Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Advertisements

Ä OHJAUSKESKUSTELU JA OHJAUKSEN TY Ö V Ä LINEET Teema 1. Ohjausprosessi ja ohjauksen ty ö v ä lineet Oppilaanohjauksen kehitt ä minen P ä ivi-Katriina.
Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
+ Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia KOULUTUSVIENNISTÄ OSAAMISLIIKETOIMINTAAN.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
TEEMATAPAAMISET kotoutumisen tukena Paon pitkä varjo - yhdessä onnistumme Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
2 Etsivän nuorisotyön ja Duunari-hankkeen yhteistyö
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
Yhteisöllisyydellä elinvoimaa Kolmivuotinen hanke paikallisten yhdistysten, lasten ja nuorten hyväksi Oulun Seudun Leader ry | Pohjois-Pohjanmaan Liikunta.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
Tutkimustietovaranto
Opettaja opettaa persoonallisuudellaan- vai opettaako?
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Mikä ihmeen oppisopimus?
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Toimintakulttuurin muutos
1. 2. Tapahtuman opinollistaminen-teemoja pohdittavaksi, 1- 7
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
OIVA - ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen

Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
SOSIAALINEN PÄÄOMA = yhteisöjen / ihmisryhmien välisiä yhteyksiä
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Sosiaalialan tehtävärakenne
Palveluohjauksesta ratkaisuja koulutusesteisiin ja -hidasteisiin
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
Lukutaito ja syrjäytyminen
AMMATILLISEN OPINTOPOLUN KRIITTISET KOHDAT
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Mika Gissler tutkimusprofessori
KEIJO KEIJO
Berliiniin! Euroopan korkeakoulutusalueen eteneminen
Omnia.fi/yhteishaku.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Digitaalisuus nuorisotyön prosesseissa
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Pienin askelin kohti parempaa työhyvinvointia – yrittäjien näkemyksiä keinoista edistää hyvinvointiaan Y-Foorumi Salla Ahola & Kirsi Heikkilä-Tammi.
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

EduMAP – tutkimus- ja kehittämisprojekti ”Aikuiskoulutuksen keinoin aktiiviseen kansalaisuuteen”

Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta 1.1.2016-31.1.2019 Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta ja Turkista

Taustaa: Aikuiskoulutus ja aktiivinen kansalaisuus Väestön koulutustaso on kohonnut Suomessa oppivelvollisuuslain (1921) ja kaikille yhteisen peruskoulun (1970-l.) myötä. Aktiivinen kansalaisuus l. osallistuminen yhteiskunnan toimintoihin edellyttää perustaitoja, joita opitaan useimmiten juuri koulutuksessa. kanssakäyminen naapurien ja lähipiirin kanssa, perhe-elämä, itsen ja muiden kunnioittaminen ym. (sosiaalinen ja kulttuurinen kansalaisuus) Osallistuminen työmarkkinoille (taloudellinen kansalaisuus) Poliittisiin päätöksiin vaikuttaminen, äänestäminen, kansalaisvaikuttaminen ym. (poliittinen kansalaisuus)

MIKSI EduMAP? Tutkimustieto kertoo, että aikuiskoulutukseen osallistuvat eniten he, joilla on jo korkea koulutus Mitä matalampi koulutus, sitä vähemmän osallistutaan aikuiskoulutukseen Aikuiskoulutuksen keskeinen tehtävä on tarjota mahdollisuus opiskella aikuisena taitoja, joita tarvitaan arjessa ja työelämässä ONGELMA: aikuiskoulutuspolitiikka ja käytännöt eivät tavoita ihmisiä, jotka eivät osallistu, mutta jotka voisivat hyötyä opiskelusta

Mitä tutkitaan? Aikuiskoulutusta eri EU-maissa ja Turkissa. Nuoria (16-30-vuotiaita), joilla on matala koulutus. Millaiset elämäntilanteet ja olosuhteet ovat yhteydessä matalaan koulutukseen? Kysymme: Mitä pitäisi tehdä, että nuorten yhteiskunnallista osallisuutta voitaisiin aikuiskoulutuksen keinoin parantaa? Päätökset koulutuksen rahoituksesta, toimeentulon muodoista, käytännön toiminta; tiedotus, koulutukseen ohjaus ja koulutuskäytännöt

Mitä tutkitaan? Tilastoja Miten tilastojen pohjana oleva tieto kootaan? Suomessa ja Pohjoismaissa: hallinnon rekisterit Muualla Euroopassa: kyselytutkimukset Miten tiedonkeruun tavat vaikuttavat tilastojen tuottamaan informaatioon? - Rekisteritieto vs. kyselyt Mitä tilastot kertovat osallistumisesta aikuiskoulutukseen? Ketkä osallistuvat, ketkä eivät? Yhdistäviä tekijöitä?

Mitä tutkitaan? ”hyviä käytäntöjä” eli koulutusta, joka on tavoittanut nuoret ja joka auttaa hankkimaan taitoja, joita arjessa ja työelämässä tarvitaan Suomen tutkimuskohteet: Nettiperuskoulu (Otavan opisto) Näyttöperustainen ammatillinen koulutus erit. koulutus rikosseuraamusasiakkaille (Keuda ym.) VALMA (erityisryhmien tavoittaminen, SDO ym.)

Mitä tutkitaan? Miten tieto koulutusmahdollisuuksista tavoittaa nuoret l. mitä eri kommunikaatioväyliä päättäjät, koulutuksenjärjestäjät ja nuoret käyttävät ? Tutkimuskohteet - eri elämäntilanteissa olevien (esim. vangit) tai tiettyyn erityisryhmään kuuluvien (esim. kehitysvammaiset) nuorten kommunikaatiotapojen ja väylien kartoittaminen - Päättäjien ja koulutuksenjärjestäjien kommunikaatiotapojen ja - väylien kartoittaminen

Tavoitteet: (1) Tutkimustiedon lisääminen nuorista vaikeassa elämäntilanteessa (2) Tutkimustiedon lisääminen aikuiskoulutuksesta (3) Tiedon tuottaminen asioista, jotka edistävät koulutukseen pääsyä ja opiskelua (4) Tietojärjestelmän kehittäminen (IDSS), joka auttaisi päätöksentekijöitä huomioimaan paremmin erityiset elämäntilanteet ja tarpeet, jotta opiskelu olisi mahdollista

Tutkijoiden yhteystiedot: Jaakko Hyytiä jaakko.hyytia@uta.fi 050-318 7121 Paula Kuusipalo paula.kuusipalo@uta.fi 050-318 7780 Lisätietoja: www.uta.fi/edumap