NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Advertisements

Otamme kantaa! Tavoitteena on saada nuoret aktiivisesti itse ottamaan kantaa tupakanpolttoa vastaan. Kannanotoissa voi hyödyntää laajempien aihekokonaisuuksien.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Nuoria etsimässä keväällä 2013 • Tiedotus alueellisille toimijoille mm. avoterapeutit, avohuollon ohjaajat, kuntoutusohjaajat, oppilaitokset • nihkeesti.
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
© Aseman Lapset ry 2009 A-taso 1. © Aseman Lapset ry 2009 A-taso 2 Walkers-Hubu-bussiprojekti - Keväällä 2011 alkanut kehittämishanke, päättyy joulukuussa.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Etsivä nuorisotyö.
Sukupuoli. Ikä: Ikäryhmä Asuinympäristö Opiskelu.
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Työnhaku TE-toimistossa Tehtäviä. Kuinka TE-palvelujen asiakkaaksi kannattaa ilmoittautua? Mistä päivästä lähtien työnhaku astuu voimaan? Mitä kannattaa.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Nuorisolain uudistaminen
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
ELÄMÄNI SANKARI RY.
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Eveliina Karjalainen.
ORGANISOINNIN PERUSTEET
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Mielipiteen, kannanoton, vastineen kirjoittamisesta
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Nuorisotakuu -kiertue eväitä jatkotyölle
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Harjoituksen ohjaaminen
Harjoituksen ohjaaminen
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Harjoituksen ohjaaminen
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Esityksen transkriptio:

NUORISOTAKUU ON ASENNE!

Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa yhteiskunnassa – muun muassa ehkäisevä nuorisotyö on erittäin tärkeää nuorisotakuun onnistumiselle. Nuorisotakuun toteutuminen ei ole kiinni pelkästään virkamiesten ohjeistuksista. Tässä esityksessä on listattuna erilaisia tapoja toteuttaa nuorisotakuuta – mieti mitä niistä juuri sinä ja järjestösi voitte tehdä!

1. KULJE NUOREN RINNALLA 2. VAIKUTA PÄÄTÖKSENTEKIJÖIHIN 3. OTA VASTUU

1. KULJE NUOREN RINNALLA Tue nuorta, jonka kohtaat, kysy kuinka voit auttaa ja ehdota tapoja, joilla voit olla mukana työ- tai opiskelupaikan saamisessa tai muissa nuoren elämään liittyvissä asioissa. Seuraa, että sinulle läheinen nuori saa hyvää palvelua yhteiskunnalta. Jos ei saa, niin puutu asiaan. Pidä huolta nuoren oikeuksista.

Ota yhteyttä nuoriso- ja sivistyslautakunnan jäseniin sekä tuttuihin valtuutettuihin ja tiedustele, miten nuorisotakuun toteuttaminen kunnassa etenee. Muistuta, että nuorisotakuun toteutuminen on kiinni nimenomaan paikallistason toimista. Lähetä paikallislehteen mielipidekirjoitus, jossa otat kantaa nuorisotakuun toteutumiseen kunnassanne. 2. VAIKUTA PÄÄTÖKSENTEKIJÖIHIN

Osallistu kuntanne nuorisotakuu-koulutuksiin ja vaadi siellä konkreettisia toimia ja resursseja nuorisotakuun toteuttamiseen. Jos kyseisiä koulutuksia ei ole, niin järjestä sellainen. Selvitä kuntasi TE-toimistolta ja muilta nuorisotakuun toimijoilta, miten he aikovat toteuttaa nuorisotakuuta. Jos vastaus on, että resurssit eivät riitä, vie tätä viestiä ensimmäisen kohdan päätöksentekijöille ja toisen kohdan paikallislehdelle.

3. OTA VASTUU Tarjoa järjestössäsi töitä, työharjoittelupaikkoja, oppisopimuspaikkoja tai muuta mielekästä tekemistä nuorille, joilla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa. Rahoitusta tämänkaltaiseen toimintaan on saatavilla esimerkiksi RAY:lta. Kysy paikallisilta etsivän nuorisotyön työntekijöiltä, kuinka järjestösi voi auttaa heitä työssään. Huolehdi siitä, että järjestösi pääsee kunnan ohjaus- ja palveluverkoston jäseneksi parantamaan nuorten palveluita.

Mene mukaan alueellisiin verkostoihin, joissa käsitellään nuorten asioita. Jos alueellasi ei ole tällaista verkostoa, perusta sellainen. Neuvottele paikallisten toisen asteen oppilaitosten kanssa ja selvitä, mitä keinoja järjestölläsi olisi tukea opiskelijoita heidän opinnoissaan.