Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koalat Tehnyt: Mette.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koalat Tehnyt: Mette."— Esityksen transkriptio:

1 koalat Tehnyt: Mette

2 Koala eli pussikarhu Koala on pussieläin.
Se elää luonnossa vain Australiassa.

3 Ulkonäkö Koalan tunnistaa helpoiten sen kookkaasta kuonosta
ja mäyrämäisestä olemuksesta. Sen turkki on harmaa tai ruskea, mutta siinä voi olla myös valkoista. Albiinojakin, mutta ne ovat harvinaisia. Koala on aikuisena noin cm. Sillä on isot korvat, mutta häntää sillä ei ole lainkaan.

4 Ravinto Koala syö ravinnokseen eukalyptuksen lehtiä, se syö kuitenkin vain joitain lajeja. Muille eläimille lehdet ovat myrkyllisiä, mutta koalan ruoansulatus on tottunut siihen. Joskus koala saattaa syödä muidenkin puidenlehtiä, kuten esimerkiksi akasian lehtiä. Koska lehdet ovat vaikeasti sulavia, nukkuu koala suuren osan päivästään, koska näin se voi säästää energiaa. Koala juo harvoin, koska se saa tarvitsemansa nesteen lehdistä. Aikuinen koala syö noin grammaa vuorokaudessa.

5 Elintavat Koala on yöeläin ja se viettääkin noin 20 tuntia vuorokaudesta nukkumalla tai lepäämällä. Koala elää yleensä puissa eikä laskeudu maahan oikeastaan muulloin kuin silloin kun se vaihtaa puusta toiseen. Koalat osaavat myös uida, mutta eivät ui muulloin kun on tarve. Kylmällä ilmalla koala käpertyy mahdollisimman pieneksi, jottei sille tule kylmä. Kuumalla ilmalla puolestaan koala pyrkii olemaan mahdollisimman leveästi.

6 Nykytilanne Koala on vaarantunut laji nykyisin, sen on vaarantuneeksi listannut Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto. Pahin uhka koalalille on nykyisen elintilan tuhoutuminen. Syy siihen on suurimmaksi osaksi ihmisten, sillä he ovat raivanneet alueet asumisen ja maatalouden tieltä. Nykyisin koalaa suojellaan ja Queensland on kehittänyt koalansuojeluohjelman.

7 Muuta Koala on Australian turistinähtävyys ja tunnusikoni.
Koalan lähimpiä vielä elossa olevia sukulaisia ovat vompatit. Koalan kaksiosainen nimi on Phascolarctos cinereus. Koalan nimen tarkoitusta ei tiedetä varmaksi, mutta arvellaan sen tarkoittavan alkuperäiskielellään ”ei juo”.


Lataa ppt "Koalat Tehnyt: Mette."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google