Ajankohtaista sairaanhoitajakoulutuksessa 23.9.20161 Jaana Kemppainen Osaamisaluevastaava.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
Valmentajan osaamisen eurooppalainen viitekehys The European Framework for the recognition of coaching competence and qualifications VOK-messut
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Levels? Matti Isokallio Berliinin kommunikea “Ministers encourage the member States to elaborate a framework of comparable and compatible qualifications.
Hoitotyön koulutuksen kehittämisestä Kajaanin ammattikorkeakoulussa Eija Heikkinen, TtT, osaamisaluejohtaja Kajaanin ammattikorkeakoulu
JOINT ENTRE - YRITT Ä JYYDEN EDIST Ä MISHANKE Suomalais-saksalainen Double Degree (BBA) FH Hannover - SEAMK Liiketoiminta, Yritt ä jyys M. Arola 10/2008.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu.
Suun terveydenhuolto Rovaniemi. Järkevä työnjako Hammashoitajan tehtävänkuva → Hammashoitajat ja lähihoitajat vastaavat omalta osaltaan potilas- ja työturvallisuudesta,
Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikkö LUONNONVARA-ALAN OSASTO.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
OPISKELIJAKYSELY Opiskelupaikka 2. Opintojen aloitusvuosi.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Ammatillisen koulutuksen kysymykset ja silta työelämään VAMPO toimenpiteet 64, 65, 66 Opiskelijoille suunnatut tukitoimet ja erityisopetus yleisissä ammatillisissa.
Bioanalyytikon tehtäväsiirrot ja tehtäväkuvan laajentuminen Kaija Sopenlehto Bioanalyytikko (yamk) Suomen Bioanalyytikkoliitto ry.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Koulutuksenjärjestäjän kommenttipuheenvuoro KJY ry:n aluekehitysseminaari Eeva-Maija Mäntynen, OSEKK:n kehitysjohtaja.
Opintoasiainpäivät 2016 Jarmo Kallunki, Suomen yliopistot UNIFI
Liiketalouden opiskelu
Hilkka Kousa Tilastopäällikkö
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Akaan lukio 1 lk:ien vanhempainilta
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Muotoilija (ylempi AMK)
Opetussuunnitelman rakennekuva WELLNESS-TRADENOMI 210 OP
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Opetussuunnitelman rakennekuva ENSIHOITAJA 240 OP
Jatkoväylä – sujuvasti ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun Tki-asiantuntija Petra Paasonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
Lentokonealan jatko-opinnot
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Koulutuspäällikkö Taina Eriksson, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Sosiaalialan tehtävärakenne
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Lissabonin strategia 2010 Tavoitteena on luoda Euroopasta maailman kilpailukykyisin ja dynaamisin tietoon perustuva talous, joka kykenee ylläpitämään kestävää.
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
Ammatillisen koulutuksen reformista
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Ammatillisen koulutuksen ops-työkalu ja toimintaympäristö / liittymät
LUKUKAUSITEEMAT lukukausi: Liiketoiminnan perusteiden ymmärtäminen – opiskelijan oppimis- ja kehittymistavoitteiden muotoutuminen lukukausi:
Omnia.fi/yhteishaku.
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
SOSIONOMI 210 OP Sosionomi osaa ratkaista sosiaalialan ongelmia, ennakoida tulevaisuuden muutoksia, tuottaa ja kehittää sosiaalipalveluja. Hän osaa ohjata.
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Karvi arviointitiedon tuottajana
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Bioanalyytikko (ylempi AMK) / Röntgenhoitaja (ylempi AMK)
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Ammatillisen koulutuksen laatustrategia
Terveysalan verkoston ja järjestöjen seminaari
RADICAL Filling Skills Gaps in Blue Industry by Radical Competence Boost in Engineering VET
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Ammattikorkeakouluopinnot​
Osaamisen ennakointifoorumi
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista sairaanhoitajakoulutuksessa Jaana Kemppainen Osaamisaluevastaava

Sairaanhoitajakoulutusta määrittäviä eurooppalaisia suosituksia EQF (2008)The European Qualifications Framework - Eurooppalainen tutkintojen ja osaamisen viitekehys) tutkintojen tuottama osaamisen taso ECTS (2005)European Credit Transfer and Accumulation System tutkintojen laajuudet ja mitoitus Eu- ammattipätevyysdirektiivit 2005 ja 2014 päivitetty sairaanhoitajan työn ydinkompetensseja yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan koulutuksen tulee kestää vähintään kolme vuotta teoria opetusta 60 op ja kliinistä opetusta 90 op Jaana Kemppainen

Kansallisia suosituksia Amk laki ja asetus (2003) Amk tutkintosääntö (2014) NQF-National Qualifications Framework (2009) Sairaanhoitajakoulutuksen osaamisalueet / kompetenssit (2013) Jaana Kemppainen

Sairaanhoitajakoulutuksen osaamisalueet 180op op 1. Asiakaslähtöisyys10 op 2. Hoitotyön eettisyys ja ammatillisuus5 op 3. Johtaminen ja yrittäjyys5 op 4. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristö5 op 5. Kliininen hoitotyö105 op 6. Näyttöön perustuva toiminta ja päätöksenteko30 op 7. Ohjaus- ja opetusosaaminen5 op 8. Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen10 op 9. Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatu ja turvallisuus5 op Jaana Kemppainen

Osaamisalueet opetussuunnitelma työssä Ammattikorkeakoulut voivat itsenäisesti päättää miten osaaminen rakentuu, mitä pedagogisia ratkaisuja ja toimintaympäristöjä käytetään Yleissairaanhoitajan 180 op:n lisäksi suoritetaan 30 opintopistettä ammattikorkeakoulukohtaisia hoitotyön opintoja Jaana Kemppainen 5

Sairaanhoitajan syventävät opinnot Kainuussa Opetussuunnitelma Pitkäaikaissairaiden ja ikääntyvien hoitotyö 2.Äkillisesti sairastuneen hoitotyö 3.Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 4.Terveydenhoitajakoulutus Jaana Kemppainen 6

Kehittämistyön jatko Sairaanhoitajan osaamisen varmistaminen (2015) jatko-hanke Luodaan uusi koulutustyyppi (2015) tutkintokoulutuksen ja täydennyskoulutuksen rinnalle erikoistumiskoulutus korvaa ammattikorkeakoulujen ammatilliset erikoistumisopinnot ja yliopistojen järjestämän erikoistumiskoulutuksen ja erikoistumisopinnot Jaana Kemppainen 7

Lähteet Amk laki ja asetus Ammattikorkeakoulusta terveydenhuoltoon Eu ammattipätevyysdirektiivi DF DF Eurooppalainen tutkintojen viitekehys(EQF) OKM. Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkintosääntö Kansallinen tutkintojen viitekehys (NQF) OPH. Sairaanhoitajakoulutuksen osaamisen tulevaisuus- hanke koulutuksen_tulevaisuus_esitys_OKM_ pdf koulutuksen_tulevaisuus_esitys_OKM_ pdf Jaana Kemppainen 8