Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen"— Esityksen transkriptio:

1 Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
Abitti-kokeet Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen

2 Ryhmänojauksen rakenne
Sähköinen ylioppilaskoe, Abitti ja Digabi Kokeen valvominen ja kokeeseen vastaaminen (valvojan ja kokelaan näkökulma) Kokeen laatiminen (ja arviointi)

3 Sähköinen ylioppilaskoe kielissä
Digabi on ylioppilastutkintolautakunnan sähköistämisprojekti, jonka päämääräänä on siirtää ylioppilaskokeet täysin sähköisiksi asteittain vuoteen 2019 mennessä. Kielten ylioppilaskokeiden sähköistyminen: Saksa syksy 2016 Ranska kevät 2017 Ruotsi syksy 2017 Englanti, espanja, italia, portugali, latina kevät 2018 Venäjä syksy 2018 Digabin sivuilta voit seurata, miten suunnittelu ja kehitystyö etenee. lisätietoa

4 Abitti-järjestelmä Sähköinen kurssi-/ylioppilaskoejärjestelmä
Suljettu alusta, joka takaa kaikille samanlaisen ympäristön tehdä koetta - Mikä Abitti on? - Miten Abitti toimii?

5 Abitti-kokeen valvominen ja siihen vastaaminen
Opettajan/valvojan koneesta on tehty koetilapalvelin, joka on yhteydessä kaikkiin opiskelijoiden koneisiin – tieto siis kulkee koko ajan edestakaisin Koetilaan rakennetaan paikallinen verkko, joka yhdistää kokelaiden koneet palvelimeen. Koetilanteessa ei ole internetyhteyttä. HUOM! Kurssikokeissa voi tehdä kokeen langattomassa verkossa, mutta ei yo-koetta. Video verkon rakentamisesta Kokeillaan, miltä kokeen aloittaminen tuntuu!

6 KTP REITITIN Opiskelija
USB USB 2 (koe) REITITIN Opiskelija KTP = koetilapalvelin, valvojan kone, jossa on kiinni koepalvelintikku ja koetehtävät sisältävä tikku USB = Abitti-käynnistystikku

7 Tee omat Abitti-tunnukset
oma.abitti.fi Lataa lisäosa Chromelle: Googlaa ”tweak-a-bitti”. Mene ensimmäiseen linkkiin (Chrome Web Store) Paina nappia ”lisää Chromeen” ja lisäosa latautuu ja tulee automaattisesti käyttöön. Lisäosa toimii vain Google Chrome-selaimella! En suosittele edes käyttämään oma.abittia ilman lisäosaa. Näet mm. pidetyt kokeet, pystyt kopioimaan kokeitasi jne.. oma.abitti-sivuilla pystyt tekemään ja korjaamaan kokeita. Seuraavalla dialla oma.abitin etusivunäkymä, josta löytyy kaikki tärkein.

8 oma.abitti.fi Täällä ylhäällä välilehdet, joista pääsee
tekemään koetehtäviä ja korjaamaan suorituksia. Tärkeitä ohjeita, erityisesti aineiston lisääminen!! Käy katsomassa linkki.

9 oma.abitti.fi Lataa koetehtävät –painike: lataa vain,
jos haluat poistaa tai oikeasti ladata kokeen, sillä koe häviää painettuasi nappia! Ota talteen purkukoodi, jolla saat kokeen avattua.

10 Lataa ja siirrä koe oma.abitissa
Kokeen tuominen ja siirtäminen liittyvät aineiston lisäämisprosessiin. Käy katsomassa ohje, kuinka aineisto lisätään abittiin, niin ymmärrät näiden painikkeiden merkityksen.


Lataa ppt "Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google