KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokousta taidolla! Maritta Stoor-Lehtonen
Advertisements

HALLITUKSEN JÄSENTEN TEHTÄVÄT YHDISTYKSESSÄ
Järjestökoulutus, kokoustekniikka
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
KOKOUSTEKNIIKKA.
Kokoustekniikan perusteet
Oulun Psykiatrisen Epidemiologian Seura (OPES) ry
Sääntömuutos.
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
KOKOUSTEKNIIKKAA Yhdistyksen ja sen hallituksen kokouksen sääntöjä ja menettelytapoja Lähteet Risto Riitesuo: Yhdistyksen kokousmenettely ja Risto Riitesuo:
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
Kokoustekniikkaa ja -käytäntöjä
OAJ – VARSINAIS-SUOMI ? §§§ Alueyhdistyksen sääntöluonnos -Juridinen perusta.
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Kevätseminaari - Testausstandardi ja STX projekti Edison 2 Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-ohjausryhmän kokous Minna Kivinen.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
Kevätkokous Vårmöte klo Radisson Blu, Vaasa / Vasa Tehyn Vaasan keskussairaalan ammattiosasto 914 Tehys fackavdelning vi Vasa centralsjukhus.
AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt Artikkeli Automaatioväylään Väliraportti Eero Norri Juhana Kaikkonen.
Kevätseminaari - Testausstandardi ja STX projekti Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
OTTO-projekti tilaajapalveri
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
Yhteisen alueen ja yhteisen erityisen etuuden osakaskunnan toiminta Aune Rummukainen kevät 2013.
KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
SIHTEERI MARJATTAKOULU Apua ja neuvontaa. Ottakaa yhteyttä! puh Sihteerikoulutus / HS & KE.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
Syyskokous Syyskokouksen esityslista Kokouksen avaus 2.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten kokoukset toimivat?
Esityslista Kokouksen avaus
Uusi kuntalaki 98 §, 99 § ja 100 § - kuinka käytännössä
Golf Pirkkala Oy Yhtiökokous
EVU PiTa 03 Vanhempainkokous
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Iitin Reserviupseerikerho ry.
Tecnotree Oyj Ylimääräinen yhtiökokous 2017
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017
Pöytäkirja kokouksesta
FibRobotics Ohjausryhmän 2. kokous Kampusareena, TTY
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
KOKOUSASIAKIRJAT 2014 M. Kaitainen.
Exam johtoryhmän kokous
Kokoustaidot Marja Kaitainen Marja Kaitainen 2014.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Auttava keskustelu
TOIMINNAN TILASTOINTI
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?

Alkulämmittelyä aiheeseen Ihmisten puolue: https://www.youtube.com/watch?v=XcVBW9JMYdQ Kuka oli kokouksen puheenjohtaja? Mikä oli kokouksessa käsiteltävä asia? Saatiinko päätös aikaan? Käsitelläänkö todellisissa kokouksissa tällaisia aiheita?

Miksi kokoonnutaan? Keskustelemaan yhteisistä asioista Tekemään päätöksiä Kokoustekniikka kannattaa tuntea, jotta kokousta on helppo seurata ja halutessaan saa äänensä kuuluviin. Et myöskään tietämättömänä suotta hidasta kokouksen kulkua.

Kuka saa osallistua? Yleisiin kokouksiin voi osallistua kuka tahansa, joka pitää käsiteltävää asiaa tärkeänä (esim. kunnan/kaupunginvaltuuston kokoukset). Yksityisiin kokouksiin voi osallistua ko. kerhon, yhdistyksen tai järjestön jäsenet tai he, jotka on erikseen kokoukseen kutsuttu.

Kokouksen valmistelu kokouskutsu asia- tai esityslista käytännön valmistelut kokouspaikan varaaminen tarvittava kokousmateriaali paikalle, varmistettava myös toimintakunto mahdollinen tarjoilu

Kokouskutsu Lähetettävä ajoissa, yleensä n. 2 viikkoa ennen kokousta. Sääntöjen määräämällä tavalla (posti/sähköposti, lehti, ilmoitustaulu jne.) Kutsun tulee sisältää seuraavat tiedot: - yhdistyksen nimi - kutsun päiväys - kokouksen laatu - kokoontumisaika - kokouspaikka - käsiteltävät asiat - kutsujan allekirjoitus (yleensä pj. tai sihteeri). Näytä Word-tiedosto Kutsu

Asia-/esityslista Luettelo kokouksessa käsiteltävistä asioista. Numeroidaan hallituksen/johtokunnan esittämän käsittelyjärjestyksen mukaisesti. Hyväksytään kokouksen alussa työjärjestykseksi (muutoksia saattaa tulla). Näytä malli listasta!

Kokouksen kulku Kokouksen avaaminen (puheenjohtaja tai muu koolle kutsuja) - kolme nuijan kopautusta - toivottaa yleisön tervetulleeksi - julistaa kokouksen avatuksi Järjestäytyminen - valitaan kokouksen toimihenkilöt: puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkistajat ja ääntenlaskijat

Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen JOS pöytäkirjantarkistajia ei ole edellisessä kokouksessa valittu. Esityslistan hyväksyminen (ja menettelytavat)

Ilmoitusasiat Päätösasiat (järjestyksessä esityslistan mukaan) Muut Esille tulevat asiat (Meta) Kokouksen päättäminen: Puheenjohtaja toteaa ”Kokous on päättynyt” ja kopauttaa nuijalla kaksi kertaa. KOPS KOPS

Varsinaiset päätösasiat ja niiden käsittely Asiankäsittelykaava: Asian esittely Asiasta keskustelu Keskustelun päättäminen Ehdotusten toteaminen ja tarkistaminen Äänestystavasta päättäminen

Äänestysjärjestyksestä päättäminen Äänestäminen Äänestyksen tuloksen julistaminen Asian käsittelyn lopettaminen

Pöytäkirja Dokumentti kokouksessa tehdyistä päätöksistä Päätöspöytäkirja Selostuspöytäkirja Keskustelupöytäkirja

Pöytäkirjassa on mainittava: Käsittely-järjestyksessä kaikki asiakohdat Päätökset mahdollisimman tarkasti Yhdistyksen nimi Kokouksen laatu Kokouksen aika ja paikka Läsnäolijat Puheenjohtaja ja sihteeri

https://kielikompassi. jyu https://kielikompassi.jyu.fi/uploads/document_userfiles/kok oustekn/kulku/doku.htm