Tietosuojan ydinryhmän toiminta Perustietovarantojaoston kokous 19.10.2012 Helena Hynynen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Advertisements

Title slide Click on the picture icon to change photo Title slide Click on the picture icon to change photo PANK Hankintamenettelytyöryhmä, ad-hoc Sami.
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
1 Eduskunnan oikeusasiamiehen laillisuusvalvonnan havaintoja IT-toiminnasta Valtiontalouden tarkastusviraston IT-foorumi Eduskunnan oikeusasiamiehen.
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
Aineistonhallintasuunnitelma osana tutkimuseettistä lausuntopyyntöä
Tietosuoja Tietoturvallisuus IT-rikokset Dosentti, OTT Tuomas Pöysti
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Johdatus ohjelmistoliiketoimintaan harjoitustyö
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Digitaalisia sisämarkkinoita koskeva strategia I Lauri Tenhunen.
Romanilasten perusopetuksen tukeminen Kehittämishankkeen esittely Raimo Salo Oulun kaupungin opetustoimi Oulun kaupungin.
OPISKELIJOIDEN LAATURYHMÄT HUMAKISSA Hannu Sirkkilä Yliopettaja, laatuvastaava.
Perusrekisterien tietomallien yhteensovittaminen Joonas Kankaanrinne JUHTAn Pertiva jaosto
Strategiakori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen Sari Mäntylä (pj) Mika Gissler (siht.) Hannu Hämäläinen STM-yhteyshenkilö.
Valtion ja kunnallisen aluehallinnon sekä kuntien työnjakoa selvittänyt työryhmä.
Ihmisoikeuskeskus - osa Suomen kansallista ihmisoikeusinstituutiota VALTAKUNNALLISET VAMMAISNEUVOSTOPÄIVÄT
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Ehdotus JUHTA:n ja jaostojen asettamisesta JulkICT JUHTA 2016.
PSI-direktiivin muutoksen implementointi O-P Rissanen.
Ylitarkastaja Heljä-Tuulia Pihamaa Tietosuojavaltuutetun toimisto , Jyväskylän yliopisto Tieteellinen tutkimus ja tietosuoja elektronisessa ympäristössä.
Toimintamalli ja organisointi 1 Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JUHTA (14 jäsentä + varajäsenet) Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta.
Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4
TIETOSUOJA-ASETUS JA KIRJASTOT, YLEISTEN KIRJASTOJEN NÄKÖKULMA
Työelämän uudet valvonnan muodot
EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja VIRTA Valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä Immo Aakkula Hallitusneuvos, OKM.
Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta
Tiedon hallinnan sanasto
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
Strategian toimeenpano: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Valtion keskusvirastot Lupa- ja valvonta-tehtävät
Datan hallinnan asiantuntijan työnkuva ja siinä tarvittava osaaminen
Tervetuloa Innokylään
Tieteellinen tutkimus
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Tietoturva internetissä
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Avoimen tiedon tavoitteet
Tietotilinpäätös VRK:ssa
Tietoturva.
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
Sisäänrakennettu ja oletusarvoinen tietosuoja sekä JHKA
Tietosuojan ydinryhmän kuulumiset
Yhdistykset ja tietosuoja-asetus – mikä muuttuu?
Lentoliikennestrategian valmistelun organisointi Lentoliikenneseminaari Neuvotteleva virkamies Leena Kostiander.
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Tietosuoja EU:n tietosuoja-asetuksen siirtymäaika päättyy
Tietosuojaseminaari PERTIVA Tietosuojan ydinryhmä
Tietosuojan ydinryhmä
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
Asiointipalveluiden laatu
Tietosuoja Ilmatieteen laitos Avoimen hallinnon virkamiesverkosto, Tietosuojavaltuutetun toimisto, Tietosuojavastaava Maija-Liisa Honkola.
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutusohjelman tuloksia
Asiointipalveluiden laatu
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Strategian toimeenpano: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen
JHKA kehityspolun aiheita
Henkilötietojen käsitteleminen VIRTA-tietovarannossa
Esityksen transkriptio:

Tietosuojan ydinryhmän toiminta Perustietovarantojaoston kokous Helena Hynynen

tietosuojan ydinryhmän tehtävistä perustietovarantojaoston asettamispäätöksen mukaan tavoitteena ja tehtävänä on mm: tukea perusoikeuksien ja kansalaisten tiedollisen itsemääräämisoikeuden toteutumista edistää tietosuojaa ja tietoturvaa sekä hyvää tiedonhallintatapaa perustietovarantojen tietojen käsittelyn yhteydessä tietosuojan ydinryhmä erityisesti perustietovarantojen henkilötietojen suojaan ja julkisuuslainsäädäntöön liittyvät kysymykset henkilötietojen suojaaminen ja hyvä tiedonhallintapa

… jatkuu tehtävänä selvittää perustietovarantojaostolle sen käsittelemissä asioissa henkilötietojen suojaan ja julkisuuslainsäädäntöön liittyviä kysymyksiä 1) jaoston erikseen nimeämät tehtävät 2) yksittäiset ajankohtaiset ongelmat tai kysymykset

… jatkuu keskustelu- ja yhteistyöforum uuden lainsäädännön tulkintaan ja soveltamiseen liittyvien kysymysten käsitteleminen – ja mahdollisuuksien mukaan tulkintakäytäntöjen yhtenäistäminen ”hyvien käytännöistä” tiedottaminen ja tutustuminen eri jäsenorganisaatioiden toimintaan; erityisesti sektorilainsäädäntöön sekä julkisuus- ja tietosuojaohjeistukseen ajankohtaisten henkilötietojen suojaan ja tietojen julkisuuteen liittyvien kysymysten käsitteleminen aloitteiden tekeminen perustietovarantojaostolle

vuoden 2011 toiminnasta vuoden 2011 aikana 8 kokousta toimeksianto: tietojen käytön seurannan periaatteet jäsenorganisaatioiden käytännöt tietojen käytön seuranta ja valvonta -muistio muita käsiteltyjä asioita sähköinen asiointi ja sähköpostiasiointi omien tietojen tarkastusoikeus tietotilinpäätös kansainvälinen tietojenvaihto hyvien käytäntöjen vaihtaminen

vuoden 2012 teemat ja toiminta teemat tietohallintolaki tietoturvallisuusasetus tietotilinpäätös sähköinen asiointi ja tietopalvelu valmisteilla oleva EU:n ns. yleinen tietosuoja-asetus toimeksianto tietojen käytön seuranta ja valvonta-muistion jatkotyöstäminen avoin data

… jatkuu tietojen käytön seuranta ja valvonta -muistion jatkotyöstäminen seurannan ja valvonnan kehittäminen lokitietojen säilytysajat seurannasta informointi ja lokipolitiikka seurannasta aiheutuvat toimenpiteet valvontaprosessin kuvaaminen julkisuuslain 11§:n ja 12 §:n sekä henkilötietolain soveltaminen lokitietoihin

… jatkossa 2013 muun muassa … keskustelu- ja yhteistyöforum EU:n ns. yleinen tietosuoja-asetus tietoturvallisuusasetuksen perustaso sähköinen asiointi

Tietosuojan ydinryhmän kokoonpano Johtava asiantuntija Helena Hynynen (pj)Verohallinto Neuvontalakimies Annina Hautala Väestörekisterikeskus Ylitarkastaja Heikki Huhtiniemi Tietosuojavaltuutetun toimisto Tietoturva-asiantuntija Pasi HänninenViestintävirasto Hallintopäällikkö Pirkko HäröTilastokeskus Järjestelmäasiantuntija Voitto KiviharjuSosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Ylitarkastaja Taito von KonowVerohallinto Ylitarkastaja Virpi Itäluoma-AhdeojaPatentti- ja rekisterihallitus Lakimies Ari-Pekka OllilaTerveyden ja hyvinvoinnin laitos Tietotukipäällikkö Eine Mäklin Kansaneläkelaitos Johtava lakimies Maija-Liisa NiskalaMaanmittauslaitos Neuvotteleva lakimies Sami UotinenSuomen Kuntaliitto Yhteyspäällikkö Jussi VälimaaEläketurvakeskus

kiitos!