SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokeen laatiminen ja arviointi Tiia Karpin
Advertisements

ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
TUKIPAKETTI LYHYEN MATIKAN OPISKELUUN LUKIOSSA Kevät PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
TerveTie Tampereen ryhmä
ÄIDINKIELEN YLIOPPILASKOE
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Kemian tentit ja yo-kirjoitukset 2014
Tervetuloa!.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Otsikko Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Sähköisiä testejä Martinlaakson lukiossa
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Oppimistehtäviä, sähköisiä kokeita, kyselyitä
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
YO-kokeen tehtävätyypit Terve 4, s Määrittelytehtävä 2. Aineistotehtävä 3. Johdantotehtävä 4. Oppiainerajat ylittävä tehtävä 5. Tutkimustehtävä.
OA julkaisemisen lisenssit Terhi Manninen, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele.
Helsinki Region Infoshare -palvelu Kokemuksia ja suunnitelmia JHS 189 Avoimen tietoaineiston käyttölupa -seminaari Projektipäällikkö Tanja Lahti.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen? Tule ammattilukioon! 1.
Lounaistieto.fi – alueellinen avoimen tiedon portaali Juha Pulmuranta Esa Halsti Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.
KANSALLISKIRJASTO Finnan viestintä- ja markkinointi 2016 Tiedottaja Heidi Mustajoki, Finnan markkinointityöpaja
JKL MMO Kemian koe ylioppilastutkinnossa
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
YO-INFO KEVÄÄN 2017 KIRJOITTAJILLE
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI
Perustettu
Kyselylomakkeen tekeminen
painotuslinjan esittely
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ainereaali- uhka vai mahdollisuus?
ABITTI-KOE FYSIIKASSA JA KEMIASSA
Matemaattisen tekstin tuottaminen
Tekijänoikeudet.
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
YO-info Syksy 2017.
ÄIDINKIELEN SÄHKÖINEN YLIOPPILASKOE
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Vanhempainilta Tervetuloa!.
MATEMATIIKAN VALINNAINEN LISÄKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Tutkimusaineistoihin liittyvät oikeudelliset kysymykset
Avoimen tiedon julkaisuprosessi ja lisensointi
Maantieteen preppaus.
KE6 – Kemian kertauskurssi
HOPS-työpaja.
Kirjoittajaprofiilit
2. Luokan OPO1 osa 2.
Muutokset matematiikan opetuksessa
Lukemisen, kirjoittamisen ja kypsyyden koetyyppi
Laadukas verkkototeutus -valmennus Syksy 2018
v Lääketiede ja hammaslääketiede
MATEMATIIKAN DIGITAALISEN YO-KOKEEN MÄÄRÄYKSET
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Esityksen transkriptio:

SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA Riitta Salmenoja 19.2.1017 päivitetty 27.4.2017 Tieto- ja viestintäteknologian pedagoginen hyödyntäminen matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa täydennyskoulutus 2016-2017 Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

Mitä me tiedämme nyt? Tiedote 12.10.2016 Fysiikan sähköinen ylioppilaskoe https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/fysiikka_tiedote.pdf Kemian sähköinen ylioppilaskoe https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/kemia_tiedote.pdf Vastauksia digitaalisia MAFYKE-kokeita koskevaan kyselyyn Tiedote 30.3.2017 https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ajankohtaista/mafyke-ytl-fi.pdf

Kokeen rakenne Koe koostuu kolmesta osasta. Rakenne on samankaltainen fysiikan, kemian ja biologian kokeissa. Kokeen maksimipistemäärä on 120 pistettä.

Osa I FYSIIKKA Osassa I on esimerkiksi väittämä tai monivalintatehtäviä sekä avoimen vastauskentän sisältäviä perustehtäviä. Osioissa voi olla myös kuvaajien piirtämistä ja tulkitsemista sisältäviä perustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin mieleen palauttamisen ja ymmärtämisen tasoille, mutta tehtävät voivat edellyttää myös muita ajattelun tasoja. Osassa I ei ole valinnaisia tehtäviä. KEMIA Osassa I on automaattisesti korjattavia tehtäviä, esimerkiksi väittämä- tai monivalintatehtäviä sekä avoimen vastauskentän sisältäviä perustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin mieleenpalauttamisen ja ymmärtämisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Osan I tehtävät ovat pakollisia.

Tehtävä Minkälaisia tehtäviä osassa I voisi olla? Mitkä paperikokeen tehtävistä sopisivat osan I tehtäviksi? Mitä uusia tehtävätyyppejä osassa I voisi olla?

Osa II FYSIIKKA Osassa II tehtävät ovat esimerkiksi vertailu-, arviointi- tai sovellustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin ymmärtämisen, soveltamisen ja analysoimisen tasoille, mutta tehtävät voivat edellyttää myös muita ajattelun tasoja. Tehtävät mittaavat valtakunnallisten fysiikan lukiokurssien keskeisien sisältöjen hallintaa. Osassa II on valinnaisia tehtäviä. KEMIA Osassa II tehtävät ovat esimerkiksi vertailu-, arviointi- tai sovellustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin ymmärtämisen, soveltamisen ja analysoimisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Osassa II on valinnaisia tehtäviä.

Tehtävä Minkälaisia tehtäviä osassa II voisi olla? Mitkä paperikokeen tehtävistä sopisivat osan II tehtäviksi? Mitä uusia tehtävätyyppejä osassa II voisi olla?

Osa III FYSIIKKA Osassa III tehtävät ovat esimerkiksi analysointi-, muunnos- tai kehittämistehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin analysoimisen, arvioimisen ja luomisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Tehtävässä annettu aineisto voi olla merkittävässä roolissa. Tehtävissä yhdistetään useiden eri lukiokurssien sisältöjä ja tehtävät voivat olla myös oppiainerajat ylittäviä. Osassa III on valinnaisia tehtäviä. KEMIA Osassa III tehtävät ovat esimerkiksi analysointi-, muunnos- tai kehittämistehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin analysoimisen, arvioimisen ja luomisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Tehtävässä annettu aineisto voi olla merkittävässä roolissa. Osassa III on valinnaisia tehtäviä.

Tehtävä Mitä ajatuksia osa III herättää? Minkälainen olisi hyvä osan III tehtävä?