Eps2 / arkistolaitos 13.12.2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalialan tietoteknologiahanke
Advertisements

1 Lähtökohdat ja kehitystyö Mikkelissä Suomen Urheiluarkisto ei ota vastaan sähköisiä asiakirjoja. Koulutusta antaa Mikkelin ammattikorkeakoulu. Sen tavoitteena.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Toimeentulotuen palvelukohtaiset asiakirjat
Rakennusvalvonta rakennuslupakäsittely- asianhallinta
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Hankintaprosessi- asianhallinta /Tampere
EURA 2007 EU:n rakennerahastojen hallintajärjestelmä.
Rekrytointiprosessi- asianhallinta / vakinainen vakanssi
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Kansallinen digitaalinen kirjasto Pitkäaikaissäilytys Kirjastoverkkopäivä Esa-Pekka Keskitalo.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Kirjastopalvelut Satakunta University of Applied Sciences | Library Services AMK-kirjastojen Finna-päivä LAMK, Fellmannia.
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Sähköinen EURA järjestelmä Christa Löf EU-koordinaattori Etelä-Savon maakuntaliitto.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.
Sähköisen työpöydän palvelut valiokuntatyössä Valiokuntien asian- ja asiakirjojen hallintajärjestelmän määrittely Tarjouspyynnön liite 4.
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Piiriapurahojen tarkoitus
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
EAKR – mitä rahoitetaan Tuettava toiminta: ohjelma- asiakirjasta ja säännöksistä – – Toteuttamisen painotukset.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Sivu Kainuun maakunnan yhteistyöryhmä Kajaani Ajankohtaista maaseuturahoituksesta.
Tukioikeuksien siirrot  Voidaan siirtää pysyvästi tai määräajaksi  Tehdään lomakkeilla 103A ja 103B  Lomakkeen 103A saat joko Vipu-palvelusta tai kunnasta.
Leader-yritystuet Marskin Maja, Loppi Ihmisten kokoisille ideoille!
FINETS 2 uudet toiminnallisuudet Päästökauppapäivä Tero Liikkanen Energiavirasto.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Julkisen hallinnon yhteinen tuki- ja ylläpitotehtävien eAMS-malli Christian Jämsen
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Prosessimallinnuksen kehittäminen JHKA-jaosto Jari Kallela.
Kansallinen tulorekisteri – hankkeen sisällöstä ja sen etenemisestä JUHTA-verkostotyöpaja Arto Leinonen - Hankepäällikkö.
Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön.
JUPO-ontologia - nykytila ja jatkonäkymiä 12. 2
ePS2 Asianhallinnan kehittäminen
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Kuvailustandardien kansallisen kehittämisryhmän kokous,
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
Miten teen hyvän hakemuksen
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Vanhat esineet kertovat menneestä
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Mitä historia on?.
Tietohallintolain perusteella annettavien asetusten valmistelu
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
ATOMI-hankkeen karkea tiekartta
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Keski-Pohjanmaan liiton rahoittamien EAKR-hankkeiden ”elämänkaari”
Hero-Henkilöroolirekisteri
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Tilannekatsaus
Sähköiset kokoukset Mikkelissä
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
MATTI sisältää… MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN
Marttayhdistyksen vuosikello
LOpputuotos February 2019.
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 ja 2019 painotuksia Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous Jukka Haapamäki, Juha Haataja, Ilmari.
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Esityksen transkriptio:

Eps2 / arkistolaitos 13.12.2016

Agenda Substanssi TOS –esimerkin läpikäynti Rakennusjärjestyksen laatiminen, yleisten alueiden suunnittelu, toiminnan suunnittelu, suhdetoiminta Tavoitteena keskustella mm. prosessivaiheen/toimenpidekuvauksen tarpeellisuudesta Käytetään kahdentyyppistä kuvaustapaa samassa TOS:issa Pelkkä käsittelyvaihe ja asiakirjatyyppi käsittelyvaiheen alle Käsittelyvaihe sekä toimenpide ja asiakirjatyyppi toimenpiteen alle Riittääkö tehtäväluokituksen toimittaminen ja/tai tarvitaanko toimittaa lisää kuvauksia Keskeisten ’linjausten’ vahvistaminen Lainsäädännön uudistuminen ja keskeiset muutokset ja vaatimukset arkistointiin Jatkoaikataulu Hakuprosessin käynnistäminen 2017 alussa Ajatuksena, että mahdollisimman moni kunta voisi olla mukana Hakemusten jakaminen useampaan ’aaltoon’? Seuraava kokous

Keskeisten ’linjausten’ vahvistaminen Kunnat itse määrittelevät tason, jolla TOS:it laaditaan huomioiden kuvaustavan tulee tukea itse tehtävää tehtävät, jotka määritellään lainsäädännössä ja joissa keskeistä on hallintolain mukaiset menettelyt Käsittelyvaiheen (vireilletulo, valmistelu, päätöksenteko) kuvaaminen riittää, toimenpidettä (tekemisen kuvausta) ei tarvita kaikissa tehtävissä substanssitehtävissä kuvataan tarvittaessa Sähköisen säilytyspäätöksen hakeminen Haetaan järjestelmäkohtaisesti koskien uusia SÄHKE2 -järjestelmiä ja niitä tukevia materiaaleja Vähintään ajankohta hankinnalle ja käyttöönotolle pitäisi olla tiedossa SÄHKE2 mukaisessa asianhallintajärjestelmässä voi säilyttää (teknisesti n. 10 vuotta) asiakirjoja siihen asti, kunnes varsinainen sähköinen arkisto on käytettävissä. TOJ on osa pakettia ja pitää olla joka tapauksessa hankittuna ja integroituna sähke2 -mukaiseen asiankäsittelyjärjestelmään Kunnilla voi olla omia sähköisiä arkistoja, kansallinen tavoite asetettu SAPA –arkistolle Sähköinen allekirjoitus ei ole edellytys päätöksen saamiselle Hakemuksessa ei tarvitse kuvata sitä, miten vanhat tiedot aiotaan säilyttää eikä sitä siten tarvitse olla vielä ratkaistu Vanhojen järjestelmien metatiedot säilytetään xml -rakenteisena ja varsinaiset asiakirjat pdf/A -muotoisina. Päätökset menevät taaksepäin, ”vanhoja tietoja ei saa hävittää” SAPA loppupaikka digitoidulle aineistolle

Keskeisten ’linjausten’ vahvistaminen Yhteinen tehtäväluokitus Yhteistyökunnat käyttävät yhteisiä kuvauksia hakemuksessa Hakemukseen riittää esimerkkikuvaukset, mutta lisääkin kuvauksia voi toimittaa

Muistiinpanot Esimerkkien kuvaustavat ovat hyviä ja riittäviä Lakimuutokset: SÄHKE2 – pohjalla voi edetä Tekniseen toimeen ja ympäristötoimeen tulossa seulontapäätös v2017 Mitkä pysyvästi säilytettäviä tietoja ja mikä säilytysmuoto Tehtäväkohtainen säilyttäminen SAPA –pilotointi alkaa keväällä Lupapiste yhtenä pilotointikohteena – rajapintatestausta Hakemusten vaiheistaminen Rovaniemi, Kajaani, Kalajoki, (Kokkola?) Hakemus kevään aikana, mukaan TOS-esimerkkejä ja tehtäväluokitus Kaikki TOS –kuvaukset eivät tarvitse olla valmiita Seuraava ’aalto’ voisi olla v. 2018 alusta Seuraava kokous 1.3.2017 klo. 9.30-11