Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vahva peruskunta rakenneuudistuksen perustaksi Kuntaliiton hallitus Esitys hallitukselle.
Advertisements

Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
eri väestöpohjilla Palvelun tuottamisen vastuu?
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Mihin vie Sote-uudistus sosiaalipalvelut? Helsinki
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Elinvoimainen kaupunkiseutu Selvitysmies Rauno Saari
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
ALAVUS Seinäjoen seudun erityinen kuntajakoselvitys Raimo Harjunen ja Jouko Luukkonen.
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
PALVELURAKENNESELVITYKSEN SEUTUTAPAAMINEN PALVELURAKENTEEN MUUTOKSEN LÄHTÖKOHTIA.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Lauri Lamminmäki Uuden Kouvolan terveydenhuolto Asiantuntijaseminaari Uudistuksen lähtökohdat Lauri Lamminmäki kaupunginjohtaja.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Annikki Niiranen1 Hyvinvointipalvelujen lautakunnat.
0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Tietoja Tampereesta. Kaupunkiseudun väestö 2014 Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti.
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
Socca Socca Sote-palveluiden tulevaisuus Miten hoidetaan erikois- ja perustason yhteys? Socca Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
SOSTE (POTKA) katsaus terveyspolitiikkaan Tuula Haatainen Varatoimitusjohtaja
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Kuntien ja sairaanhoitopiirien välinen tietohallintoyhteistyö Miten meillä ja miten muualla? LSHP, Tietohallinto - Vesa-Matti Tolonen, tietohallintojohtaja1.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2015
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Joensuun kaupunkikonsernin toiminta-alueeT
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
eArkisto – kysymyksiä vailla vastausta
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2016
ISER toimintamalliryhmä
Maakuntakierros -ETELÄ-SAVO UUDISTUKSENMYLLERRYKSESSÄ?
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Maakuntauudistus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
Kuntien palvelutuotannon kustannuksia
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2017
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Uudistuksen lähtökohdat
KULTTUURIN KUNTAKUVA JA TULEVAISUUS Kuntaliitto
Kuntalaisinfot Keskeiset havainnot Osallistujia vähän
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Sote-uudistuksen toimeenpano
SDP:n linjaukset sote-valmisteluun
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Siun sote tehdään NYT Siun sotessa tehdään uusi malli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta ja organisoinnista Pohjois-Karjalan ja Heinäveden.
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA

/hp Lähde: Timo Aro

Sosiaali- ja terveyspalvelut osana palveluketjua Erva Erikoissairaanhoito ESH Vahvistettu perus- terveydenhuolto - esh-konsultaatio - geriatria - - medisiininen - kirurginen - tukipalvelut - High tech Lähipalvelut: Yhdyskuntasuunnittelu, asuminen, liikunta, kulttuuri, opetus, työllisyys, kotipalvelu, lastensuojelu, päivähoito, mielenterveys, päihdepalvelut, yms. 5 ERVA-aluetta Peruskunnan vastuulla - Helsinki, Oulu, Kerava, Tampere, Vantaa … Kuntalaisen palvelutarve Peruskunnan vastuulla - Eksote, Siun sote yms. Sosiaalitoimi Terveydenhuolto Erityisen vaativa sosiaalitoimi - lastensuojelu - psykiatriaa -

POHDITTAVAKSI : 1.LUOVUTAAN TÄYDEN SOTE – INTEGRAATION TAVOITTELUSTA - EROTETAAN ERITYISPALVELUT JA LÄHIPALVELUT 2. ERITYISPALVELUT KESKITETÄÄN OSAAMISKESKUSPOHJALTA - 5 ALUEEN JÄRJESTÄMISVASTUULLE - TIIVISTETÄÄN ERIKOISSAIRAANHOIDON JA PERUSTERVEYDENHUOLLON YHTEISTYÖTÄ (konsultaatiot, lähetekäytännöt - Ruotsin malli) 3.LÄHIPALVELUT KUNTIEN JÄRJESTÄMISVASTUULLA (demokratia) - KUNNAT VOIVAT ORGANISOIDA PALVELUJEN TUOTTAMISEN KUTEN HALUAVAT, esim. Eksote, Kainuu, Helsinki, Järvenpää yms. - LÄHIPALVELUT MYÖS KANSALAISVAIKUTTAMISEN KESKIÖÖN. 4.RAHOITUSJÄRJESTELMÄ UUDISTETAAN YKSIKANAVAISUUTTA TUKEVAKSI MAKSUJEN OSUUTTA PALVELUISSA EI NOSTETA NYKYISESÄ TASOLTA 5. YHDISTETÄÄN TIETOJÄRJESTELMÄT

Vahvat kaupunkiseudut ja alueelliset kasvukeskukset rakentamaan alueen elinvoimaa Rakennemuutos nopeutuu (digitalisoituminen, kansainvälistyminen)  työpaikkoja poistuu ja syntyy koko ajan Elinvoimainen paikkakunta generoi uusia työpaikkoja poistuvia enemmän Ihmiset työpaikkojen perässä + työpaikat ihmisten perässä Vahvistetaan koulutusjärjestelmä yhteistyötä yritysten kanssa osaamiskeskuspohjalta Houkutellaan investointeja  Työpaikkoja  ihmisiä  elinvoimaa Hyvät palvelut ja viihtyisä ympäristö sitouttaa ihmiset paikkakuntaan ja tuo uusia asukkaita  Ihmiset perustavat ja houkuttelevat yrityksiä paikkakunnalla  elinvoimaa Työllisyyden hoito siirretään Tanskan mallin mukaisesti kuntien vastuulle = osa alueiden ja kuntien elinvoimaa - paikallistaso luonnollinen toimija elinvoiman edistäjänä ja syrjäytymisen ehkäisijänä

HALLITUKSEN SUUNITELMAT JOHTAMASSA KAAOKSEEN KEHITTÄMINEN KUNNISSA ON PYSÄHTYNYT – ODOTETAAN, MITÄ SALAINEN VALMISTELU TUO TULLESSAAN SUURTA EPÄVARMUUTTA HENKILÖSTÖN ASEMASTA, TALOUDESTA, OMAISUUDESTA, VELKOJEN KOHTALOSTA, VARAINHANKINNASTA. OLEMME PYSÄHTYNEISYYDEN TILASSA – SELLAISEEN EI OLE VARAA – ON PÄÄSTÄVÄ ETEENPÄIN- On syytä olla huolissaan hallituksen valmistelusta - KEHITTÄMINEN ON JATKUVAA JA SITÄ TEHDÄÄN JOKA PÄIVÄ – NYT ON ANNETTAVA TOIMINTA – JA KEHITTÄMISRAUHA VASTUULLISILLE TOIMIJOILLE JA TYÖNTEKIJÖILLE.