Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OUTOLINTU Englanninkielinen alkuteos; Divergent |Veronica Roth | 2011 |Trilogian 1. osa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OUTOLINTU Englanninkielinen alkuteos; Divergent |Veronica Roth | 2011 |Trilogian 1. osa."— Esityksen transkriptio:

1 OUTOLINTU Englanninkielinen alkuteos; Divergent |Veronica Roth | 2011 |Trilogian 1. osa

2 Aihe Kirja sijoittuu kuvitteellisen tulevaisuuteen, jossa ihmiset on jaettu viiteen eri osastoon luonteensa perusteella. 16- vuotias Tris kuuluu Vaatimattomiin, joiden hyve on epäitsekkyys. Hän ei kuitenkaan sovi joukkoon ja valintaseremoniassa päättää ottaa riskin ja seurata sydäntään Uskaliaiden osastoon. Matkassa on silti vaikeuksia, kun Tris huomaa olevansa divergentti, outolintu. Outolinnut eivät sopeudu mihinkään osastoista ja ovat vaara yhteisölle, joten heidät halutaan tuhota. Uskaliaissa Tris tapaa uusia ystäviä ja komean Neljä nimisen pojan, johon Tris tuntee vetoa.

3 Miljöö Kirjassa on monta tapahtumapaikkaa, mutta yleisimpiä paikkoja ovat Uskaliaiden harjoitustilat ja vapaa-ajan vietto paikka eli Monttu. Tapahtumapaikkoja ei kuvailla paljon, mutta kuitenkin sen verran, että ymmärtää minkälaista siellä on ja missä ollaan. Tapahtumat ovat sijoittuneet tulevaisuuteen ja se näkyy kirjassa todella selvästi. Kaupunki, jossa Tris asuu on suuri ja aidattu. Osastot asuvat erillään toisistaan ja tapaavat vain harvoin, kuten koulussa tai toreilla.

4 Henkilöt Beatrice Prior on kirjan päähenkilö. Hän on kekseliäs ja rohkea tyttö, mutta pelkää läheisyyttä ja hänellä on ongelmia luottaa muihin. Neljä on yksi Uskaliaiden johtajista. Hän on salaperäinen ja vaikeasti lähestyttävä. Hän ihastuu Trisiin, mutta ei osaa ilmaista tunteitaan. Christina, Will ja Al Trisin uusia ystäviä Uskaliaista. Eric on Uskaliaiden johtaja. Hän tahtoo luoda sotilaita ja on erittäin tarkka ja pitää kovaa kuria Uskaliaissa. Jeanine Matthews on Terävien johtaja. Hän haluaisi johtaa hallitusta, joka nyt on Vaatimattomien johdossa. Jeanine on ottanut tehtäväkseen löytää kaikki Divergentit ja tuhota heidät Natalie, Caleb ja Andrew Prior ovat Trisin perhe. Caleb on isoveli ja Natalie ja Andrew vanhemmat.

5 Näkökulma ja kertojatyyppi
Kirja on kirjoitettu Trisin näkökulmasta minäkertojana. Hän kertoo tarinaa sitä mukaa kuin se etenee. Joskus välissä on takaumia, joissa hän kertoo lapsuudestaan tai menneestä. Tris kuvailee tunteita ja tapahtumia enemmän kuin tapahtumapaikkaa ja aikaa.

6 Juoni Tapahtumat alkavat kun Tris valitsee osastokseen Uskaliaan Vaatimattomien sijaan. Hän huomaa, että Uskaliaiden koulutus on rankempaa kuin odotti. Koulutus on jaettu osiin joista ensimmäinen on fyysinen, toinen emotionaalinen ja kolmas mentaalinen. Kahdessa viimeisessä vaiheessa Trisin on vaikea pitää salassa olevansa divergentti. Kun Uskaliaisiin tulee Terävän johtajia ja he alkavat etsiä divergenttejä Trisin paljastuminen on vaakalaudalla. Terävillä on kuitenkin muitakin suunnitelmia mielessä. Trisin, Neljän ja muiden Vaatimattomien on yhdistettävä voimansa pelastaakseen kokonaisen osaston katoaminen kokonaan.

7 Teema eli perusajatus Kirjan teema oli fantasia.

8 Kuvaustapa Kuvaustapa oli suoraa kerrontaa. Kirjassa oli vähän myös dialogia, mutta pääsääntöisesti kerrontaa. Kirja on kirjoitettu kirjakielellä ja se on enemmänkin toimintaa kuin kuvausta.

9 Mielipide Kirja oli mielestäni hyvä, mutta se kannattaa lukea ennen elokuvan katsomista. Kirjassa oli paljon hyviä kohtia, kuten Trisin ja Neljän keskustelut ja lopussa käytävä taistelu. Kiinnostavimpana asiana pidin sitä miten hienosti kirja on keksitty ja miten kaikki yksityiskohdat liittyvät toisiinsa hyvin. Tris on mielenkiintoinen henkilö. Hän on niin erilainen muiden kirjojen päähenkilöihin verrattuna. Sivuhenkilöistä pidin eniten Neljästä, sillä hän on kaikkein eniten esillä kirjassa Trisin ihastuksen takia. Kirja oli erittäin nopea lukea, koska tarina eteni sujuvasti ja se oli mielenkiintoinen. Juoni ei takellellut ja sitä oli helppo seurata. Moona Kuusiluoma LOLE16


Lataa ppt "OUTOLINTU Englanninkielinen alkuteos; Divergent |Veronica Roth | 2011 |Trilogian 1. osa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google