63. Mielenterveyden häiriöt

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Advertisements

Mielenterveys- kuntoutuja työnantajan kannalta
Masentuneen vanhuksen hoitotyö
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Mielenterveyden häiriöt
Rajaa terveyden ja sairauden välille on vaikea vetää
Vaikea työkyvyn arvio Yleislääkäripäivät
Skitsofrenian epidemiologia
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Skitsofrenia.
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Masennus eli Depressio.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Masennus; masentunut mieliala  depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä kärsii oireista Keskeinen.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Psyykkistä terveyttä voi edistää Hurtig
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
PSYKOOSIT • Skitsofrenia • Psykoositasoiset mielialahäiriö
MIELENTERVEYS JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriö
Syömishäiriöt 5.6.
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Masennus masentunut mieliala depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä
17 Psykoosit ovat vakavimpia mielenterveyden häiriöitä
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Mielenterveys PS5 LAJM.
MIELENTERVEYSBLOGI KÄYTÖS- JA HILLITSEMISHÄIRIÖT 17) Pelihimo
Unikauhukohtaus (night terror)
Mielenterveyden häiriöt
Epilepsialiitto VÄLITTÄÄ POTKA-verkosto Epilepsialiitto
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
Psyykkinen terveys.
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Kaksisuuntainen mielialahäiriö – miten sen kanssa voi oppia elämään
Lapsuus ja nuoruus.
63. Mielenterveyden häiriöt
Työuupumus ja masennus – erot ja rajat Terveystoimittajat ry:n seminaari , Helsinki Jan Schugk Ylilääkäri Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Opintopsykologi Katja Hietanen
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

63. Mielenterveyden häiriöt

Masennus Masennus on mielenterveyden häiriö Hoitoa vaativaa masennusta sairastaa noin 5% Vaikea masennus, saa ihmisen kokemaan itsensä toivottomaksi ja arvottomaksi sekä aiheuttaa työkyvyttömyyttä Sairausjakso voi kestää jopa vuosia Syitä masennukseen: perheen sisäiset ristiriidat, koettu väkivalta tai koulukiusaaminen Masentuneella masentunut tunnetila muuttuu pysyvämmäksi tunnetilaksi

Ahdistuneisuus- ja paniikkihäiriöt Kestää viikkoja ja kuukausia Aiheuttaa voimaksasta tuskaisuutta ja muita voimakkaita tunteita On arvioitu että noin 5% väestöstä potee hoitoa vaativaa ahdistuneisuushäiriötä Paniikkihäiriöstä kärsivät saavat kohtauksia joiden aikana ahdistus tuntuu sietämättömältä Kohtauksen aikana ilmenee: mm. pakokauhua, sydämentykytystä, kuolemanpelkoa ja hikoilua Apua saadaan psykoterapiasta ja lääkkeistä.

Psykoosi Sairastuneelle todellisuudentaju on hämärtynyt vakavasti Näkee aistiharhoja, kuulee ääniä ja kertoo kokevansa asioita jota ei todellisuudessa ole Käyttäytyminen ja puhe sekavaa Voi tehdä harkitsemattomia asioita Itsestä huolehtiminen esim. peseytyminen ja kaupassa käynti vaikeutuu Välitön apu ja hoito

Mielen hyvinvointia auttaa Riittävästi nukkuminen Uudesta asiasta innostuminen Laiskottelu hyvällä omatunnolla Asioiden tekeminen josta tykkää esim. musiikin kuuntelu, kirjan lukeminen Hiljaisuudesta nauttiminen Ystävän tai tuntemattoman ilahduttaminen

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kyseessä on sairaus jossa ihminen kokee elämänsä aikana usein toistuvia depressiivisiä ja maanisia sairaus jaksoja Sairauden voi aiheuttaa kuormittava elämäntilanne ja stressi. Masennusjaksoihin voi liittyä unihäiriöitä, syyllisyyden tunnetila, toivottomuutta ja myöskin itsemurha-ajatuksia ja –yrityksiä. Mielentila syöksyilee ylös ja alas tai alas ja ylös Noin 1-2% sairastuu kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

Mieli voi sairastua siinä missä kehokin Vuosittain 1-2 sadasta ihmisestä sairastuu mielen sairauteen. Sairastumista on joskus vaikea tulkita Psyykkistä pahaa oloa ei tarvitse salailla tai hävetä, joskus tarvitaan ammatti apua Häiriöiden taustalla voi olla biologisia tekijöitä tai suuria elämänmuutoksia

Skitsofrenia Sairastunut kokee harhaluuloja ja aistiharhoja, kuulee erikoisia ääniä tai luulee olevansa joku toinen Puhe voi olla epäselvää jaa omituisesti asiasta toiseen hyppelehtivää Oireista kärsivä ei tunne itseään sairaaksi Noin 50 000 ihmisen on arvioitu sairastavan skitsofreniaa suomessa Sairauden taustalla on usein perinnöllinen taipumus Skitsofreniasta paranee lääkityksellä ja terapialla

Väittämiä