Liikennekasvatuksen vuosikello Honganpalon koulu Raahe 2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
Advertisements

4A Suoja-ajat Kulmakivi, jonka varassa kaikki lepää
Opettele liikennesäännöt
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
1 Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011 Liikenneturvallisuuskyselyn tuloksia Työn aluksi selvitettiin liikenteen ongelmakohteita mm.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Oikeus liikkua maastossa
Pyöräilevän lähiöäidin arkea:
Eurooppalainen turvavyökampanja Euchires 2005 •Kymmenessä EU-maassa vuonna 2005 toteutettava kampanja turvavyön käytön lisäämiseksi •Turvavyön käytön lisääminen.
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Ikäihmisten tapaturmat
Leena Kulmala 2005 Lammas liikenteessä Aloita klikkaamalla tästä.
Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Kyselyiden yhteenveto.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
PORONIEMI Kirkonkylä Salokylä-Rasti -yhteydenpitoa naapureiden kanssa
VAARANPAIKKOJA KOULUMATKALLA
Ensimmäiselle luokalle Paattisten kouluun syksyllä 2010.
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Vasta n. 30% jalankulkijoista käyttää heijastinta. Liikenneturva tiedottaa jalankulkuun liittyvistä vaaroista. Kotimaiset heijastimien valmistajat huolehtivat.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
BePolite -polkupyörävalot Pois pyöräilijän turha punainen valo.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Turvassa Tiellä 2015 Kansallinen tieliikenneturvallisuuskampanja
Teemapäivä Linturetki 5. luokka. Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä kehityksestä Oppilas oppii: ymmärtämään ympäristönsuojelun välttämättömyyden.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Koulumatka & käyttäytyminen koulukuljetuksissa Ykspihlajan koulu; Vingen koulurakennus.
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Vanhempien mielipiteitä
Kerhotoimintaa Oulun normaalikoululla Tiesikkö, voisikko, vihtikkö?
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
KANKKULAN LIIKENNEAAPINEN
17. LIIKENNE ON YHTEISPELIÄ
Vanhempainilta
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
Sosioemotionaalinen kehitys
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Valtakunnalliset liikenneturvallisuustavoitteet
Koulu alkaa klo 9.00.
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
TIEN YLITTÄMINEN.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kulkuneuvot Kulkuneuvot Auto Lentokone Helikopteri Laiva Purjevene
LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liikenteen pysäyttäminen
KYSYMYKSIÄ NEULAMÄEN KOULUSTA
Askolan koulun koulureittien ja koululaisten liikenneturvallisuus
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Turvallinen koulumatka.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Askolan koulun koulureittien ja koululaisten liikenneturvallisuus
Esityksen transkriptio:

Liikennekasvatuksen vuosikello Honganpalon koulu Raahe 2016

Liikennekasvatus Liikennekasvatus on osa koulumme turvallisuuskasvatussuunnitelmaa. Tämän vuosikellon avulla jokaisella vuosiluokalla voidaan opettaa suunnitellut aihekokonaisuudet. Aiemmin opitut asiat luovat pohjan kunkin luokan uudelle oppiainekselle. Liikennekasvatusta voidaan antaa kaikissa oppiaineissa, teemapäivinä, teemaviikkoina ja laaja-alaisten oppimiskokonaisuuksien osana. Liikennekasvatusta annetaan koko lukuvuoden ajan vuosikellon etenemisen mukaan.

Syksy luokat - Turvallinen koulureitti -Heijastimet -Pyörän valot -Pyöräilykypärän käyttö -Jalankulkijan säännöt -Etuajo-oikeus ja väistämismerkit

Syksy luokat - Kerrataan jalankulkijan säännöt -Pyöräilijän säännöt -Turvallinen polkupyörä -Pyöräilykypärän käyttö -Heijastimet -Pyörän valot -Varoitusmerkit

Syksy luokat - Kerrataan jalankulkijan ja pyöräilijän säännöt -Pyöräilykypärän käyttö -Turvaväli pyöräiltäessä -Hirvet liikenteessä -Toimiminen onnettomuuspaikalla -Kielto- ja rajoitusmerkit -Aikaisemmin opittujen liikennemerkkien kertaus

Talvi luokat - Turvallinen koulureitti -Tienhoitokalusto liikenteessä ja koulupihalla -Liukas tie -Tienpenkkojen aiheuttamat vaarat talvella -Lumileikit tiellä -Potkurilla liikenteessä -Heijastimet

Talvi luokat - Pyöräily talvikeleillä -Jarrutusmatkat -Urheiluvarusteiden kuljettaminen pyörällä -Määräysmerkit -Heijastimet ja pyöräilykypärä -Matkustaminen julkisilla kulkuneuvoilla

Talvi luokat - Liukkaus ja pimeys -Ennakointi -Heijastimet, valot, pyöräilykypärä -Ajoradalla pelaaminen ei ole sallittua -Koulualueiden talvikunnossapito -Urheiluvarusteiden kuljettaminen pyörällä -Ohje- ja opastusmerkit, nopeusrajoitukset

Kevät luokat - Turvallinen koulumatka vaatii keskittymistä -Polkupyörän käsittelyrata ja -testi (2.lk) -Pyöräilijän turvavarusteet ja pyörän huolto -Pyöräilijän paikka liikenteessä -Turvallisesti tien yli -Määräysmerkit -Matkustaminen autossa, turvavyö, pienen lapsen paikka ja istuinkoroke

Kevät luokat - Pyörä liikenteeseen talven jälkeen -Pyöräilijä on ajoneuvon kuljettaja -Pään vammat ja niiltä suojautuminen -Matkustaminen autossa ja turvavyön käyttö -Toimiminen onnettomuuspaikalla, hätäilmoituksen teko -Ohje- ja opastusmerkit

Kevät luokat - J alankulkijan ja pyöräilijän sääntöjen kertaaminen -Pääasia on suojata pääasia. Pyöräilykypärä on cool! -Ajorata ei ole urheilukenttä -Navigaattorin käyttö -Tärkeimpien liikennemerkkien kertaaminen -Moottoriajoneuvojen säännöt; mopot ja mönkijät suljetulla alueella -Ole hyvä esimerkki!

Tarkkaavaisuus liikenteessä -saattaa häiriintyä, jos…. ●käytät kännykkää ●kuljetat huonosti sidottua taakkaa pyörälläsi ●juttelet kaverin kanssa ●ajat rinnakkain pyörällä ●kilpailet liikenteessä ●pidät turhaa kiirettä ●mielialasi on kiihtynyt ●et tunne kulkemaasi reittiä ●säätila saattaa muuttua äkillisesti ●kiinnität huomiosi liian moneen asiaan yhtäaikaa

Lisää aiheesta Liikenneturva Liikennemerkit Koulumme turvallisuuskasvatussuunnitelma