Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

DOKUMENTTIELOKUVA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "DOKUMENTTIELOKUVA."— Esityksen transkriptio:

1 DOKUMENTTIELOKUVA

2 DOKUMENTIN JA FIKTION ERO?
VOIDAANKO RAJAA FIKTIOELOKUVAN JA DOKUMENTIN VÄLILLE VETÄÄ? Fiktioelokuva voi perustua todellisiin tapahtumiin, ja toisaalta dokumenttielokuvassa saatetaan manipuloida ja muokata materiaalia fiktioelokuvan keinoin. 

3 Dokumenttielokuva KUVAA TODELLISUUTTA, mutta EI OLE TODELLISUUDEN SUORAA KUVAUSTA.
Dokumentti ON TEKIJÖIDEN TULKINTA valitusta aiheesta. Sekä dokumentti- että fiktioelokuvassa tekijät valitsevat jonkin NÄKÖKULMAN kuvattavaan aiheeseen. VALINTOJA TEHDÄÄN KAIKISSA ELOKUVAN VAIHEISSA JA OSISSA: käsikirjoituksessa ja aiheen rajauksessa, kuvausmateriaalin tuottamisessa, kuvakulmien ja -rajauksien valinnoissa, väri- ja äänimaailman suunnittelussa sekä leikkauksessa. 

4 Dokumenttitekijän Jouko Aaltosen sanoin ”Dokumenttielokuva on luovaa, tekijälähtöistä taiteellista ilmaisua, jonka aiheena on todellinen sosiaalishistoriallinen maailma.”.

5 MIKÄ ON ELOKUVAN TEHTÄVÄ?
Fiktioelokuva viihdyttää.

6 DOKUMENTTIELOKUVAN TEHTÄVÄNÄ ON MYÖS TIEDON JAKAMINEN,
VALISTAMINEN, KASVATTAMINEN, TODISTAMINEN, YMMÄRRYKSEN LISÄÄMINEN JA KESKUSTELUN HERÄTTÄMINEN.

7 PARI ESIMERKKIÄ steita_ja_hyppyja_kalliolta_mereen__na in_jattisarja_heroes_of_the_baltic_sean _nayttavat_kohtaukset_tehtiin/ Pyöriviä lavasteita ja hyppyjä kalliolta mereen – näin jättisarja Heroes of the Baltic Sean näyttävät kohtaukset tehtiin Yy5kdG1A Avara luonto


Lataa ppt "DOKUMENTTIELOKUVA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google