Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Biodiesel.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Biodiesel."— Esityksen transkriptio:

1 Biodiesel

2 Yleistä Biodiesel on uusiutuvista luonnon raaka-aineista valmistettua dieseliä vastaavaa polttoainetta. Biodiesel on Euroopassa yleisin biopolttoaine liikenteessä. EU:n ympäristötavoitteiden mukaan biopolttoaineiden osuus liikenteessä tulisi olla vähintään: 5,75 % vuonna 2010, 10 % 2020 ja 25 % 2030.

3 Raaka-aineet Biopolttoaineiden raaka-aineina voidaan käyttää mm. rypsiä, vehnää, perunaa, soijaa, palmuöljyä tai mäntyöljyä, joka on selluteollisuuden sivutuote. Euroopassa perinteisin biodiesel on rypsiöljystä ja metanolista valmistettu esteri, RME (rypsimetyyliesteri). Soijapavuista valmistettu biodiesel on vastaavasti mm. Yhdysvalloissa yleinen. Käytetty raaka-aine riippuu pitkälti alueen olosuhteista ja viljelytottumuksista.

4 Biodieselin kiertokulku

5 Teollinen tuotanto suomessa
Nesteen kehittämä biodiesel, NExBTL (Neste Biomass to Liquid), on parafiinista seosta, jota voidaan valmistaa kaiken tyyppisistä eloperäisistä biomassoista. Nesteen biodiesel on maaöljypohjaista dieseliä paljon laadukkaampaa, koska se on puhtaampaa, rikitöntä ja sen pakkaskestävyys on parempi. Nesteen biodiesel valmistetaan hydraamalla kasviöljy suoraan hiilivedyksi korkeassa lämpötilassa. Nesteen biodiesel ei ole virallisesti "biodiesel", koska sitä ei ole valmistettu perinteisellä menetelmällä, vaan Neste kutsuu sitä englanniksi termillä "renewable diesel" eli uusiutuva diesel

6 Biodieselin pakkasenkestävyys
Perinteisen transesteröidyn biodieselin pakkasenkestävyys on huono, laadusta riippuen se alkaa jähmettyä kun lämpötila laskee alle –5 °C:n Nesteen NExBTL on paljon pakkasenkestävämpää, koska sen Valmistamiseen kuuluu isomerointi, joka antaa sille hyvän pakkasenkestävyyden, joka voidaan säätää valmistusprosessissa välille –30 °C:sta –5 °C:seen.

7 Kritiikki Suurimmissa palmuöljyn tuottajamaissa (Indonesiassa ja Malesiassa) kaadetaan sademetsiä ja viedään samalla alkuperäiskansojen maita öljyviljelmien tieltä. Ympäristöjärjestöjen mukaan nämä sademetsät sitoisivat enemmän hiiltä kuin mitä viljelmien hyöty on Greenpeace kampanjoi Neste Oilin palmuöljystä valmistettua biodieseliä vastaan syksyllä Green Peacen Rainbow Warrior pysäytti tonnin palmuöljykuljetuksen lähdön Indonesiasta


Lataa ppt "Biodiesel."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google