Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö"— Esityksen transkriptio:

1 Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö

2 Kapeneva toimintavara
%;n kasvusta 1 %:n kasvuun, P-Savo: 20 m€ vähemmän Uusien rakennusten poistot ja pääomakulut. Mikä verotulokehitys pidemmällä tähtäimellä (yritysverotuskilpailu valtioiden välillä) ?

3 Yksityissektori Yksityiset tuottavat nyt 21 %
Yksityinen sektori - Varkauden leikkaustoiminta 29% halvempi kuin KYS. Rantasalmi/Terveystalo: ”Toimintamme ansiosta 14.7 % erik.sh. kust. alas”

4 Kilpailutilanne haastaa julkisen sektorin
Lääketieteellinen laatu Hoitoprosessin laatu Kohtelu / nopeus Nettisivut, Mehiläinen: kännykkäsovellus, lääkäri 29 €, hoitaja 9 € = todellinen kilpailija

5 Pieni kunta – julkiset palvelut
Kenen asialla uusi maakuntavaltuusto ? HS: 69 paikkaa, Kuopio 51, Warkaus 7, Iisalmi 4, S-järvi 4, K-vesi 2, L-lahti 1 Minkä logiikan mukaan uusi masote saa avainhenkilökuntaa pienille syrjäisille paikkakunnille jos nykyinen julkinen sektori ei sitä tee (Kaavi: esim. sosiaalityöntekijät, hammaslääkärit..) ?

6 Asukkaiden hyvinvointi
Kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen osana kunnan strategiaa (KuntaL §37) nousee uuden kuntalain myötä yhä keskeisempään asemaan.

7 Liikkuva-/etä-/sähköinen palvelu
Sähköisten palvelujen kehitys sen kertoo  lähipalvelut murroksessa Pidetäänkö kiinni seinistä - miten enemmän kuin nyt - olemmeko säilyttäjiä vai uudistajia ?  Digitalisaatio

8 Liikkuva-/etä-/sähköinenpalvelu
Kauppalehti: Singapore painii samanlaisten haasteiden kanssa kuin Suomi. Maan terveydenhuolto ei pyörisi ilman robotteja. ”Henkilöstön määrää ei ole vähennetty automatisaation takia. Emme hae säästöjä vaan tehokkuutta, että pysymme toimintakykyisinä. Potilasmäärämme kasvaa vuosittain kymmenellä prosentilla, teimme mitä tahansa. Ilman automatisaatiota kaikki romahtaisi”, Winn sanoo.

9 Miten palvelu säilytetään ?
Digi Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistoiminta pienissä kunnissa Yksityissektori vaihtoehto, mutta: Haluavatko ihmiset valita kotikuntansa ulkopuolisen toimijan luottaen siihen, että lähi- = usein digipalvelut toimivat ? Onko edes tietoteknistä osaamista ja laitteita ? Valinta vaikuttaa merkittävästi pitkän aikaa. Viitteitä kilpajuoksusta pienille paikkakunnille,  1 vai 2 toimijaa ?

10 Yksittäisiä huomioita
Omaishoitajat olleet tärkeitä kumppaneita (Kunta: omaishoidon tuki, vuorohoito, kotihoito, siivous..) Maakunta saa asiakasmaksut, ei tuottaja Jos hammashoidossa samat asiakasmaksut kuin nyt julkisessa hammashoidossa = m€

11 Yksityinen sote-keskus ?
Piloteissa ei mielenterveys- ja päihdepalveluja, nykyisillä yksityisillä toimijoilla ei juurikaan täyden palvelun osaamista. Max 40 prosenttia keskuksen liikevaihdosta voi tulla päätuottajan ulkopuolisilta yrityksiltä. Päätuottaja on vastuussa kumppaneidensa palveluista ja joutuu asettamaan vakuuden maakunnalle.


Lataa ppt "Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google