Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy 2011 4. lähiopetuskerta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Advertisements

Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
ELÄMÄN LÄHDE JA PARANEMISEN MAHDOLLISUUDET
Kulttuuri, mieli ja kasvatus
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
TUNTEET s. 8-.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Hyvä elämä ja rationalismi Oo Jot Jot Rationalistinen vapauskäsitys Vapaus = itsensä toteuttaminen rationaalisen suunnitelman mukaan Vrt. Platonin.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
Työrauha ja haastavat tilanteet
Blondin logiikkaa 1 Made by the Man.
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6
Kiukustumisen kulku Luento nro 2..
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Ohjaaminen verkossa – onnistuneen etäohjauksen edellytyksiä
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
TUNTEET -spontaani fysiologinen reaktio -yhteys aikaisempiin kokemuksiin -usein myös tiedostamattomaan Tunneälytaitoja voi oppia prosessiin osallistumalla.
lähes kaikissa asioissa on lukuisia puolia ja totuuksia
Formare 2015 Motivaatio.
Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähijakso Monica Åberg.
Huomaa kuinka mieli huijaa sinua Kolmas tunti Mieli kertoo tarinoita Murehdimme Nukumme huonosti.
Hauho Hanna Nordström WWF Ilolla opittu ei unohdu Kurkistus lapsen ja ympäristökasvatuksen maailmaan Kuvat © WWF
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
Yrittäjyyskasvatusta yläkoululaisille Kolme 9. -luokkalaisille suunnattua yrittäjyyskasvatus tuntia.
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
1. Tietoinen tiedonkäsittely
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Mielenterveyden häiriöt
Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen
4. MONO-päivä Klo
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Miten kirjoittaa hyvä apurahahakemus
Mielenterveyden häiriö
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Arttu, Amos, Kasimir & Markus
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
Extrication& new technology
Maailmankansalaiseksi kasvamisen ja kasvattamisen haasteita ja oivalluksia Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen hakijoille.
Juho Norrena Muuttuva opettajuus! Juho Norrena
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Kysymyksiä fi tunnille
Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta
Ryhmän ohjaamisen perusteet
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
Oletko sinä vuorovaikutuksen mahdollistaja ?
Mitä avuksi esiintymiseen?
Hoitotyön ammattilaisen oma jaksaminen
CoCreativeProcess ™ ©Terhi Takanen CoCreators Oy 2009
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Klemola: Tietoisuus Tahdonvoima - willpower
Video.
RENTOUTUMINEN. RENTOUTUMINEN RENTOUTUMINEN Rentoutuminen hoitaa mieltä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat kuulemaan ​omia ajatuksia ja tunteita.
Jukka Tolvanen, Deeply Research Oy.
Esityksen transkriptio:

Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähiopetuskerta

Case: Valtion Työmarkkinalaitos Ryhmäkeskustelut Jokainen kertoo omasta lukukokemuksesta ja siihen liittyvistä havainnoistaan Ryhmän synteesi projektista ja sen metodeista – Minkälainen oli muutosprosessi? Miten se eroaa ns. tavallisesta muutosprojektista? – Mikä muuttui vs. ei muuttunut? – Voisiko toteutua teidän organisaatioissanne? Perustelu. – Mahdollistava johtajuus ja Yhdessä luominen – mistä on kyse? – Mitä voi viedä omaan johtajuuteen?

Muutoksen tasot Hyväksyntä – läsnäolo - ilmaisu Tunne ja keho Työkalut, niksit, oivallukset, ismit Muoto: säännöt, lait, normit Sisäinen tila – henki inspiraatio Rajoittunut/ rajoittava mieli Yksilön/yhteisön sisäinen tila uudistaa ulkoista muotoa kestävästi – tämä prosessi on pitkäkestoinen Kapasiteetin laaja käyttö Toimiminen pitkälti ulkoisten sääntöjen/ muotojen perusteella Näkyvä Piilossa

The Mandala of Being Richard Moss (MD) – Kehikko jonka kautta katsoa omaa haastetta NYT = potentiaali Tulevaisuus Menneisyys Minä ”tarinat” itsestä Sinä (te, muut) ”tarinat” muista Ylemmyydentunne tai Itsensä mitätöinti Viha tai kateus Alemmuuden tunne & tuska Syyllisyys, nostalgia ja/tai katumus Epävarmuus tai pelko tai rajaton (epärealistinen) usko, että kaikki on paremmin joskus (sitku..)

Mahdollisuuksia hetkessä CoCreateProcess Mitä ajatuksia, tunteita, tarpeita – missä tuntuu kehossa? Mistä voisin päästää irti tai mitä voisin muuntaa erilaiseksi? Minkälainen tila/laatu on nyt? Miten voin sitä ylläpitää tekemisen tasolla? Tunnetyöskentely (ilman mielen väliintuloa) Antaa mudan laskeutua lasipullossa kunnes vesi kirkastuu tietoisesti hengittäen Tunteen vahvistaminen ja sen tunteminen - antautuminen puhtaalle tunteelle ilman mielen tarinaa (rauhassa omissa oloissa tietoisesti hengittäen)