Klassiset jumalatodistukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Advertisements

Viisi näkökulmaa uskoon
Lauseenjäsennys.
Viisi näkökulmaa uskoon Kolmas näkökulma Jumala Päivitetty Bror Oswald Nyman.
punainen kirja s. 71- Sininen kirja s.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
MORAALITEORIAT.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Todellisuuden yleisen luonteen tarkastelua
Metafysiikka (Etiikan I kirja)
Syntaksin harjoituskurssi CYK140
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa.
ARKIONNELLISUUS. OLI OLTAVA TARPEEKSI VAHVA TUNNUSTAMAAN TODELLISUUDEN.
Diplomityö - mission possible
Metafysiikka (Etiikan I kirja)
Tehtävänanto, otsikko, aloitus ja lopetus esseekokeessa
Robustius Yleinen idea: jokin pysyy muuttumattomana vaikka jotakin muutetaan.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä # - Esitelmöijän nimi Optimointiopin seminaari - Syksy 2000 / 1 Potentiaalien kertaus ja.
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
FI3 TIEDON JA TODELLISUUDEN FILOSOFIA. 1. Mihin teoreettista filosofiaa tarvitaan? Teoreettinen filosofia: ontologia, tietoteoria, tieteenfilosofia Tietoyhteiskunnan.
Mitä oleminen on?. Metafysiikka Metafysiikka tutkii mitä on olemassa ja mitä tarkoitamme olemassaololla ja olemisella. Aristoteles: metafysiikka = ”ensimmäinen.
Usko ja tieto Kysymys Jumalan olemassaolon todistamisesta - Tuomas Akvinolainen s Mestari Eckhart s. 78 -> miten Jumalan olemassaoloa on filosofisesti.
Onks tietoo? Markus Lammenranta Humanistinen tiedekunta / Markus Lammenranta / Onks tietoo?1.
Tiedon ja todellisuuden filosofia Fi3 Karhulan lukio 2016 (ANP)
ESPOON HIIPPAKUNTA KANSAINVÄLINEN TYÖ Tapahtumat, jotka huomioidaan tiedotuksessa vuonna 2015 Ekumeeninen rukousviikko Uskontojen ja katsomusten.
1 METAFYSIIKKA FI3 LAJM. 1.1 Mitä metafysiikka on? Kr. ta meta ta physika = luontoa käsittelevän jälkeen.
Mitä oleminen on?.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Anselm Cantenburylaisen ontologinen todistus etenee seuravaasti:
Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö.
Humanismi.
Opetusvinkki 2: Erilaisia jumalakäsityksiä
Jumala.
Ikuisia kysymyksiä Maailma synty - miten kaikki tapahtui? Luonnontieteet: fysiikan, biologia kemia - miksi kaikki sai alkunsa? Uskontojen maailmansyntymyytit.
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
Fenomenologia.
LASTEN LIIKUNTAMAA Vapaata, vauhdikasta, iloista ja monipuolista perheliikuntaa 1-12-vuotiaille Huhkolinnassa klo sunnuntaisin
Onko mahdollista tietää?
DOKUMENTTIELOKUVA.
2. Mitä uskonto on? Ydinsisältö.
Uskontojen tieteellinen tutkimus
Katolinen kirkko.
Skolastiikka Filosofian ja teologian yhdistämää tiedettä kutsutaan skolastiikaksi Skolastiikan tavoitteena oli osoittaa, että kirkon oppi oli sopusoinnussa.
”MIKSI JOTAIN ON”? > SYYT (ESIM.KOULU)
Hyvän elämä ja sen eväät
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
UUDEN AJAN JÄRKYTTÄVIÄ PALJASTUKSIA !
Filosofian osa-alueet
VOIKO JUMALAN OLEMASSAOLOA TODISTAA
Materialismi.
Onko kaikki ainetta?.
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Luku 09 Tunteiden säätely ja psyykkinen hyvinvointi.
Moraalinen todistus eli Jumala omantunnon asettajana
Voiko jumalan olemassaoloa todistaa?
Voiko Jumalan olemassaoloa todistaa ?
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Mikä on elämänkatsomus?
Kristinuskon oppi.
RAAMATUN PUNAINEN LANKA
Raamatun alkukertomukset
Toistorakenteet Toistorakenteissa on usein tarve esim. toistaa jotakin lausetta tai lohkoa n kertaa, toistaa jotakin lausetta tai lohkoa kunnes jokin muuttuja.
Täydellisen olion teologia
Jumalan yksinkertaisuus
Kaveritaidot.
Tapahtuman otsikko Johdanto-osa Tapahtuman alaotsikko Päivämäärä
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Yllä vallan maailman. Yllä kaiken voiman valtavan. Yllä tiedon ja viisaan ihmisen on valta, voima, viisaus Jeesuksen.
Esityksen transkriptio:

Klassiset jumalatodistukset

Olento,jota suurempaa ei voida kuvitella Ontologinen todistus Olento,jota suurempaa ei voida kuvitella Jumala on olemassa ymmärryksessä mutta ei todellisuudessa. Todellisuudessa olemassaolo on suurempaa kuin ymmärryksessä. Olento jolla on Jumalan ominaisuudet ja olemassa olo todellisuudessa. Jumalaa suurempi on olento jolla on kaikki Jumalan ominaisuudet sekä olemassaolo todellisuudessa. Jumalaa suurempi olento voidaan käsittää.

Kosmologinen todistus Jumala on olemassa, koska kaikkeudella täytyy olla luoja Tuomas Akvinolaisen argumentteja : Tyhjästä on paha nyhjäistä. Puiden lehdet eivät liiku itsekseen vaan niitä liikuttelevat tuuli.Vaikutussarjaa jatkaessa päädymme ensimmäiseen liikuttajaan Jumalaan. Jokaisella tapahtumalla on jokin syy, lopulta päädytään alkuperäiseen syyhyn Jumalaan. On oltava jotain ikuista,sillä joskus voisi olla tilanne ettei mitään olisi olemassa. Siispä jonkin ikuisen on oltava olemassa ja tämä jokin on Jumala.

Teleologinen todistus Jumala suurena suunnittelijana Kaikella on tarkoituksensa. Koska maailma on toimiva täytyy sillä olla myös tekijä.