Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä Jaakko Mäkelä.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Työ on kesken Maailman evankelioiminen Tilanne vuonna 2004.
Seurakunnan syntyminen ja pioneerityö
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Luther, regimenttioppi, lähetys
VALMISTELU Andreas 1. Rukoilemme yhdessä koko Kristuksen seurakunnan kanssa herätystä. 2. Etsimme parhaat keinot ja tavat lähestyä alueen ihmisiä. 3.Kutsumme.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Valittu kansa – Israel vai me?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Pohjana Jeesuksen elämä ja opetus.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Lähetystyö ja Martti Rautanen taustalla Jeesuksen lähetyskäsky "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan.
Miten meidän tulee toimia?
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Papisto turvaa jatkuvuuden
KRISTILLISTEN PERINTEIDEN MUOTOUTUMINEN Luku 3 – Ydinsisältö.
ELM04 ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b. ELM04  pääkaupunki: Moskova  pinta-ala: km 2  väkiluku: 142,5 milj. joista 16,4% alle 15-vuotiaita.
ELM04 VENÄJÄ ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN Luku 4 – Motivointi 1.
KRISTILLISEN OPIN KEHITTYMINEN ENNEN JA JÄLKEEN KONSTANTINOLAISEN KÄÄNTEEN UE2 LAJM.
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
10. Kristinusko – ristin tie
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Luku 14 – Raamatun tulkinta
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
Kristinuskon synty ja alkuseurakunta
KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
PALVONTAMENOT JA UHRIT
LÄHETYSTYÖ Lähetystyö on sen tekijän oman uskonnon levittämistä edistäviä toimenpiteitä joko uskonnottomille tai toisen uskonnon edustamille henkilöille.
Ortodoksinen kirkko .
Raamattuprojekti Dia 1. OTSIKKO Dia 6
Mikä ihmeen pecha kucha?
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
KRISTILLISEN KIRKON SYNTY (kpl 1)
KRISTINUSKO kpl 8.
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
Jeesus liikkeestä valtionuskonnoksi
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Lähetysopetus rippikoulussa
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Kristinuskon oppi.
Mikä/kuka on kristitty?
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Maailmanlaajan kirkon toimija
Suomen Lähetysseuran strategia
”Ruoveden rohkaisijat”
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
16. Kristillisperäiset uskonnot
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista

Mikä ihmeen lähetys? Kristinuskoon kuuluu ajatus siitä, että Jumalasta kerrotaan kaikille Kerromme Jumalasta, koska Jumala haluaa kaikki ihmisten pääsevän tuntemaan hänet Raamatussa lähetyskäskyt (Matt. 28:18-20) Lähetys tarkoittaa kristittyjen tehtävää todistaa Jumalan rakkaudesta niille, jotka eivät tunne Jeesusta

Miksi lähetys? 1/2 Jumala rakastaa ihmisiä ja lähetti siksi poikansa Jeesuksen ihmiseksi maailmaan Jeesus opetti ihmisille Jumalan valtakunnasta ja kutsui jokaista sen piiriin sanoillaan ja teoillaan Jeesus lähetti opetuslapsensa kertomaan itsestään ja hänen opetuksistaan kaikille maailman ihmisille

Miksi lähetys? 2/2 Kristittyjen tehtävä on kertoa Jumalan rakkaudesta niille, jotka eivät tunne Jeesusta Jeesuksen esimerkki: Jeesus julisti Jumalan valtakuntaa ja auttoi ihmisiä Ensimmäisten kristittyjen esimerkki: kokoontuminen jumalanpalveluksiin, julistaminen Jeesuksesta ja avun tarpeessa olevien auttaminen

Miten lähetys toteutuu? Jumalan rakkaudesta todistetaan Jeesuksen ja ensimmäisten kristittyjen esimerkin mukaan: sanoin ja teoin Jokainen kristitty on kutsuttu todistamaan Sanoin: kerromme Jeesuksesta Teoin: autamme apua tarvitsevia ja toimimme hyvän puolesta

Missä lähetys toteutuu? Jeesuksesta todistetaan siellä, missä kristityt elävät Yksittäinen kristitty voi todistaa uskostaan kotipaikkakunnalla, koulussa, työpaikalla, harrastuksissa, ystävien seurassa, seurakunnassa jne. Seurakunta todistaa yhteisönä: järjestää jumalanpalveluksia, diakoniaa, rippikouluja, perheneuvontaa, päiväkerhoja jne.

Lähetys ei ole käännyttämistä tai miekkalähetystä. Uskonnollinen painostus on väkivaltaa ja väkivalta on aina väärin. Lähetys ei ole ihmisten hädän hyväksikäyttämistä. Apua tarvitsevia autetaan riippumatta heidän uskonnostaan. Lähetys ei ole kulttuuri-imperialismia. Kristittyjen tulee kunnioittaa jokaista ihmistä, hänen arvojaan ja kulttuuriaan. Mitä lähetys ei ole?

Mitä on lähetystyö? Joidenkin kristittyjen kutsumus on lähteä pois kotimaasta työskentelemään toiseen maahan; tätä sanotaan lähetystyöksi Jokaisella seurakunnalla on lähetystyöntekijöitä, jotka tekevät työtä eri puolilla maailmaa Lähetystyöntekijät toimivat omissa ammateissaan: voi olla pappi, lääkäri, opettaja, kätilö, arkkitehti, muusikko, kielenkääntäjä tai melkein mikä vain

Suomen ev.lut kirkon lähetystyö Kirkolla on seitsemän virallista lähetysjärjestöä joiden kautta seurakunnat lähettävät lähetystyöntekijöitä eri puolille maailmaa Kirkon ulkomaanapu tekee kansainvälistä avustustyötä Seurakunnan lähetystyöntekijöitä sanotaan nimikkoläheteiksi; heidän työtään tuetaan rahallisesti ja rukoilemalla hänen puolestaan Työtä tehdään aina yhdessä paikallisten kristittyjen kanssa heidän kansansa hyväksi

Mitä minä voin tehdä? Voin rukoilla sekä lähelläni että kaukana maailmalla elävien ihmisten puolesta Voin rukoilla seurakuntani nimikkolähetin puolesta ja seurata hänen kuulumisiaan Voin käydä jumalanpalveluksissa Voin toimia omassa seurakunnassa Voin antaa omastani (esim. antaa rahaa kolehtiin tai tukea kummilapsen koulunkäyntiä jonkin lähetysjärjestön kautta)