Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Siirtohaut Opintopolussa keväällä 2016

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Siirtohaut Opintopolussa keväällä 2016"— Esityksen transkriptio:

1 Siirtohaut Opintopolussa keväällä 2016

2 Siirtohakuja varten toteutetut toiminnallisuudet
Siirtohakujen luominen. Siirtohaun hakukohteiden luominen. Siirtohakukohteiden etsiminen Opintopolusta. Käsittelymaksun ja yhden paikan säännöksen käytöstä poistaminen, kun kyseessä on siirtohaku.

3 Siirtohaut: hakulomake
Siirtohauissa käytetään pääosin erillishakujen hakulomaketta. Uutena toiminnallisuutena tulee hakeminen kirjautuneena ja Koulutustausta-vaiheen uudistukset. Koulutustausta-vaiheeseen haetaan Virta-palvelusta hakijan opiskeluoikeudet. Aktiivisista opiskeluoikeuksista haetaan tiedot: opiskeluoikeuden nimestä, korkeakoulusta, voimassaolosta, opintopistekertymästä ja läsnä- ja poissaolokausista. Hakija valitsee opiskeluoikeuksistaan, minkä hän haluaa siirtää siirtohaussa.

4 Kehityksen tilanne siirtohakujen näkökulmasta
Siirtohakujen hakulomakkeen toteutus oli alun perin priorisoitu maalis- huhtikuulle. Toteutukseen ei ole kuitenkaan vielä päästy. Koko toteutus jäisi siis huhtikuun varaan ja on erittäin epävarmaa, saataisiinko lomake valmiiksi ennen toukokuun alkua. Siirtohaun lomakkeen kehittämiseen tarvittavat resurssit ovat poissa yhteishakua varten tarvittavien toiminnallisuuksien kehityksestä. Käytännössä huhtikuussa tehtävä kehitys esim. valintarekisteriin liittyen täytyisi keskeyttää. Samaan aikaan on käynnistetty editoitavan hakulomakkeen projekti, jossa tehdään päälekäistä työtä. Huhtikuu on myös kiireisintä hakemuksen käsittelyaikaa ja hakupalvelun samanaikainen ja raju muuttaminen aiheuttaa riskejä tälle työlle.

5 Siirtohakujen kehitys
Edellä kuvatuista syistä johtuen OPH esittää: Siirtohaun hakulomakkeen kehitys kirjautumisineen ja reaaliaikaisine Virta-integraatioineen siirretään toteutettavaksi editoitavan hakulomakkeen yhteydessä. Keväällä 2016 korkeakoulut voivat käyttää joko Opintopolun erillishakujen lomaketta tai omaa lomakettaan. Opintopolun lomaketta käyttäville korkeakouluille toteutetaan siirtohakujen osalta mahdollisuus saada Virta-tietopalvelusta hakijoiden opiskeluoikeuden tiedot ja opintosuoritusten tiedot hakemuksen käsittelyyn.


Lataa ppt "Siirtohaut Opintopolussa keväällä 2016"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google