Suomen sota 1808-1809.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Advertisements

Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Russian-Finnish International Castle to Castle Project: aims and objections Professor Antti Honkanen, Director of Centre of Tourism and Education, University.
Memo 7 Historia sähköinen opettajan aineisto
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
7.-luokan historia kunnialla läpi!
Kaunis elämä – lapsena toisen maailmansodan jaloissa Toisen maailmansodan aikaisia alkuperäislähteitä Isosta-Britanniasta 1) Selvittäkää, mitä saamanne.
Ohjeita animaation tekoon:
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
SUOMEN SOTA 1808 Sodan syyt:
Kansakunta jakautuu kahtia ja sota 1918
Suomi liitetään Venäjään
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Suomen sota 1808 – 1809: Ruotsi oli ollut vielä 1700 – alussa voimakas sotilasmahti Itämeren alueella – luvun alussa se oli kuitenkin jo B-sarjan.
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
Kokeeseen kertaus Tuntien tavoite : Hahmottaa koealue ja harjoitella kokeeseen Open lupaus : Tuntien jälkeen hallussa kirjan tarina, kappaleiden sanat.
Talvisodan taustaa II maailmansodan alettua Neuvostoliitto vaati Suomelta alueita Suomen piti suostua NL:n aluevaatimuksiin ja vuokrata Hankoniemi Vastineeksi.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Talvisota ”105 kunnian päivää”
Opetussuunnitelma/OPS
Suomi 1A Torstai Runebergin päivä Johan Ludvig Runeberg ( ): suomalainen kirjailija. Suomenruotsalainen: hänen äidinkieli oli.
1600-luvun suurvalta-aika s Ruotsin laajeneminen suurvallaksi 1600-luvulla Ruotsista tuli yksi Euroopan johtavista valtioista: Täyssinän rauhan.
Uskonpuhdistuksesta kertaustaUskonpuhdistuksesta kertausta  Uskonpuhdistus ei ollut Suomessa kertaluontoinen: katolilaisia kirkonmenoja säilytettiin,
Vanhoja tekstitaidon yo-kokeita
Vietnamin sota ● Riippuu tulkinnasta, mutta noin ● Neuvostoliiton ja Kiinan tukeman Pohjois- Vietnamin ja liittoutuneiden tukeman Etelä- Vietnamin.
Konservatismin, nationalismin ja liberalismin vaikutuksia.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Kustaa Vaasan poikien veljessodat 1500-l. lopulla s
ORTODOKSINEN KIRKKO PS2 LAJM. Sana ortodoksi Orthos (kr.) = oikea Doksos (kr.) = oppi Seitsemän ekumeenista konsiilia vuosien 325– 757 välillä määritteli.
YritysHyvä Mimmi Heiniö Puh
Sähköpostit: hyvä! Huomenna, torstaina, on orientaatio. Minun tutorin nimi on Ali. Minun asunto on ihan uusi. Se ei.
OIKEUTETTU SOTA.
Suomen sota ja Haminan rauha 1809
Keskiviikko 18. toukokuuta 2016
Suomen sisällissota 1918 Sodan syyt Työväestön huonot olot
OUTOLINTU Englanninkielinen alkuteos; Divergent |Veronica Roth | 2011 |Trilogian 1. osa.
Suomen sisällissota 1918: Sodan syyt
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
10 Hitler saa sotansa s. 72–77.
Luku 18 – Viisautta, runoutta ja tarinaa
Kirjallisuus.
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Luen, kirjoitan ja kerron
Suomen talvisota NL ei uskonut Suomen haluavan tai kykenevän puolustautumaan Saksan mahdollisesti hyökätessä NL:oon -> Neuvottelut :
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Kilpailijat.
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Suomi irtautuu sodasta
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
FINSKÝ INTENSIVNÍ 3. MOIMOI!
Kustaa II Aadolf Ruotsin kuninkaana
SUOMI IRTI RUOTSISTA.
Avaruus kilpa Rakettien ensimmäiset lennot alkoi muinaisessa kiinassa kun mandariinin päälle pistettiin rakettimotorisoitu penkki, raketit olivat varmaan.
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Suomen jatkosota Suomen joukot suuremmat ja paremmin aseistetut kuin talvisodassa -> Saksalaisilla rintamavastuu Oulujärvestä pohjoiseen Tavoitteena.
Tietoturva.
Ohjeita kirjaesitykseen
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Suomen historian käännekohtia
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
I MAAILMANSOTA Mitä sodassa tapahtui? -Vuonna 1917
Esityksen transkriptio:

Suomen sota 1808-1809

Miksi sota syttyi?

Sota alkaa Venäjä hyökkäsi Suomeen talvella 1808. Ruotsin sotasuunnitelma: Viivyttää venäläisiä ja taistellen vetäytyä talven aikana. Linnoitukset pidettävä hallussa keinolla millä hyvänsä. Keväällä lähetettäisiin lisäjoukkoja ja käytäisiin vastahyökkäykseen. Ruotsin armeija perääntyi kuitenkin ilman suurta taistelua ja keväällä Suomen linnoitukset oli piiritetty.

Harjoitus Viaporin linnoitus sijaitsee Helsingin edustalla. Linnoitusta ei ole vielä koskaan voitettu. Viapori on hyvin varustettu: siellä on lähes 7000 sotilasta, paljon ammuksia ja riittävästi ruokaa pitkän piirityksen varalle. Olette Viaporin linnoituksessa. Venäläiset ovat piirittäneet linnoitusta noin kuukauden ajan. He ovat pommittaneet linnoitusta aina öisin, jolloin teidän on ollut vaikea nukkua. Linnoitus ei juurikaan ole kärsinyt pommituksista. Kaikenlaisia huhuja on liikenteessä. Linnan komentaja Carl Olof Cronstedt on vaikean päätöksen edessä. Hänen täytyy päättää antautuuko Viaporin linnoitus vai jatkaako se taistelua. Cronstedt pyytää luokseen neuvonantajat.

Tehtävänanto: Jako viiden hengen ryhmiin. Päättäkää kuka on linnoituksen komentaja Cronstedt. Loput ovat komentajan neuvonantajia. Kaksi on antautumisen puolella ja kaksi kannattaa taistelun jatkamista. Pitäkää neuvonpito. Lopuksi komentaja päättää antautuuko linnoitus vai ei.

Tehtävä Olet joko Ruotsin tai Venäjän armeijan sotilas. Kirjoita kotiväelle kirje, jossa kuvailet elämää sodan jaloissa.

Sodan kulku

Sota loppuu Ruotsalaisten taistelutahto romahti, kun linnoitukset oli menetetty taisteluitta. Ruotsin armeija vastahyökkäys epäonnistui ja armeija jatkoi vetäytymistä. Haminan rauha solmittiin syyskuussa 1809. Ruotsi luovutti Suomen Venäjälle.

Tehtävä Menkää nettisivulle: http://pihlajavesi.keuruu.fi/kuvagalleriat/tapahtumat-ja- teemapaivat/325-sven-tuuva-runo-vaenrikki-stoolin-tarinat Lukekaa Runebergin runo Sven Tuuvasta. Valitse jokin seuraavista tehtävistä. Piirrä runon pohjalta sarjakuva. Käännä runo selkokielelle. Sijoita tarina nykypäivään. Muuta runo rap-kappaleeksi.

Sotapeli Pelataan pareittain tai pienissä ryhmissä. Menkää yhdellä laitteella osoitteeseen: heijoe.fi Valitse pelaa Huoneen nimi: Riikan huone Pelatkaa omilla nimillä. Kirjaa ja nettiä saa käyttää apuna

Tehtävä Tee aikajana Suomen historian keskeisistä tapahtumista vuosina 1807- 1809. (Tehtävä 5 s. 21)