Opintopolku.fi Siirtohaut 27.05.2016 Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Hämeen ammattikorkeakoulu Leena Koivisto, opintoneuvoja
Maikki Naarala Rehtorin kanslia
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle OPH.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Siirto-opiskelijat laeissa. Opiskelijavalinta, YoL 36 §, AMKL 28 § Opiskelijat ottaa yliopisto. Opiskelija otetaan suorittamaan sekä alempaa että ylempää.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Vanhempainillan ohjelma
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Problematiikka Hakija ottaa paikan vastaan ja saa myöhemmin tiedon että on myös saannut mieluisampi paikka  vastaanottotieto ei voi muuttaa Hakija.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Opintopolku – tilannekatsaus
ASPA-ryhmän kuulumiset
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista saksan kielen ja kulttuurin/
Opintopolku
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Siirtohaut Opintopolussa keväällä 2016
Siirtohaut Opintopolussa
Opintopolku-palaveri
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Lomake-editori Käyttöönottokoulutus
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Opiskelijavalinnat ja korkeakoulu-opintojen nopeuttaminen
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Opetushallitus / Jaana Saha
Opintopolku-info
Valintaperusteiden mallinnusta Opintopolussa
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Opintopolku-info
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Lukiolaisen jatko-opinnot
Opintopolku-info
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari

Opintopolku.fi Hakemuksen käsittelymaksut Hakemuksen käsittelymaksuja kerättiin ensimmäistä kertaa valittaessa opiskelijoita syksyllä 2016 alkaviin koulutuksiin. Korkeakoulujen kevään yhteishaussa haki 5100 hakemuksen käsittelymaksun maksanutta hakijaa. Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen, jonka perusteella hakemuksen käsittelymaksuja ei kerätä enää valittaessa opiskelijoita syksyllä 2017 tai sen jälkeen alkaviin koulutuksiin. Syksyn hauissa (keväällä 2017 alkava koulutus) hakemuksen käsittelymaksua vielä kerätään.

Opintopolku.fi Siirto-opiskelijoiden ottaminen Siirto-opiskelijan määritelmä laissa: Siirto-opiskelijalla tarkoitetaan korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen otettua opiskelijaa, jonka opinto-oikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä tutkinnosta toiseen. Kun opiskelija ottaa vastaan opiskelupaikan siirtohaussa hän samalla luopuu aiemmasta opiskeluoikeudestaan. Ensikertalaiskiintiöt ja yhden opiskelupaikan sääntö eivät koske siirtohakuja. Opintopolkuun on toteutettu ja toteutetaan siirtohakuja varten erillisiä toiminnallisuuksia.

Opintopolku.fi Siirtohaut 2016 Jokainen korkeakoulu järjestää erilliset siirtohaut. Siirtohaut ovat tämän suhteen kuin mikä tahansa erillishaku. Keväällä 2016 ei ole sektorirajat ylittävää yhteistä siirtohakuaikaa. AMK-sektorilla suositus yhteisestä ajasta. Vuodeksi 2017 on tulossa suositukset hakuajoista ja siirtohakujen periaatteista.

Opintopolku.fi Siirtohakuihin liittyvä kehitystyö Ensimmäisenä siirtohakuihin liittyvänä toiminnallisuutena on toteutettu: siirtohakujen ja siirtohakukohteiden kuvaaminen Opintopolkuun siirtohakukohteiden etsiminen hakurajaimen avulla Työn alla on siirtohaun paikan vastaanoton muutokset Omaan Opintopolkuun: Hakijaa muistutetaan, että ottamalla siirtohaun paikan vastaan hän samalla luopuu siirrettävästä opiskeluoikeudestaan. Seuraavaksi jonossa on hakijan suoritustietojen rikastaminen. Myöhemmin toteutetaan vielä siirtohaun hakulomake ja paikan vastaanottoon liittyviä ominaisuuksia.

Opintopolku.fi Siirtohaut ja –hakukohteet Opintopolussa Siirtohakuja varten ei Opintopolkuun tehdä erillisiä koulutuksia vaan siirtohakukohteet liitetään samoihin koulutuksiin kuin esim. yhteishaun hakukohteet. Tieto siitä, että haku on siirtohaku ja siinä mukana olevat hakukohteet siirtohakukohteita määritetään hakua luotaessa. Haulle määritetään kohdejoukon tarkenteeksi ”Siirtohaku”. Kun tallennettavan hakukohteen hauksi valitaan jokin haku, jolla on tarkenteena ”Siirtohaku”, tulee hakukohteesta siirtohakukohde. Hakukelpoisuusvaatimusten tilalle valittavaksi tulee siirrettävä opinto- oikeus.

Opintopolku.fi Siirtohaut ja –hakukohteet Opintopolussa Tarkemmat tiedot tarvittavasta opinto-oikeudesta tai vaadittavista opinnoista kuvataan aiempaan tapaan hakukelpoisuusvaatimuksia ja valintaperusteita varten tarkoitettuihin kenttiin. Haun ollessa siirtohaku: haun hakukohteet jäävät yhden paikan säännöksen ulkopuolelle haussa olevat koulutukset löytyvät Opintopolun siirtohakurajaimella hakukelpoisuusmuistutukset kytkeytyvät pois päältä hakemuksen käsittelymaksuun liittyvät toiminnallisuudet kytkeytyvät pois päältä. Muuten käytössä on kaikki erillishakuihin liittyvät toiminnallisuudet.

Opintopolku.fi Siirtohaut ja –hakukohteet Opintopolussa Korkeakoulut tekevät valinnat hakemusten perusteella. Tällä hetkellä Suoritusrekisterissä on hakijoiden suorittamat tutkinnot ja Virrasta saatavat opiskeluoikeuksien tiedot. Kohta työn alla on myös mahdollisuus tarkastella hakijan opintosuoritustietoja Suoritusrekisterin avulla. Opiskelija voi ottaa tarjotun siirtohakupaikan vastaan joko Omassa Opintopolussa tai muulla korkeakoulun osoittamalla tavalla. Muistutus opiskeluoikeuden siirtymisestä. Vastaanottava korkeakoulu kirjaa siirtyvälle opiskelijalle opiskeluoikeuden opintohallintojärjestelmäänsä. Lähettävälle korkeakoululle tulee lähettää tieto siirtyvästä opiskelijasta, jotta opiskeluoikeus voidaan lähettävässä korkeakoulussa päättää. Voidaan tehdä esim. siirtohaun paikan vastaanottoajan päätyttyä kerralla.

Opintopolku.fi Kiitos!