STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Simulaattorikoulutuksen ABC
Advertisements

Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
11 Taloushallinnon opiskelusta. Teemana kannattavuusajattelu • Perusvalmiudet ymmärtää yritysten tuottamaa taloudellista tietoa • Tietoa tarvitsevat –
OHJAAMINEN.
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
MAALIVAHTIPOLKU ”INNOSTUMINEN, TOIMINTA, VALINTA JA TAVOITE…”
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
ART sosiaalisia taitoja nuorille
Tutkintosuoritusten arviointi
Liikuntakasvatus / NU – 2010 JN. Harjoituksen rakenne lapsilla 1. Huomioi lapsi - keskustelutuokio - aloitusrutiinit - turvallisuuden tunne.
Simulaattorikoulutuksen ABC
Rannelaukaus Lajitaito
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
SJL / Janne Mäkitalo1 LEIJONAKIEKKOKOULU Länsirannikon alue.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Liikunnan arviointi luokilla
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Ops 2016 ja arviointi.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
Ops seminaari Askola.
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
ARVIOINTI ON ARVON ANTAMISTA
OHJAAJAKOULUTUS OSIO 4. TERVETULOA KOULUTUKSEEN KOULUTUKSEN OHJELMA OSIO 4.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli 3. Pohdinta ja tulkinta 4. Käsitteellistäminen (ja uuden tiedon hakeminen) 5.Kokeilu ja tiedon soveltaminen.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
PELIROHKEUDEN KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
Opitaan yhdessä! Meidän seurassa opitaan yhdessä..
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
ORGANISOINNIN PERUSTEET
OHJAAJAKOULUTUS - OSIO 4
07 East + West Kausisuunnitelma
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
LEIJONAKIEKKOKOULU Pohjoinen alue Tapio Kontio 1.
LEIJONAKIEKKOKOULU Pohjoinen alue Tapio Kontio 1.
Ohjeita Valmentajille/ joukkueenjohtajille tehtävät ennen fba tapahtumaa - pelaajien lisäys - joukkuetapahtumien lisäys (valmentaja)
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
ON PAREMPI NIMI KUIN ASIAKASOSALLISUUS
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Liikkettä fasilitoivat tekijät
Uusi pelitaitoa kehittävä paitsioaluesääntö E10-E11 –ikäluokille.
Uusi pelitaitoa kehittävä paitsioaluesääntö E10-E11 –ikäluokille.
ON PAREMPI NIMI KUIN ASIAKASOSALLISUUS
LEIJONAKIEKKOKOULU Lapin alue
Innostuminen toiminta Valinta tavoiTE
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Juniorivalmentajapolku 1- taso: Introilta – Taidon oppiminen Tavoite: Ymmärtää taidon kehittymiseen vaikuttavat tekijät, ymmärtää lyönnin ja heiton perusteet.
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
Esityksen transkriptio:

STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli 2015-2016

3. OPPIMINEN Meidän Peli 2015-2016

OPPIMISPROSESSIN ETENEMINEN OPPIMINEN NÄYTTÖ HAVAINTO KOKEILU OIVALLUS HARJOITTELU TOISTOT PALAUTE OSAAMINEN AUTOMAATIOTASO

OPPIMISEN VAIHEET VALMIUSVAIHE Omataan riittävä kunto- ja taitotekijöiden taso KARKEAMOTORINENVAIHE Liikemalli ymmärretään, mutta toteutus on kömpelöä, ensimmäiset yritykset epätaloudellisia ja rytmittömiä. HIENOMOTORINENVAIHE Liikemalli siirtyy keskushermostoon ja kokonaissuoritus jäsentynyt. Suurimmat virheet häviävää VAKIINTUMISVAIHE Suoritus tarkentuu, virheet vähenevät. Toisto on sujuvaa. Liikettä toistettava riittävästi. AUTOMATISOINTI Ylioppiminen, kilpailuvarmuus. Suoritus virheetön ja taloudellinen liikemalli Muuntelukelpoinen erilaisissa olosuhteissa. LUOVAVAIHE Liike siirtynyt harjoitusrutiinin osaksi.

OPPIMINEN JA OPETTAMINEN Tarkastelemme maalivahdin oppimiseen liittyviä asiakokonaisuuksia. Opeteltaessa maalivahdin lajitekniikoita, oppimisprosessi etenee aina helposta liikkeestä vaikeampaan. Kaikki uudet opitut liikemallit perustuvat aina aiemmin opittuihin liikkeisiin. Oppiminen alkaa uuden liikkeen näyttämisellä (esim. mallisuoritus jäällä näyttäen tai videolla liikkuvan kuvan esittämisellä) ja sitä seuraavalla kokeilemisella. Tästä seuranneen oivaltamisen jälkeen alkaa varsinainen harjoittelu. Se että maalivahti pelin aikana käyttää sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti oppimiaan taitoja vaatii harjoitustapahtumassa tuhansia laadukkaita toistoja, motivoituneessa, kannustavassa ja innostuneessa ilmapiirissä sekä mv tarvitsee onnistumisia pelissä. Oppimisprosessin avainkohtia ovat palautteen antaminen ja ympäristö jossa maalivahti voi myös itse seurata omaa kehittymistään. Videokameran tai erilaisten tablettitietokoneiden videokuvausominaisuuksien käyttö auttaa oman suorituksen ja kehittymisen seuraamista.

OPPIMINEN JA OPETTAMINEN Palautteen antaminen: On oppimistapahtuman tärkeä osa jonka aikana vahvistetaan osaamista, sytytetään halua oppia ja korjataan virheitä. Anna palaute välittömästi suorituksen jälkeen positiivisesti ja kannustavasti. Kohdista palaute nimenomaan suoritukseen. Tärkeää on että maalivahti oppii itse analysoimaan suoritustaan. Esim. kysymällä miltä tuntui tehdä tämä harjoite? Palautteen antamisen tavoite on myös lisätä maalivahdin kyvykkyyden tunnetta. Suorituksen korjaaminen: Korjaa kunkin maalivahdin kohdalla näkemäsi yleisin ja suorituksen onnistumisen kannalta ratkaisevin virhe ensin. Puutu yksittäiseen yksityiskohtaan vasta, kun olet nähnyt maalivahdilta riittävästi toistoja jostakin suorituksesta. Valmentajan ”virhesilmä” kehittyy kokemuksen kautta, anna tietoa oikeasta suorituksesta. Painota suorituksen hyviä puolia ja korjaa apuharjoitteiden kautta (palaa alkuun) ja pyri korjaamaan virheet toistojen kautta.