Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TEKSTITAIDON VASTAUS Miten vastauksen ainekset kerätään, kuinka sen rakenne suunnitellaan, kuinka se kirjoitetaan ja miten se arvioidaan?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TEKSTITAIDON VASTAUS Miten vastauksen ainekset kerätään, kuinka sen rakenne suunnitellaan, kuinka se kirjoitetaan ja miten se arvioidaan?"— Esityksen transkriptio:

1 TEKSTITAIDON VASTAUS Miten vastauksen ainekset kerätään, kuinka sen rakenne suunnitellaan, kuinka se kirjoitetaan ja miten se arvioidaan?

2 Tekstitaidon vastaus 6/6
Otsikoitu, hyvärakenteinen, sanainen Vastaa teht.antoon täsmäkäsitteitä käyttäen Havaintojen, päätelmien (ja tulkinnan) ketjua Havainnollista asiatyyliä. Kirjoittajan ääni ei juuri erotu (vrt. usein omaääninen essee) Ajattelu näkyy havainnoissa, päätelmissä (ja tulkinnassa). Luja kokonaisote tekstistä.

3 Ainesten kerääminen ja järjestely
Jäsentele ainekset nipuiksi muutaman ydinasian alle(vrt.esseen rakentaminen): teht. Erittele runon rakennetta. ulk. muoto toistot vastakohdat -säkeet, säkeist. -pois-sana -mies / nainen -säännöllisyys - yö-sanaperhe -ennen eroa -mitallisuus / eron jälkeen

4 Otsikko viittaa suoraan teht.antoon.
Otsikon voi muotoilla suoraan teht.annosta, mutta sitä voi muokata tyylikkäämmäksikin. Teht.anto: Erittele Erotessa-runon rakenteita. Otsikkoehdotus: Erotessa-runon rakenteita

5 TT-vastauksen 1.kappale esittelee aineiston, menee suoraan asiaan ja ilmaisee teht.annon.
Kerro, kenen teksti, minkä niminen ja lajinen luonnehdi tekstiä: kerro siitä jotain olennaista Ilmaise teht.anto (ja keskeinen väitteesi sitä koskien) Tuula Korven lyhyt runo Erotessa rakentaa perinteisin keinoin haikean kuvan vanhan pariskunnan erosta.

6 Käsittelykappaleiden ydinvirkkeet perustellaan tekstillä
Käsittelykappaleiden ydinvirkkeet perustellaan tekstillä. Jatka päätelmiin. Erotessa-runo on muodoltaan hyvin säännöllinen. Siinä on kolme samanmittaista säkeistöä, joissa kaikissa on neljä säettä. Myös loppusoinnut tukevat perinteistä vaikutelmaa: ”jäädäkään”, ”lähtemään”, ”poissa”,”toissa”. Koska puhuja on vanha mies, perinteinen muoto, erityisesti riimitykset, viestii hänen ajatusmaailmastaan.


Lataa ppt "TEKSTITAIDON VASTAUS Miten vastauksen ainekset kerätään, kuinka sen rakenne suunnitellaan, kuinka se kirjoitetaan ja miten se arvioidaan?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google