Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Problematiikka Hakija ottaa paikan vastaan ja saa myöhemmin tiedon että on myös saannut mieluisampi paikka  vastaanottotieto ei voi muuttaa Hakija.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Problematiikka Hakija ottaa paikan vastaan ja saa myöhemmin tiedon että on myös saannut mieluisampi paikka  vastaanottotieto ei voi muuttaa Hakija."— Esityksen transkriptio:

1 Problematiikka Hakija ottaa paikan vastaan ja saa myöhemmin tiedon että on myös saannut mieluisampi paikka  vastaanottotieto ei voi muuttaa Hakija ei voi jäädä odottamaan muita paikkoja koska erillishakujen välillä ei ole jonotusmahdollisuutta Jos hakija on myös hakenut paikkaa yhteishaussa tieto hyväksymisestä tulee vasta kesäkuun lopussa, epäoikeudellinen tilanne hakijalle joka joutuu jo ennen valintojen tulosten tietämistä päättämään ottaako varman paikan vastaan vai jääkö odottamaan mieluisampaa epävarmaa paikkaa. KV hakijalle voi olla hankalaa ymmärtää mitä yhdenpaikansäännös tarkoittaa. Kansainvälinen kilpailu – tarve kiinnittää hyväksytty hakija mahdollisimman nopeasti ohjelmaan. Maahanmuutto ja viisumiaikataulut, liian myöhäinen ajankohta. Jos hakijalla mahdollisuus jäädä odottamaan 14.7 asti niin hänen paikka ohjelmassa vapautuu vasta heinäkuun puolessavälissä mikä voi olla toiselle hakijalle käytännössä liian myöhään järjestää maahantulo. Yhdenpaikansäännös hankala KV- valinnassa. Säännös ei rajoita hakijan mahdollisuuksia ottaa paikka ulkomailta vastaan. Miten kilpailu hyvistä hakijoista toteutuu.

2 ASPA:n rooli Pienryhmä nimitetty joka valmistelee esitystä joka tulisi OHRYlle syksyllä. Keskustelee mm. HAPA verkostojen kanssa. Onko meillä yhteinen näkemys? Tärkeätä tiedottaa yhdenpaikansäännöksestä samalla tavalla Voisiko paikanvastaanotto aina tapahtua opintopolussa? Yhdenpaikansäännös? Mikäli tästä halutaan luopua niin se ei vielä ratkaise tilannetta 2018 – vaatii lakimuutosta. Mahdollisuus jonottaa eri erillishakujen välillä – vaatii järjestelmäkehitystä.


Lataa ppt "Problematiikka Hakija ottaa paikan vastaan ja saa myöhemmin tiedon että on myös saannut mieluisampi paikka  vastaanottotieto ei voi muuttaa Hakija."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google