Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MATTI sisältää… MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MATTI sisältää… MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN"— Esityksen transkriptio:

1

2 MATTI sisältää… MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN
Maankäytön suunnittelun ja toteutuksen hallinta Maankäytön suunnittelu: Kaavoitus ja yleissuunnittelu Julkisen kaupunkitilan suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito Maankäytön Matti-pääprosesseiksi tunnistetut. Näihin kuuteen prosessiin sisältyvät Matissa tehtävä operatiivinen työ prosesseina tai kaupunkimallin tietojen päivittämisenä. Määrittelyn mukaiset prosessit on myös integroitu kaupungin asianhallintajärjestelmän Astan kanssa. MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN YHTEINEN TOIMINTAPA JA TIETOJÄRJESTELMÄ Lupa- ja valvontatoiminta Kaupunkimallin hallinta Maaomaisuuden hallinta: Kiinteistönmuodostus, maan hankinta ja luovutus MATTI, eli maankäytön rakentamisen ja ympäristön toimialan yhteinen toimintatapa ja tietojärjestelmä. Tähän kiteytyy koko hankkeen ja järjestelmän ajatus. Meillä on aikoinaan tunnistettu organisaatiorajoista riippumatta järjestelmään rakennettavat pääprosessit ja niiden yhteys toisiinsa. Pääprosesseja ovat… niihin sisältyy Matissa tehtävä operatiivinen työ prosesseina tai kaupunkimallin tietojen päivittämisenä. Prosesseihin sisältyy myös asianhallinta, joka keskustelee kaupungin sähköisen arkiston ja asianhallintajärjestelmän Astan kanssa. Astassa päätöksenteko.

3 Toimittaja ja tuotteet
Esri Ryhmittymä (Esri, M-Files, alihankkijat Civilpoint, Nebula) Esri sovellukset ArcGis paikkatieto-alusta ja kaavoituksen sovellukset Civilpoint sovellukset Novapoint infran suunnittelun sovellukset M-Files sovellukset Toiminnanohjaus Projektipankki Käyttöarkisto Nebula palvelut Käyttöpalvelut (palvelinkeskus)

4 Tavoitteet järjestelmälle kilpailutusvaiheessa
Yhtenäinen toimintatapa hyödyntämällä MATTI-järjestelmän toimintoja Yhtenäiset joustavat prosessit Rinnakkaisten prosessien läpinäkyvyys Lähtötiedot järjestelmän tarjoamana Tietojen kirjaus yhteen paikkaan Kohteen erilaiset ilmentymät saa muodostettua automaattisesti Tietoja voi muokata mobiilisti Tietojen välitys ulkopuolisille toimijoille esim. infran suunnittelu, koneohjaus Tietojen välitys kuntalaisille Järjestelmäkokonaisuuden myötä Vantaan maankäytön prosessin tiedot kaavoituksesta ja suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon muodostavat digitaalisesti hallittavan, paikkatietoon perustuvan kokonaisuuden. Toiminta tehostuu läpi koko organisaation, kun johdolla ja henkilöstöllä on käytössään reaaliaikainen tilannekuva esim. infran suunnittelusta ja rakentamisesta. Mobiilikäyttö mahdollistaa tietojen rikastamisen ja tarvittavien toimintojen tekemisen myös kentällä. Mm. Koneohjauksesta odotetaan saavutettavan merkityksellisiä taloudellisia hyötyjä (työvoima-, polttoaine- ja konekustannukset) unohtamatta työn laatua ja tarkkuutta.

5 Matti-hanke – sisältö ja aikataulu
Julkaisun 1 ensimmäinen käyttöönotto tehtiin (kiinteistönmuodostus) Julkaisun 1 toinen käyttöönotto Yleis- ja asemakaavoitus Kaupunkimallin hallinta Rakennusvalvonnan luvat ja kaupunkisuunnittelun poikkeamispäätökset (Lupapiste) Kauppahintarekisteri-kokonaisuus ( ) Julkaisun 2 käyttöönotto vuoden 2019 lopussa Julkisen kaupunkitilan suunnittelu Kunnossapito Luvat ja valvonta Julkaisun 3 käyttöönotto keväällä 2020 Julkisen kaupunkitilan rakentaminen Maankäytön suunnittelun ja toteutuksen hallinta Maankäyttösopimukset Ympäristökeskuksen prosessit Kilpailutus neuvottelu- menettelyllä Määrittelyt Pilotointi, toteutus ja käyttöönotot

6 MATTI-hankkeen visio ja tavoite tietojärjestelmänä
Vuorovaikutteinen ja virtuaalinen Vantaa MATTI on Toimialan yhteinen Keskitetty Toimintaohjattu Tietomallipohjainen Sääntöpohjainen Uudenlainen toimintatapa ja järjestelmä 3D operatiivinen ja semanttinen 4D aika (historia – nykytila – tulevaisuus) 5D (kustannukset)

7 MATTI-järjestelmän kokonaisratkaisu
MATTI-järjestelmä koostuu: ArcGIS –paikkatietoalusta ja kaavoituksen sovellukset, ArcGIS pro -ohjelma, jossa kartalla olevat asiat ilmentyvät Kartta-aineistot portaalin kautta käyttöön M-Filesin toiminnanohjaus, jossa prosesseja kuljetetaan eteenpäin. M-Files sisältää myös dokumenttivaraston/käyttöarkiston sekä hankeyhteistyön työkalun ulkoisten sidosryhmien kanssa. Projektipankki Dokumenttiportaali M-Files korvaa myös Factan (kuntarekisterin) tietosisällön, esimerkiksi rakennusrekisterin, kiinteistötiedot ja suunnitelmaosan. MATTI-järjestelmä avataan ArcGIS Pron kautta. Sen sisälle on upotettu M-Files ikkuna, josta pääsee toiminnanohjauksen prosesseihin käsiksi. Infran suunnittelujärjestelmä Novapoint tuodaan Mattiin julkaisun 2 myötä vuoden 2019 aikana.

8 Yhteinen tiedonhallinta
MATTI loppukäyttäjän näkövinkkelistä Selainpohjaiset käyttöliittymät Mobiilikäyttö Toiminnanohjaus Kaupunkimalli Paikkatietokohteiden ylläpito Suunnittelu MATTI-portaali M-Files Web Tilannekuvat Seuranta Näkymät kuntalaisille Hankkeet Prosessit Projektit Kohteet Hankeyhteistyö Arkkitehtitoimistot Insinööritoimistot Dokumentit & asiakirjat Tiedostot Rajapinnat: Valtio Kunnat HSY Vantaa Avoimet rajapinnat REST WMS WFS XML Yhteinen tiedonhallinta KIHA Tilakeskuksen kiinteistöhallintajärjestelmä

9 Prosessit ja toiminnanohjaus

10 Prosessien hallinta MATTI-järjestelmässä
Prosessien kronologinen järjestys ja sen hallinta alusta loppuun digitaalisesti yhdessä paikassa. Yhteys asiakirjahallintaan, päätöksentekoon ja sähköiseen pysyväisarkistoon (ASTA). Asiakirjat, dokumentit ja sähköpostit samassa paikassa (käsiarkisto) MATTIssa. Ajantasainen, dynaamisesti päivittyvä tilannekuvaprosessien vaiheista. Toimeksiannot ja herätteet MATTIsta sekä yhteydet muihin toimialan pää- ja aliprosesseihin sekä ajantasaiseen tietoon. Hankkeilla on yhteys dynaamisesti päivittyvään hankehallintaan – ylimmän johdon tilannekuva koko ajan ajantasalla – visualisointi selainpohjaisiin käyttöliittymiin. Tietojen tuottaminen vain kerran - rajapinnat – ei kopiointia – tiedon laatu paranee. Tiedon historian (versiointi) hallinta.

11 Prosessien ja päätöksenteon avoimuus
ja läpinäkyvyys Toistuvat prosessit haltuun Rutiinien automatisointi Prosessien kytkeytyminen Hankeyhteistyöväline Roolipohjaisuus Tiedolla vain yksi primääri tallennuspaikka


Lataa ppt "MATTI sisältää… MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google