Hurtig 2015-2016 TE1 Turvallisuus. Turvallisuus Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmaisesti vuosittain kuolee noin 3000 henkeä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuntien kustannukset alas
Advertisements

TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA KUOLLEET YLI 64-VUOTIAAT Lähde:Tilastokeskus ja Liikenneturva, 2007 ennakkotietoja.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Tulipalot ja palokuolemat
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Merja Söderholm, STM Visiona tapaturmaton Suomi - Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn tavoiteohjelma vuosille
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
Askel aikaa edelle Minkälaisessa kunnassa sinä haluaisit asua? Leila Kostiainen.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet eli tule-sairaudet
Tapaturmat s
Koulujen turvallisuus
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
palomestari Jukka Taskinen
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
TYÖTAPATURMA.
Lasten tapaturmat.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
Tapaturmatilastoja taustatiedoksi
Miten alkoholi näkyi päivystyksessä kahden vuoden aikana? tapaturmapotilaat puhallutettiin alkometrillä hoitoon tullessa päihtyneiden tapaturmapotilaiden.
Sukupuolten roolit islamissa
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Liikuntatapaturmat.  Suuri osa tapaturmista lieviä, mutta niitä sattuu paljon  Liikuntatapaturmien osuus kaikista koti- ja vapaa-ajan tapaturmista 44.
Kari Paaso Uusi tavoiteohjelma Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn juhlaseminaari.
Esityksen sisältö Tähän esitykseen on koottu tietoja Salon kaupungin alueella vuosina ja vuosina tapahtuneista poliisin tietoon tulleista.
Tieliikenneonnettomuudet Someron kaupungin alueella vuosina Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TERVEEMPI ITÄ-SUOMI –HANKE, KANGASNIEMI.  VÄKILUKU ALLE 5800, JOSTA ELÄKKEELLÄ LIKI 40%.  PYLL-INDEKSIT ( ) ENITEN KUOLEMIA AIHEUTTAVAT TAPATURMAT,
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
H ELSINGIN V IERASKOTI RY / PERHETYÖ ASUNNOTTOMIEN PERHEIDEN PARISSA J ÄSENJÄRJESTÖPÄIVÄT I LKON KURSSIKESKUS Perhetyöntekijä Hanna-Mari Pusaa.
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
TE4 Turvallisuus ja hyvinvointi Hurtig Tehtävä: Miten suomalaisilla työpaikoilla panostetaan työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen?
Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain.
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
Palvelukotien asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n palveluasumiseen
Palokuolemat Esa Kokki tutkimusjohtaja, FT Pelastusopisto
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Alkoholi Kpl 24.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Koettu turvallisuus lähijunaliikenteessä 2016
Vanhempainilta AKRO Aava kello
13. TURVALLISUUS LUODAAN YHDESSÄ
Syöpä.
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Kuntien palvelutuotannon kustannuksia
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Helsinki
Päihdetapauslaskenta 2011
Pelastustoimen toinen sisältötyöpaja
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Jyväskylä
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Tsekki- breikki turvallisuus Kodin Kissa-hanke.
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Palotapaturmat
HUMALAN VAIHEET (KALVO 1)
Kodin turvallisuus- valmennus
Tapaturmat ja niiden ehkäisy
Esityksen transkriptio:

Hurtig TE1 Turvallisuus

Turvallisuus Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmaisesti vuosittain kuolee noin 3000 henkeä. – Yleisin syy on kaatuminen tai putoaminen. – Alkoholin tai muiden nautintoaineiden käyttö on usein turmissa osallisena.

Tapaturmat ovat merkittävä kansanterveydellinen ongelma. Inhimillistä kärsimystä, pysyviä vammautumisia Työstä poissaoloja Sairaalahoitojaksoja Tapaturmat ovat myös kansantaloudellinen ongelma Tapaturmista aiheutuvista kustannuksista terveydenhoitomenoja noin puolet Poliisi- ja pelastustoimen menoja noin kolmannes

Mistä liikenneonnettomuudet useimmiten johtuvat? Minkälaisissa onnettomuuksissa nuoret ovat mukana? Leevi & the Leavings: Teuvo, Maanteiden kuningas

Riskiryhmät tilastojen mukaan: Nuoret miehet – Nuorista 15–24 -vuotiaista miehistä joka neljännelle sattuu vuosittain tapaturma. Ikääntyneet naiset – Kaatumiset ovat yleisiä. Kaikista nuorten kuolemista joka kolmas kuolema on tapaturmainen. Tapaturmat sattuvat tieliikenteessä tai aiheutuvat lääkeaineiden ja huumeiden käytöstä.

Koti- ja vapaa-ajan turvallisuus Kaikista tapaturmista noin 80 % sattuu kotona ja vapaa-ajalla. Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat ja -kuolemat ovat lisääntyneet viime vuosina. – Kuolemia vuosittain noin 2500–2700 Liikunta- ja kotitapaturmat Liikuntatapaturmia sattuu eniten alle 35-vuotiaille. Kotitapaturmia sattuu eniten yli 74-vuotiaille naisille.

Loukkaantumisriski on suurin kunto- ja kilpaurheilussa. Kotitapaturmista noin puolet sattuu piha-alueella tai keittiössä.

Tapaturmien ehkäisy Jokaisen tulee varautua vaaratilanteisiin ja ehkäistä niitä: ated ated Kolmen T:n periaate Tekniikka Taito Tieto Pelastuslaki velvoittaa kuntia tulipalojen ja muiden onnettomuuksien ehkäisyssä pelastustoiminnassa väestönsuojelussa.

Turvallisuuskulttuuri omaksutaan ympäristöstä, jossa eletään. Selvittämällä ja arvioimalla kodin ja muun ympäristön vaaroja voidaan ehkäistä tapaturmia. Koti ja ympäristö aiheuttavat erilaisia riskejä eri ikäisille.

Tehtävä Arvioi parisi kanssa koulurakennusta, koulun sisäisiä kulkuteitä ja tutki hätäpoistumistiet. Millaiset ovat koulusi pelastautumisreitit? Löydätkö kartan reiteistä ja onko pelastautumisreitit opastettu? Osaatko käyttää reittejä eri puolilta koulua? Löydätkö hätäsammutus- tai muita sammutusvälineitä tai laitteistoja? Jos löydät, niin millaisia välineitä ja mistä? Onko koulussasi tehty paloharjoitus? Jos on, niin miten se sujui? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin?

Vastaukset oppikirjan tehtäviin Ote 1 s. 58 tehtävä 2 Tulipaloja voidaan välttää palo- ja savuntunnistushälyttimien sekä tulen ja tulitikkujen/sytyttimien huolellisella käsittelyllä ja säilyttämisellä. Sytytettyä tulta ei saa jättää vartioimatta. Alkoholia nautittaessa tulta ei sytytetä. a. Kotona on tärkeää pitää tulitikut ja sytyttimet pois lasten ulottuvilta ja huolehtia sähkölaitteiden ja –johtojen kunnosta. Ruuanlaitossa on oltava huolellinen ja keittiössä on hyvä pitää lähettyvillä sammutuspeite. a. Koulussa huolehditaan kiinteistön yleiskunnosta ja sovitaan pelisäännöistä mm. kynttilöiden polttamisen suhteen. b. Mökillä vartioidaan mm. avotulen, sytytettyjen kynttilöiden ja puulämmitteisen saunan lämmitystä. Kuivaan maahan ei heitetä tulitikkuja eikä lämmintä tuhkaa, joka voi syttyä uudelleen palamaan.

Ote 1 s. 58 tehtävä 3 Väestönsuojaa tarvitaan yhteiskuntaa kohtaavassa kriisitilanteessa. Tällaisia tilanteita ovat esim. radioaktiivinen laskeuma aseellinen hyökkäys kaasu- tai myrkkyvuoto (biologisia tai kemiallisia tekijöitä) Väestönsuojat ovat joko taloyhtiöiden yhteydessä tai ne ovat kalliosuojia, jotka kestävät räjähdyksiä. Suoja on saatava puoleksi käyttöön kahdessa tunnissa ja kokonaan käyttökuntoon 24 tunnin aikana. Suojissa on valmiiksi varusteita hätätilannetta varten.