MITÄ HELSINGISSÄ TAPAHTUU NYT? Teoshaku käynnissä Amos Anderssonin näyttelyyn Generation 2017, joka esittelee –vuotiaiden taidetta Generation 2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Neuvostoliitto 1920-luvulla
Advertisements

Äänielokuvan taide: realismi. Äänielokuvan estetiikka Äänielokuvan tulo muutti (taiteellisen) elokuvakerronnan periaatteita ”Purkitettu teatteri” Marcel.
Dokumenttielokuva Neuvostoelokuva 1920-luvulla Kaunpunkisinfoniat.
Taitajat framilla Taru Toivonen & Teemu Vesalainen.
FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?
Change Day on työkalu kohti parempia palveluita Change Day tuo asiakkaan äänen kuuluville henkilöstön kautta. Change Day on työkalu henkilöstölle oman.
Iso keltainen talo on yksi Utön vanhimmista luotsitiloista. Niitä on yhteensä neljä.
1 Työtapaturmista ilmoittaminen 2010 Riikka-Liisa Haapanen
Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |
Opettaja Miia Rinne p LIIKKUVA KUVA.
KUVIEN KESKELLÄ MEDIASTA JA VAIKUTTAVISTA KUVISTA.
Vinkkejä pulmatilanteisiin (1/2)
TERVE Diagrammit LibreOffice-ohjelmistolla
Askeleet kohti täysipainoista luovuutta
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
TEKSTITAIDON VASTAUS Miten vastauksen ainekset kerätään, kuinka sen rakenne suunnitellaan, kuinka se kirjoitetaan ja miten se arvioidaan?
Ohjeet digikasvion täyttämiseen, osa 1
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
3D-MALLINNUS Jouni Karsikas D-MALLINNUS Jouni Karsikas 2016.
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
Kirjallisuuden käsitteitä
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
HOUKUTTELEVA OTSIKKO! VÄLIOTSIKKO ROCKWELL (BOLD), 18 pt
Tekijänoikeudet © Marjo Ahola
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Miten kerrotaan tekemisestä?

Tervetuloa Innokylään
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
Klubin arvoprosessi.
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2012
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Kaikki säätiedot yli sääasemalta Anton Mikkola
Elokuvakurssin kurssisuunnitelma
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Viisauden rakastamista……
Työryhmien työpaja Kumea-työryhmä.
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
AISTIT JA VUOROVAIKUTUS ASIAKKAAN KOHTAAMISESSA
PowerPointin tekeminen
MITÄ HELSINGISSÄ TAPAHTUU NYT? – VINKKEJÄ ITSENÄISEEN TYÖSKENTELYYN
Tervetuloa Innopajaan
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
PDPP.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terveiset Yö-ryhmästä
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Innopaja
Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Myeway ohjeita Valmennuspäälliköille tehtävät ennen fba tapahtumaa - valmentajien ja joukkueenjohtajien lisäys.
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
LANTIONPOHJAN TOIMINTAHÄIRIÖIDEN FYSIOTERAPIA, jatkokoulutus
MUSIIKIN TUNTISUUNNITELMARAKENNE/KASOPE/mervasti oulu
Käyttöoikeusyksiköitä koskevat tuotteet ovat seuraavat:
Tekninen tilannekatsaus
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Innopaja
NÄKÖKULMIA PERSOONALLISUUSTEORIOIHIN
NÄKÖKULMIA PERSOONALLISUUSTEORIOIHIN
ARKI NÄPPÄRÄSTI HALTUUN- Neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten palveluiden kehittäminen Lohjalla ALKUTILANNE 1/2017 Mitä palveluita Lohjalla on nepsy-
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
Esityksen transkriptio:

MITÄ HELSINGISSÄ TAPAHTUU NYT? Teoshaku käynnissä Amos Anderssonin näyttelyyn Generation 2017, joka esittelee –vuotiaiden taidetta Generation vuotias Rakkautta & Anarkiaa –festivaaliRakkautta & Anarkiaa –festivaali esittelee tänä vuonna myös virtual reality -elokuvia

ISOJEN VIDEOTIEDOSTOJEN SIIRTÄMINEN myairbridge.com (minun ilmasilta) on yksi hyvä palvelu isojen tiedostojen siirtämiseen ilmaiseksi ja ilman kirjautumista. Siirtää jopa 20 GT kerralla. Tiedostot ladattavissa sieltä 3 vrk. myairbridge.com

MITÄ TARKOITTAA MONTAASI? – tilaa tulkinnalle Elokuvassa montaasi tarkoittaa yksinkertaisesti sanottuna leikkausta. (Eisenstein eritteli erilaisia montaaseja.) (Intellektuaalisen) montaasin pääidea on kuvien välissä oleva ns. tyhjä tila. Tämä tyhjä tila täyttyy katsojan omista ajatuksista - katsojan ja teoksen välissä on vuorovaikutusta. Montaasia voi olla myös kuvan ja äänen välillä tai äänien välillä. Kuvan ja äänen/sanojen keskinäinen riippuvuus voi vaihdella. Ne voivat olla tarkasti synkronisia, jolloin puheella tuetaan kuvan esittämää maailmaa. Tai puhe ja kuva voivat kulkea omia ratojaan ja niiden yhdistelmästä syntyy täysin oma ilmaisullinen kokonaisuus. Venäläisiä montaasikokeiluja teki mm. elokuvateoreetikko ja ohjaaja Lev Kuleshov: Kuleshov-efektiKuleshov-efekti Hitchcock selittää Kuleshov-efektiäHitchcock selittää Kuleshov-efektiä

MONTAASIN KÄSITE Erityisesti 1900-luvun alun Neuvostoliitossa kehitettiin montaasin ajattelua - mykkäkaudella kuvailmaisu kehittyi vahvaksi! Tunnetuimpia neuvostoliittolaisia elokuvateroreetikkoja ja ohjaajia olivat mm. Lev Kuleshov, Sergei Eisenstein ja Dziga Vertov (mm. Mies ja elokuvakamera Michael Nymanin ääniraidalla)Sergei Eisenstein Mies ja elokuvakamera Dziga Vertovin kokeellinen dokumentti “Mies ja elokuvakamera” (1929) on yksi esimerkki kaupunkisinfonioista. Elokuva on myös ns. metaelokuva eli elokuva elokuvan teosta. Miia Tervo: Lumikko (2009) Ääni Yölinja-lähetyksestä Animaatioklippi Lumikosta Ääni Yölinja-lähetyksestäAnimaatioklippi Lumikosta Lumikossa kerrotaan paljon asioita metaforien eli vertauskuvien kautta - jättää katsojalle paljon tulkinnanvaraa!

KAUPUNKISINFONIAT VS. KAUPUNKI ELOKUVISSA Walter Ruttmann: Berliini, Suurkaupungin sinfonia,1927Berliini, Suurkaupungin sinfonia Lisää aiheesta ”kaupunkisinfonia” Useamman ohjaajan episodielokuvia suurkaupungeista tehty mm. Paris je t’aime (2006) ja I love New York (2009)  entä Helsinki rakkaudella/ Vihaan Helsinkiä? Miten kaupungit näyttäytyvät elokuvissa, esim.: Reindeer Spotting (Rovaniemi), Woody Allenin New York tai New York Marc Singerin dokumentissa Dark DaysDark Days Mieti miten Helsinkiä on kuvattu elokuvissa? (Komisario Palmu - elokuvista lähtien...)

KUVAUSTEHTÄVÄ ENSI VIIKOLLA (kuvataan CANON XF100 –kameroilla) Kuvaa Helsinkiä soveltaen kaupunkisinfonioiden ideaa. Voit myös ottaa lähtökohdaksi Nainen/mies ja elokuvakamera –ajatuksen tai Helsinki, I love You/ Helsinki, I hate You tai Yksi tapa lähestyä Helsinkiä. OLEN ENSI VIIKOLLA HAMPURISSA. OHJEISTUSTA LÖYTYY MYCOURSES:STA! Aamupäivällä katsotaan kaksi filmiä eli Edge Codes (80 min.) ja kokonaan tai kohtia Jörn Donnerin ja Pirjo Honkasalon Yhdeksän tapaa lähestyä Helsinkiä –dokumentista (61 min.) Iltapäivällä kuvausta kaupungilla. Minulle voi tarvittaessa soittaa WhatsApp –puhelun tai laittaa viestiä p