Energian säästäminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreä sähkö.
Advertisements

Hiihtokeskus Paljakka
ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja.
Ympäristökuormituksen mittaaminen erilaisten jalanjälkien avulla
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Materiaalit on tuottanut Maan ystävät ry ”Globaalia ympäristökasvatusta- ekologinen velka jäsentämässä Pohjoisen ja Etelän tasa-arvoisempia suhteita”
Oulaisten Yritystalo Oy
0 – ENERGIA MAHDOLLISTA TÄNÄPÄIVÄNÄ EIKÄ VASTA VUONNA 2020
Monikäyttöinen paperi
Olomuodosta toiseen.
 Eri laitteiden sähkötehoja Eri laitteiden sähkötehoja  Pöytätietokone on joka neljännen kerrostalokodin sähkösyöpöin laite. Tuoreen tutkimuksen mukaan.
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
PUU, TURVE JA BIOMASSA.
Päästöjen ja kustannusten laskennalla vaikutetaan yritysten imagoon ja kilpailukykyyn Neuvotteluaineistoa Reijo Laine Senior & Sons Oy © Senior.
Jos maailma olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 64,3 vuotta Jos Suomi olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 78,4.
Kummallisia termejä? Ekologinen selkäreppu Ekologinen jalanjälki
Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä
Hiihtokeskus Ukko Halla. Hiihtokeskus – Laskettelurinteitä noin 17 kpl – Hissejä 5 kpl – Murtomaahiihtolatuja 160 km – Asuntovaunualueella on 450 vaunupaikkaa,
PuuEra-puukerrostalon hiilijalanjälki: Rakennusliike Reponen, Versowood, Koskisen Oy Bionova Consulting 13. kesäkuuta 2011.
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
Metsät ja ilmasto Miksi istuttaa puu tai mieluummin useampikin?
KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU MYÖS SINUN
Uuden kansainvälisen sopimuksen laatiminen EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Alumiinin käyttö Esimerkkejä pursotetun alumiinin käytöstä
Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä
– 10 kysymystä ja vastausta–
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
ISLANNIN LUONNONOLOT.
Onnea ostamalla - vai onnea ostamatta?
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
MIKSI ENERGIAA PITÄISI SÄÄSTÄÄ? Mitä sinä voit tehdä? Vähentämällä energiankulutustasi vähennät omalta osaltasi ilmakehään joutuvia hiukkasia.
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | 32. Sähkölasku määräytyy käytön mukaan Tavoitteet ja sisältö - Käsitteet energia ja teho - Oppia laskemaan.
Keinot päästöjen vähentämiseksi G Kolme skenaariota.
Aineistoon viittaaminen Intertekstuaalisen kirjoittajan tärkeä taito!
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Kokemuksia maatilan pellettilämmittämisestä – Saunala, Valtimo
Mikä ilmastonmuutos? Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista ongelmista Ihmisen toiminnasta syntyy haitallisia kasvihuone- kaasupäästöjä, kuten.
Auringosta voimaa sähköautoon -seminaari
24 Hintojen vakaus on tärkeää s
Energiantuotannon riskit/tulevaisuus s. 90
Kierrätyksen etiikka.
Tiivistelmä 12. Energian tuotanto ja käyttö
by Amanda Auvinen & Santeri Neuvonen
Tupakan haittavaikutukset
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Olomuodosta toiseen.
Tutkimme, mitä ilmastonmuutoksen estämiseksi voitaisiin tehdä.
KESTÄVÄ KEHITYS ANTTOLAN YHTENÄISKOULUSSA
Kulutus - Miten kuluttaa eettisesti?.
Huoltotase & BKT.
8 Raaka-aineet ja 9 Energia
Vaatteet vastuullisesti
Talous tutuksi – koulutus syksy 2013
Ulkomaankauppa Globalisaatio -> Vapaakauppa -> Varallisuuden ja elintason kasvu tarjonnan lisääntyessä Taloustieteilijä David Ricardo: ”Kunkin valtion.
Ruokatrendit.
ENERGIANSÄÄSTÖVIIKKO 2015
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Yritykset ja yhteiskunta
Kaupungit.
Hyvä ympäristö syntyy aina uudelleen
Tutkimme, mitä ilmastonmuutoksen estämiseksi voitaisiin tehdä.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Veden säästäminen.
Antares Chardonnay Tuotetiedot Tuottaja: Carolina Wine Brands Maa: Chile Alue: Central Valley Alkoholiprosentti: 13.5% Rypaletyyppi: Chardonnay %, Sokeripitoisuus:
Esityksen transkriptio:

Energian säästäminen

Minkälaisilla toimilla sinä saat säästettyä energiaa? Energiaa saat säästettyä suoraan eli välittömästi: Sammuttamalla turhat valot ja laitteet Käyttämällä vettä harkiten Säädä lämpötilat sopiviksi Pyöräile ja kävele Käytä joukkoliikennettä

Energiaa saat säästettyä epäsuoraan eli välillisesti: Energian kulutus ei ole pelkkää tavaroiden käyttöä, niiden valmistukseen ja kuljetuksiin on myös kulunut energiaa. Energiajuomat sisältävät tunnetusti paljon energiaa. Jos energiajuoman pakkauksena käytetty alumiinitölkki on tehty raaka-aineestaan bauksiitista, on sen valmistukseen kulunut yli nelinkertainen määrä energiaa itse juoman energiasisältöön verrattuna. Kulutusta vähentämällä Hiilidioksidipäästöjä vähentämällä Suosi lähiruokaa Suosi vihreää sähköä Suosi uusiutuvaa

Suosi vihreää energiaa. Talven lähestyessä energian säästäminen alkaa kiinnostaa, ja moni miettii lämmitysjärjestelmän uudistamista.

Mitä sinä voit tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi Mitä sinä voit tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi? Animaatio kertoo sadassa sekunnissa http://areena.yle.fi/1-3168103

Suomessa energian kulutus on suurta Asukasta kohti laskettuna Suomessa kulutetaan hyvin paljon energiaa. Esimerkiksi ranskalaiseen, saksalaiseen tai brittiin verrattuna suomalainen kuluttaa yli kaksi kertaa enemmän energiaa. Köyhien kehitysmaiden asukkaisiin verrattuna ero on  luonnollisesti vielä paljon suurempi. Yksi syy maamme korkeaan energiankulutukseen on korkea elintaso. Niistä maailman maista, joissa energiankulutus on korkeinta, lähes kaikki ovat vauraita teollisuusmaita. Ainoina poikkeuksina tähän ovat Lähi-idän öljyvaltiot.

Lähteet. https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry/koulutus/eyy/yhteinen_ymparisto/energia