Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen 2014. Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään 

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Advertisements

Unitutkimus.
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Inka Heikkinen Elintarviketarkastaja, ETM
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
RUOKA-ALLERGIAT Terhi Kinnunen 2012.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Kurssimarkkinointia Koulutuksen toiminta-alue/Sari Helminen1 Syksyn kursseilla on tilaa!
Henkilöstöjärjestöjen Tiedotustilaisuus Juko, Koho, Kunta-alan unioni.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Koskelo JIMI TURKKA  Osoite: Ysitie 3399, Suonenjoki  Omistaja: Jukka leskinen  Perustettu: 1961  Kilpailevat yritykset ovat: ABC Pitkälahti,
2 Etsivän nuorisotyön ja Duunari-hankkeen yhteistyö
Kiinalainen keittiö.
YHTEISHAKU 2017 Haussa olevat alat Tuplatutkinto Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Lisä- ja suorahaku Valma-koulutus.
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Pirjo Korpela
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n kotihoitoon
Oikeusvaltio.
1. Hygieniapassikoulutus
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Sairaalatekniikan päivät Kuopio
Tuotelaatu ja -turvallisuus TARKASTELUSSA Erityisruokavalioihin sopivat tuotteet Erityisruokavalioilla (dieetti) tarkoitetaan ruokavaliota, joka on tarkoitettu.
TUOTANNONTEKIJÄT.
Sote-uudistuksen tilannekatsaus
Norssin kerhot
KPL 7 TEOLLINEN VALLANKUMOUS
Ruokaa hygieenisesti.
Syöpää aiheuttavia elintapoja
6 Tärkeä työsopimus s
Omavalvontasuunnitelma
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Hallituksen kemikaaliohjelma tarkistettu – riskit hallussa
TIETOTURVA.
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
NUPAN VIIKKO 25 ! viranomaispalvelut 8-16 ! KIINNI Kello
Jamaika Jere ja Vili.
Haarapääsky Haarapääsky elää melkein koko elämänsä ilmassa.
TYÖTTÖMYYDEN ALALAJIT
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Ruokamyrkytykset.
Pardian jäsentutkimus 2011: Väki vähenee ja työt kasaantuu
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
Kielitietoisuus.
Elintavat, terveyskäyttäytyminen
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
Syö aivosi virkeiksi™ -tyhykoulutus
Tuotteen nimi Esityksen otsikko.
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Käyttöturvatiedotteet
HUOM! Kuntosalikerrat ovat voimassa 365 päivää ostopäivästä
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Kone- ja metallialalla
Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulu nro 49
Osatyökykyisille tie työelämään
Kauan kaivattu lukujärjestys: Flamman Opintoni-ikkuna
Lähtökepit jokkis Timo Palmen, Säkylän Ua sähköposti lajipäällikölle ja lajiryhmälle Pyytäisin että ottaisitte käsittelyyn ja mahdollistettaisiin.
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Vaikutusmahdollisuudet LEA1LH002 Riitta Rautava.
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
TEOLLISTUMINEN Pohdi aluksi (ryhmissä):
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
ELINTARVIKKEIDEN SUORAMYYNTI JA JALOSTUS
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Refernce: Reference: VA.EHS Version: 5.0 Gemalto Oy HSE Policy
Gemalto Vantaa HSE Policy
ILMOITUS ERITYISRUOKAVALIOSTA YSAO SAKKY
Esityksen transkriptio:

Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen 2014

Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään  Henkilökohtainen hygienia  Elintarvikkeiden hygienia  Työtilojen hygienia

Elintarviketurvallisuusvirasto = Evira  Hallinnoi hygieniaosaamistestejä  Testin hyväksytysti suorittanut saa hygieniapassin ja –todistuksen  Jos olet yli 3 kk työsuhteessa työssä, jossa käsittelet pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita, tarvitset hygieniapassin.  Passi on voimassa toistaiseksi

Miksi elintarvikehygienian tiedot ovat erityisen tärkeitä lähihoitajalle?

Ruokamyrkytysten määrä on lisääntynyt – miksi?

1.Joukkoruokailussa syödään iso osa aterioista 2.Matkailu on lisääntynyt 3.Elintarvikkeiden kuljetusmatkojen pidentyminen 4.Elintarvikkeiden säilytysaikojen pidentyminen 5.Myynnissä paljon esikäsiteltyjä tuotteita: lihaa, kalaa, kasviksia 6.Säilöntäaineiden, suolan, sokerin määriä pyritään vähentämään 7.Elintarviketyössä on paljon kouluttamatonta väkeä 8.Työpaikoilla on kova työtahti 9.Pyrkimys taloudellisuuteen Ruokamyrkytysten määrä on lisääntynyt. Syitä:

Ruokamyrkytysten tavallisimmat syyt

1.Ruokien liian hidas jäähdytys 2.Liian lämmin säilytyspaikka 3.Liian pitkä säilytysaika 4.Liian pitkä tarjoiluaika 5.Ruoan riittämätön kuumennus 6.Saastunut raaka-aine 7.Työntekijän huono hygienia Ruokamyrkytysten tavallisimmat syyt

 on tarkoitettu elintarvikehuoneistoissa (meijeri, teurastamo, einestehdas, sairaalan keittiö, kahvio, elintarvikemyymälä) noudatettaviksi  sovella niitä kotioloihin terveellä järjellä  ”ylihygienia” ei ole tarpeen kotioloissa Hygieniaosaamisen ohjeet