Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jaana Elo Alhaisen jalostusasteen valmistustoiminta Tuotteiden jalostus ja suoramyynti luomutiloilla Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Valvontaosasto.
Advertisements

ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
MAITOTUOTTEET!.
Liköörikonvehtien pakkaaminen Pandalla
HYVÄN KÄYTÄNNÖN OHJEET ELINTARVIKELOGISTIIKASSA
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Ravintola Seiska Maanantai 2.4 Tiistai 3.4 Keskiviikko 4.4 Torstai 5.4
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Millainen suomalainen talous ostaa kalaa – ja mitkä tekijät myötävaikuttavat ostokäyttäytymiseen Kimmo Rintakoski.
BROILERI (Lähde: Lihatiedotus)
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Pelaajan muistilista PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Maitotuotteet: JUUSTOT
Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta. Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia.
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
PAKKAUSMERKINNÄT PAKETTIIN!
Lounaslista Viikko19  Maanantai 7.5 Pinaattikeitto Paprikainen lihapata Barbeque-broileria Vadelmakiisseli  Tiistai 8.5 Kalkkuna-kasviskeitto Tomaatti-fetapaistos.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Urheilevan nuoren ravitsemus
Makumatka ympäri maailman. Esimerkki tuntien sisällöstä 1. tunti: Suomi (opettajan johdolla, alustus projektiin) Erinäiset laatikot, kiusaukset, kotimaiset.
RUOKA-ALLERGIAT Terhi Kinnunen 2012.
VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI
VIHANNESHEDELMÄT Janita ja Anniina.
JANIKA, ANKI, HABEN, EMILIA
M1A Malaika, Noora, Pauliina, Helena
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi Syö muistaaksesi! ravinto osana aivoterveyden edistämistä Lähteet: Satu Jyväkorpi, Syö muistaaksesi, Suomen.
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL Etelä- Korea. HAKEMINEN  Haku tapahtui asiossa olevan hakemuslomakkeen avulla.  Hakuaika on keväällä.  Tärkein kohta hakemisessa.
Ihmisen ravinto.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään 
KOTIATERIAN RUOKALISTA Elannontie 3, Vantaa ● vaihde 09 – ● Erityisruokavaliomerkinnät: vl=vähälaktoosinen, l=laktoositon, m=maidoton,
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
RUUAN REITTI: KANANMUNA MISSÄ JA MIKSI KANANMUNAA KÄYTETÄÄN RUUANVALMISTUKSESSA?
LEIPÄ ELINTARVIKKEENA. LEIPÄ Leipä on osa päivittäistä ruokavaliota Täysjyväleivästä saa runsaasti kuitua ja energiaa päivään Suomalaisten ruokaleivän.
Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
1. Hygieniapassikoulutus
Ruuan reitti: kala.
Soroptimistien Suomi-tekoja
Energian säästäminen.
Ruokaympyrä Elintarvikkeiden suhteelliset määrät.
Ruokaa hygieenisesti.
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
TUOTE- JA PALVELUHINNASTO
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
Nuuska
Mikrobeja on kaikkialla mutta niitä ei näe paljain silmin
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA
Ruokalista vko 47 Maanantai €
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Ruokaoppia.
Château de Fesles Cabernet Franc La Chapelle
Vanhan Porvoon ruskistettu voi ja pinjansiemen jäätelö 5,5 L
Vanhan Porvoon mansikkasorbetti 5,5 L
Vanhan Porvoon appelsiinisorbetti 5,5 L
Esityksen transkriptio:

Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet

käytettiin aiemmin nimitystä eines valmistetaan samoista aineksista kuin kotiruokakin valmistuksessa käytetään erilaisia lisäaineita säilyvyysaika vaihtelee muutamasta päivästä pariin viikkoon säilytetään jääkaapissa kuumennetaan pakkauksen ohjeen mukaan

Erilaisia pihvejä ja pyöryköitä, laatikkoruokia, risottoja, pataruokia, kiusauksia, erilaisia keittoja, kääryleitä, ohukaisia, pitsoja, salaatteja, lihapiirakoita, hampurilaisia sekä puuroja ja kiisseleitä

valmiita, puolivalmiita tai kypsennettäviä tuotteita. myyntipakkauksissa on tarkat säilytys-, sulatus- ja käyttöohjeet sekä viimeinen myyntipäivä.

kauppojen pakastevalikoimasta löytyy esim. marja- ja vihannespakasteita, valmiita ruokia ja leivonnaisia, pakastekalaa ja valmistaikinoita.

kuumennetaan 120 asteeseen jolloin mikrobit tuhoutuvat pakataan ilmatiiviisti metallitölkkeihin ei käytetä säilöntäaineita säilyvät useita vuosia huoneenlämmössä avattu tuote siirretään muovirasiaan ja säilytetään jääkaapissa

tonnikalat, erilaiset hedelmäsäilykkeet ja ruokasäilykkeet

lasipurkkeihin pakattuja valmisteita säilyvyys varmistetaan käyttämällä valmistuksessa suolaa, sokeria, mausteita, happoja (kuten etikkaa) ja säilöntäaineita. säilyvyysaika 6-12 kk säilytetään avattuna aina jääkaapissa

silli- ja anjovissäilykkeet, punajuuri- ja kurkkusäilykkeet ja salaatinkastikkeet

valmiita jauheita, joista nestettä lisäämällä saadaan erilaisia keittoja, patoja, kastikkeita, kiisseleitä, vanukkaita, ohukaisia ja leivonnaisia säilyvät hyvin kosteudelta suojattuna

Parasta ennen Viimeinen käyttöpäivä

käytetään melko hyvin säilyvissä elintarvikkeissa esimerkiksi leivissä, jauhoissa, sokerissa ja kahvissa. Päiväyksen jälkeenkin ruoka voi olla täysin syöntikelpoista. tuotteen saa myydä vielä päiväyksen jälkeenkin

kertoo tuotteen viimeisen myyntipäivän käytetään helposti pilaantuvissa elintarvikkeissa, esimerkiksi kala- ja lihatuotteissa voivat olla päiväyksen jälkeenkin täysin käyttökelpoisia. Katso, haista ja maista. ei saa myydä päiväyksen jälkeen

Nopeita valmistaa, tuovat helpotusta kiireiseen arkeen Säästävät aikaa ja energiaa (esim. kaalikääryleet) Käteviä käyttää esim. retkillä (ohukaisjauhe, hernekeitto) Suurin osa ei vaadi kylmäsäilytystä Helppoja valmistaa