Ajankohtaista lammasteurastuksesta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yritys asiakkaana, terveysalan yritysten verkostoituminen Härkönen Timo, Härkönen Jenni, Laine Annami ja Vehmas Mari.
Advertisements

MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Työ- ja elinkeinoelämän kehittämis- ja palvelutarpeiden ennakointi alueellisena yhteistyönä Työvoiman kysyntä ja osaamisen tarpeet hyvinvointitoimialalla.
Avauspuheenvuoro Sosiaalialan AMK- verkostopäivillä Subjektiivisia näkökulmia sosiaalialan osaamistarpeeseen [ ] Juha Luomala.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
MINUSTAKIN LOMITTAJA?. Koulutus  maatalouden perustutkinto ja mielellään karjatalouden lisäkoulutusta  tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto,
Pienten järjestöjen viestit - Kyselyn tulokset Pienten järjestöjen tapaaminen Anne Ilvonen, OK-opintokeskus & Riitta Kittilä, SOSTE.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Finanssiala muutosvaiheessa Globali- saatio Toimiala- liukumat Digitalisoi- tuminen Muut toimijat Asiakas- käyttäy- tymisen muutos Uudet toimijat Muutokset.
Opintojen ohjaus –kehittämishanke Oulun yliopiston kirjastossa Jani Sassali, informaatikko Oulun yliopiston kirjasto
Yritystapaus osa I – tervetuloa! KTT Christa Uusi-Rauva puh Kurssin vastuuopettaja.
Ylemmän toimihenkilön rooli Suomen tulevaisuuden menestyksessä Ole Johansson puheenjohtaja, EK.
Kokoelmien keskeltä - kokoelmanhoidon yhteisiä suuntia etsimässä Kati Vuontisjärvi Rovaniemen kaupunginkirjasto.
Matkailukalastuksen haasteet -haastettelutuloksia
Viestinnän tilanne kesä 2016
Asiakasosallisuuden edistäminen Kokemuksia pelillisestä kehittämisestä
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
CoreFinland oy RIPS
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
OSOITE Katuosoite/koordinaatit TILAT
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
Kuopio, Rauhalahti Tukeva-säätiö
Syyskasveja kannattaa viljellä Suomessa!
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
KALANKASVATUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
KPL 7 TEOLLINEN VALLANKUMOUS
Palvelu- ja hyvinvointitoimialojen osaava työvoima
Talonrakennus - Kiinteistö - Infra - LVI
Inspa yrittäjyyden uusi oppimisympäristö sataedussa
Porsastuotanto Tuotantopanokset Rehun valmistus Ohjaus ja valvonta
Hevosten kasvatus Ohjaus ja valvonta Päätuotteet Tuotanto-panokset
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu
Laadukasta pesulapalvelua
Tervetuloa Innopajaan
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Jokainen totuus käy läpi kolme vaihetta. Ensin sille nauretaan.
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan ja muiden toimijoiden yhteistyörakenteet.
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Työ- ja toimintakyvyn arviointi hankintatilaisuus
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
MTK:n valiokuntauudistus
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
Katsaus sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröintiin
YtT Tiina Soininen, analyytikko HyTe – näkökulma?
Viestinnän työkalupakki
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Palautteesta Eetu-Pekka Heikkinen.
Toimiva lajittelu purkutyössä - Purkumerkki Oy
YtT Tiina Soininen, analyytikko HyTe – näkökulma?
Esityksen nimi / Tekijä
ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
Espoon Rakennusmestariyhdistys
Työvoima 2015 Pohjanmaa.
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Palokuntatoiminnan viestintästrategia
Annukka Harjula, kokemusasiantuntija
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Case-työskentely Rovaniemellä
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista lammasteurastuksesta Anniina Holopainen 18.3.2017

Kotimaisen lampaan tuotantoketjun kehittäminen Karitsanlihan tuotantoketjun kipupisteet - uudelleen suunnittelu ja kehitys Tavoitteena ymmärtää ketjua eri toimijoiden näkökulmasta sekä kokonaisuudessaan Mistä johtuu karitsanlihan kanavien vetämättömyys? Kannattavuus? Vastaako nykyinen kotimainen karitsan lihan tarjonta kysyntään?

Vuosittainen teurastus määrä Lähde: Luke tilastot 11.3.2017

Lammasteurastamot Haastatellut teurastamot 43kpl Tällä hetkellä 30 teurastaa lammasta ja karitsaa, 3 aloittamassa toiminnan Vuosittainen teurastusmäärä vaihteli 10-15 000 ruhoa Jakautuu kahteen kokoluokkaan, hyvin pienet teurastusmäärät ja teurastamot 1000-3000 ruhoa vuodessa Suurimmalla osalla muita eläimiä myös teurastuksessa nauta, sika, riista jne. Google My Maps

Teurastuskapasiteetti Teurastuspäivät 1-4 viikossa Rajoittavat tekijät ruhokylmiön koko, leikkaus, eläinten odotustilat, työvoima Suurimmalla osalla tehtiin vajaalla kapasiteetilla Sika ja nauta vähenemässä Tulevaisuudessa kapasiteettiä ja teurasmääriä kasvatetaan maltillisesti

Sopimustuotanto/ tuottajien ohjaus Vain muutama teurastamolla sopimustuottajia (3kpl) Pitkiä ja hyviä asiakassuhteita kyllä Vähän hinnan kautta ohjausta Ohjaushinnoitteluna: Kausihinta Luokitukset Rasvavähennykset Paino luokat Määrälisä Luomulisä Kerintälisä Suurin osa teki myös rahtia, rahdissa sama hinta ympäri vuoden Ne joilla hintaohjausta, ovat saaneet parempia ruhoja, tasaisuus parempi mutta edelleen haaste

Tavoite erät ja ruhot Eräkoko riippuu teurastamon kapasiteetistä ja toimintatavasta (rahti) Jos keräilyä, tavoitteena riittävän isot erät, järkevät reitit, määrälisä Tavoite ruho 18-25kg O2—R2 Tasalaatuisuus! Laatupalkkio isontanut ja rasvoittanut ruhoja + ruuhkaa keväälle Lähde: Luke tilastot 11.3.2017

Markkinointi ja viestintä Pienteurastamot eivät käytännössä markkinoi, ei itse kerkeä, ei ostettua palvelua Tiedostetaan resurssin puute, aika ja osaaminen Isommassa kokoluokassa oma työntekijä/osasto myyntiin ja markkinointiin Asiakkaat: Omat myymälät, myyntiautot Myynti vähittäiskauppoihin ja ravintoloihin Lihatukut Kuluttajat Maahanmuuttajat Asiakaskyselyjä ei varsinaisesti tehty, kommunikoidaan asiakkaiden kanssa säännöllisesti

Haasteet lammasteurastamotoiminnassa Sesonkisuus (sekä kysyntä että tarjonta) Osaava työvoima Raskas ja kallis byrokratia Teurasjäte Monet kirjaukset Konservatiivinen toimintatapa Työvoimapula, tilaajavastuulaki Suunnitelmallisuus Leikkuu Markkinat Verkostoituminen +

Kehityskohdat Yritystoiminnan suunnitelmallisuus ja johtaminen Markkinointi, brändäys Sopimustuotanto/ketjun integraatio Ydintoimintaan keskittyminen Katelaskenta Bulkki vs. premium tuote Honkajoen monopoliasema, ravinnekierron mahdollisuudet Tiedotus, tuotetietous, saatavuus jne. Hinnoittelu Vuorovaikutus tuottajien kanssa, koulutus Tuotannonohjausjärjestelmät

Terveiset Tasaiset laadukkaat ruhot (jalostus, ruokinta, teurastusaika) Teurasilmoitukset ajoissa Kerintä Positiivinen asenne, tsempit Lammastuottajat ammattimaistuneet Lisää vaan karitsaa, etenkin luomulle kysyntää

Kiitos