tekijänoikeudet huolettavat –miten käytän omaa ja toisen työtä
Otsikko Alaotsikko CC BY-SA 3.0. Otsikko Alaotsikko.
Tekijänoikeudet Kati Ranta, Pekka Ranta Aducate 2009
Mikä tekijänoikeus?.
Tekijän oikeudet ja velvollisuudet
Yleiset kirjastot - tekijänoikeus Kirjastopäivät Hallitusneuvos Jorma Waldén, kulttuuriyksikkö, opetus- ja kulttuuriministeriö.
YK:n ihmisoikeuksien julistus, 27.2 artikla
MIKÄ TEKIJÄNOIKEUS Toinen oppitunti.
Uudistunut tekijänoikeuslaki kirjastojen näkökulmasta
Juha Kallanranta Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry KTOL
Juha Kallanranta Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry Kuopio
Tekijänoikeus ja runot
Tuotteistaminen ja tekijänoikeudet hanketyössä
Kuva ja tekijänoikeus by Pigeon PersonPigeon Person Aineiston kuvamateriaali on julkaistu Creative Commons lisenssillä Flickrissä.
1 TEKIJÄNOIKEUDET TIETEELLISTEN LEHTIEN VERKKOJULKAISEMISESSA Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
Tekijänoikeudet ja kirjaston esitykset
TEKIJÄNOIKEUS JA KAUKOPALVELU Tekijänoikeuspäivä Pekka Heikkinen.
Tekijänoikeudet koulun arjessa
YK:n ihmisoikeuksien julistus, 27.2 artikla
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
Museot tiedon kiasmassa KAM Taideteoskokoelmat Esinekokoelmat Valokuvakokoelmat Kirjallinen aineisto.
Informaatio- ja teknologiaoikeuden perusteet Tekijänoikeus tekijänoikeusneuvoston lausuntokäytännön valossa Kevät 2010 Mikko Huuskonen, OTT Yritysjuridiikan.
Käyttöoikeuksien hankkiminen
© Electronic Frontier Finland ry Tekijänoikeus, sähköiset kirjat ja teosten käyttäjät Mikko Välimäki
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Saiko Mannerheimin kuvan kopioida itselleen muille näytettäväksi Kyllä, koska se on otettu ennen vuotta 1966 / se on yli 50 vuotta sitten kuvattu Kuvan.
Sähköiset hankinnat kuntasektorilla Lainsäädännön kehitys Saila Eskola KTM.
Tekijänoikeuslain pääkohtia
Tausta-analyysi Luento
Tekijänoikeudet liiketoiminnassa
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Tekijänoikeudet Tekijänoikeus suojaa henkisen työn omaperäisiä tuloksia, teoksia. Teoksia ovat esimerkiksi erilaiset tekstit, valokuvat, piirrokset, maalaukset,
Ovatko tekijänoikeudet aikansa mukaiset?. SISÄLTÖ Johdanto Luku 1: Tekijänoikeuslaki Luku 2: Suoja-ajat Luku 3: Tekijänoikeuslakien uudet näkökulmat Pohdinta.
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
Kirjastot ja tekijänoikeus Perusteita ja jotain uuttakin Lapin ja Oulun läänien 10. kirjastopäivät Tornio Heikki Poroila FK, kirjastonhoitaja.
Tekijänoikeuslain pääkohtia LUT 2015 Mikko Huuskonen, OTT, EMBA, dos. Neuvotteleva virkamies, TEM.
Tekijänoikeudellisista sopimuksista Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Kuvausluvat ja tekijänoikeudet
TEKIJÄNOIKEUS.
Tutkimuksista - Digilupaan Juha Kallanranta Kopiosto ry Jyväskylä
Tekijänoikeudet koulun arjessa KIRSI NYKÄNEN
Perusteita tekijänoikeuksista tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä Antti. oulu. fi Antti Peltonen.
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Tekijänoikeus OTK Maria Rehbinder, tekijänoikeusasiamies Aalto-yliopisto Tutkimuksen tukipalvelut.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Tekijänoikeudet Valokuva on teos l. tekijänoikeuksien suojaama Näyttäminen sallittua, kopiointi kiellettyä!
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Museoaineistot verkossa kirjastojuridiikan seminaari Tuula Hämäläinen Lakimies Kansallisgalleria.
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
Mitä et ole itse tehnyt, voi olla suojattua
Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön.
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
Musiikin käyttö yliopistossa
              OIKEUDELLISET KYSYMYKSET LIITTYEN TAITEELLISIIN ESITYKSIIN JA TALLENTEISIIN OTK Maria Rehbinder, Tekijänoikeusasiamies Taideyliopistojen.
Tekijänoikeudet.
Tekijänoikeudet © Marjo Ahola
Tekijän oikeudet •Takana monimutkainen lainsäädäntö, joka seurailee kansainvälisiä sopimuksia. •Tekijäinoikeudet eri maissa erilaisia, koska perinne vaihtelee,
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Tekijänoikeudet Takana monimutkainen lainsäädäntö, joka seurailee kansainvälisiä sopimuksia. Tekijäinoikeudet eri maissa erilaisia, koska perinne vaihtelee,
Tekijänoikeudet opetuksessa Ylöjärvellä
TEKIJÄNOIKEUS Digiopisto -hanke Webinaari Jari Sarja.
Tekijänoikeudet (Copyright)
Kuvausluvat ja tekijänoikeudet
. Tekijänoikeus ja Creative Commons Nimeä -lisenssi Tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder, Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu Teksti: © 2017 Maria.
Peliohjelmien ja muiden IT-ohjelmien suojauksesta
Esityksen transkriptio:

Tekijänoikeudet

Mikä on tekijänoikeus Joukko sääntöjä jotka määrittelevät oikeudenomistajan yksinoikeuden määrät teoksen kappaleenvalmistamisesta ja yleisön saataville saattamisesta sekä tämän yksinoikeuden poikkeukset.

Mihin tekijänoikeutta ei ole Teokseen, jonka tekijän kuolinvuodesta on kulunut yli 70vuotta. Lakeihin ja asetuksiin. Valtiosopimuksiin ja vastaaviin kansainvälisiä velvoitteita sisältäviin asiakirjoihin. Tekijänoikeus ei suojaa teoksesta ilmenevää tietoa, ideoita, aiheita tai periaatteita.

Tekijänoikeudet jos useita tekijöitä? Jos useat ihmiset yhdessä ovat tehneet teokseen, tekijänoikeus on heillä yhteisesti, elleivät osuudet muodosta itsenäisiä teoksia, jolloin kullakin on yksinomainen oikeus omaan osuuteensa Käytännössä tämä merkitsee, että teoksesta voi valmistaa kappaleita vain tekijöiden yhteisesti sopimalla tavalla. Jos he eivät pääse sopimukseen, ei teosta voi laillisesti julkaista lainkaan.

Mitä tarkoittaa, että teos on julistettu Teos on tuotu julki kaikille nähtäväksi.

Kuinka kauan kestää tekijänoikeudet valokuvalla? 50vuotta Kuvan julkaisusta.

Kuinka paljon saa siteerata? Teosta voi siteerata niin paljon kuin haluaa, kunhan ei suoraan kopioi tekstiä ja pysyy hyvän maun rajoissa.

Saako tietokoneohjelmia kopioida? Suurin osa tietokoneohjelmista on suojattu lisenssillä, joka tarkoittaa että ohjelmaa ei saa kopioida. Joitakin saa, mutta suurimman osan ei.

Mitä on plagiointi Toisen tekstin/tuotoksen suoranaista kopiointia ja käyttäen sitä omana tuotoksena.

Mitä tarkoitetaan hyvitysmaksulla Yksityiseen käyttöön laitetusta teoksesta valtio maksaa hyvitysmaksua, joka mahdollistaa yksityisen kopionnin.

Lähteet https://fi.wikipedia.org/wiki/Tekij%C3%A4noikeus http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/tekijaenoikeuden_perust eita/tekijanoikeudesta_kysyttya/perusteita.html Kuva: pixaby CC0