HAVAIJI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Globaaliin maankäyttöön liittyviä näkökohtia Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus Ilmastopaneelin tiedotustilaisuus
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
Sri Lanka.
Palmuöljy yhteiskuntavastuuun koetinkivenä, Greenpeacen kommentti
1 Ilmastonmuutos NYT! Ilmastovastaava Leo Stranius Punavihreää yhteistyötä yli puoluerajojen.
Turkki – Aasian läntisin maa
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
FILIPPIINIT.
ATEENA.
Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
Seniori Turussa – miten haluat asua Kommenttipuheenvuoro Pekka Paatero  Motto: Pekka P. 72v. Vanhana turkulaisena haluan asua kotona maksoi mitä maksoi.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
ITÄSUOMALAINEN YRITYSRAHOITUSSTRATEGIA Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Savon.
ENERGIAN TUOTANTO SUOMESSA. SUOMEN TÄRKEIMMÄT ENERGIANLÄHTEET Puupolttoaineet: Energiakäyttöön puun kuori, sahanpuru ja mustalipeää. Myös oksat ja kannot.
Työharjoittelussa Teneriffalla. Teneriffan saari on suurin Kanarian saarista. Sen pinta- ala on 2034 neliökilometriä ja siellä asuu asukasta.
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Yhteenveto – esitysten vaikutuksia Lauri Myllyvirta, ydinvoimavastaava.
Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.
WEC Finlandin aamiaisdebatti: Voiko bioenergialla vähentää kasvihuonekaasupäästöjä? Sampo Soimakallio, TkT, Dos., Suomen ympäristökeskus, Scandic Hotel.
TIIVISTELMÄ KAUKAISET KULTTURIT. Amerikan manner oli keskiajalla eurooppalaisille tuntematon. (He eivät tienneet sen olemassa olosta) Amerikassa oli monia.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Itä-aasialainen kulttuuripiiri Itä-aasiaan kuuluuvat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, (Taiwan, Hongkong, Macao) ja Mongolia. Myös Venäjän itäosa.
Maapallon metsät.
Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Keskustelua kannabiksesta
Venäjä.
Maalta kaupunkiin s
SÄÄNTÖJÄ.
Henna Kiviharju ja Neea Hakulinen
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Koalat Tehnyt: Mette.
8 Raaka-aineet ja 9 Energia
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
Yhdysvallat.
AMERIKAN KULTTUURIT Sivut 126137.
Etelä-Suomen rannikkoseutu
Mikromuovi.
Maiseman muutos Eksogeeniset ilmiöt muokkaavat maankamaraa ja muuttavat maisemaa (rapautuminen, eroosio, massaliikunnot) maanviljely, ylilaidunnus, metsien.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Vesi Maailman tila vihkonen s :
Biodiesel.
Jamaika Jere ja Vili.
MATKAILU Kuuluu nopeimmin kasvaviin elinkeinoihin maailmassa.
Tiivistelmä 6. Sähköteho ja energia
Tundra Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan pohjoisosissa esiintyy tundraa.
Kaupungit.
Tuulivoima.
Tyynenmeren jätelautta
Litosfäärilaatat.
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
Raimelan aluelämpöverkko
AAAK 2016 extraharjoitustehtäviä Tee näitä niin paljon että saat 50 pistettä kasaan. Jokainen tehtävä max. 2 p.
Lämmön johtuminen ja eristäminen
Indonesia.
Energiarenessanssi kaavoituksessa
Bioenergia on maaseudulla MTK:n tiedotustilaisuus
Uuden teknologian vaikutukset työpaikoille
TEOLLISTUMINEN Pohdi aluksi (ryhmissä):
Lämpö ja infrapunasäteily
Wind Power in Power Systems
Turun kaupunki / Cederqvist & Jäntti Architects
Ydinvoimala? This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No
Esityksen transkriptio:

HAVAIJI

HAVAIJI

Perustietoa Havaijista Yhdysvaltojen osavaltio Havaijisaaristossa on 8 pääsaarta Sijaitsee Tyynellä valtamerellä Pääkaupunki Honolulu Asukasluku 1 419 561 Pääelinkeino on turismi

Ilmasto Trooppinen ilmasto Ilmastonsa puolesta Havaijille matkustetaan vuodenajasta riippumatta

Ilmasto Trooppinen ilmasto Ilmastonsa puolesta Havaijille matkustetaan vuodenajasta riippumatta

Yleisimmät riskit Hurrikaanit Maanjäristykset Tulivuorenpurkaukset Tulvat Tsunamit Kivi- ja mutavyöryt https://www.youtube.com/watch?v=09xQ8n6GiT Y https://www.thinglink.com/scene/721281850563 100673

Raaka-aineet Sademetsiä hakataan paljon, eikä Havaijilla ole enää käytännössä lainkaan koskematonta sademetsää Metsiä on hakattu plantaasien tieltä pois

Energia Käytetään pääsääntöisesti uusiutuvaa energiaa Maailman suurin sähköntuotantolaitos, joka toimii vain biopolttoaineella Käytetään myös paljon aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa

Väestönkasvu ja kaupungistuminen Kaupungistumisen myötä saarten alkuperäisasukkaat ovat vähentyneet Alkuperäisasukkaita vain muutama prosentti Loput asukkaat ovat tulleet muilta alueilta, kuten Aasiasta

Ihmisten liikkuminen Joukkoliikenne vähäistä ja yksityisliikenne yleistä Saarten välillä liikutaan pääasiassa lautoilla Lentokoneliikenne saarille on vilkasta