Perustietoa Paijalan koulusta - Oppilaita n. 255 - Esikoululaisia n.30 - _ Iltapäiväkerhossa 40-45 oppilasta - Opettajia 12 +1+1+1 - Koulunkäynninohjaajia/IP-ohjaajia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Advertisements

Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishanke (OKM) Puolalan lähikoulun luokat
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Yleistä - rehtori kutsuu koolle - kokoontumisista kirjoitetaan muistio: vuotuiset vastuualueet/työtehtävät -kokoontuminen noin 2-4 kertaa lukuvuodessa.
Kukkulan koulun konsultoiva erityisopettaja haasteellisen oppilaan tukena Kukkumäentie 27a, Jyväskylä
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
KOULUNUORISOTYÖ PIEKSÄMÄELLÄ Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki p ,
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
TIEDOTUSTILAISUUS Rakokiven koulun rakennushanke Nastolan valtuustosali Susanna Kulonen, rehtori Sivistystoimiala.
PITKÄLAHDEN JA PYÖRÖN KOULUT.  Rehtori (toimii ryhmän vetäjänä)  Apulaisrehtori  Apulaisjohtajat  Kouluterveydenhoitajat  Koululääkärit  Koulupsykologi.
Elokuussa 2016 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
22 oppilasta 9 poikaa 13 tyttöä Erityisopettaja Laura Dunkel Yhteisiä tunteja 3. luokan kanssa äidinkielessä ja ympäristötiedossa Koulunkäynnin ohjaaja.
Helmikuu RANUAN YLÄKOULU NIVELVAIHE ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN TAVOITTEENA: ”Onnistunut, yhteistyössä toteutettu siirtyminen alaluokilta yläluokille Maaliskuu.
VESO Anne Hakanen Pirjo Vuorio Jaana Karlamaa NOPS 7.5. Osa-aikainen erityisopetus.
Onko yhteisöllinen oppilashuolto pelkkää haihattelua?
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
KiVa-ohjelmasta luopuminen ja uuden toimintatavan kehittäminen
Kyläkoulusta palvelukeskukseksi
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
Rovastinkankaan koulun Joustava Esi- ja alkuopetus
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Joustava koulupäivä – koulupäivän rakenteen uudistaminen
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Oulunkylän ala-asteen koulu
PERUSOPETUKSEN opetus- JA OHJAUShenkilöstön veso-päivä 7. 8
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Nopolan koulu Opettajien veso
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Koulu alkaa klo 9.00.
Oppilashuolto ja kasvun ja oppimisen tuki esiopetuksessa 2015
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
Opetustoimi osana Jyväskylää
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Ekaluokalle 2017.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Huoltajakysely lukuvuoden opiskelijoille
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Vanhempainillat 20 & Johanna Honkanen-Rihu, rehtori
Lukion opiskeluhuolto
KOULUTULOKKAIDEN TUTUSTUMISPÄIVÄ
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tervetuloa Haukkavuoreen!
Oppimisen tukeminen Metsokankaan koulussa
Koulutulokkaiden aamu Maunulan ala-asteella Tervetuloa
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
Ruokakasvatusta yhdessä
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

Perustietoa Paijalan koulusta - Oppilaita n Esikoululaisia n.30 - _ Iltapäiväkerhossa oppilasta - Opettajia Koulunkäynninohjaajia/IP-ohjaajia 5 - Esikoulun henkilökuntaa PAIJALAN KOULU LUKUVUOSI

MUUTA HENKILÖKUNTAA - Keittiö/siivous 2-4 (Pia Liesivesi) - Terveydenh. Reetta Hokkanen - Kuraattori Katri Tiainen - Kanslisti Ritva Kuru - Psykologi Anu Halttunen

- Tulee kaksi ensimmäistä luokkaa - Opettajina : Annika Valavuo ja Anna Sipola - - Oppilaita yhteensä 45 - Oppilailla vk koulua 3h/viikko - Koulu alkaa keskiviikkona klo 9:00-12:00 - Koulua mallilla A,AB,AB,B ( tai 10-13) - Oppilaita eri opettajilla - Oppilaat erilaisissa ryhmissä - Lopulliset luokat vk 35 perjantaina - Opettajat toimivat kiinteänä työparina Tuleva syksy 2015

- Näiden kolmen viikon ajan on koulun ohjaajat ja erityisopettaja mukana luokkien toiminnassa. - Resurssiopettaja mahdollisesti myös mukana - Koulun alkamis- ja loppumisaikoja vaihdellaan - Kaiken tarkoituksena on muodostaa mahdollisimman tasaiset luokat. - Toki niitä kaveritoiveita pyritään ottamaan huomioon. Kaveritoiveet pian joko tai tai sitten Lisää ”pehmeästä laskusta”

- Toiminta jatkuu lukujärjestyksen mukaan - Lukujärjestyksen laadintaan vaikuttaa moni asia - Oppilailla mahdollisesti eri opettajia - Koulu alkaa 8:15, 9:00 tai 10:00 Pehmeän laskun jälkeen

Tiimityöskentely 1-2.luokat muodostavat yhteisen tiimin. Tiimi on suunnitellut lukuvuoden työskentelyn (lukujärjestykset, palaverit ym) keskenään. Tiimillä on oma koulunkäynnin ohjaaja. Tiimiläisten luokat tekevät paljon yhteistyötä ja luokkarajoja ylittävää toimintaa on odotettavissa. Yhteisopettajuutta ja samanaikaisopettajuutta toteutetaan uuden opsin hengessä.

Uusi ops Elokuussa 2016 kaikki valtakunnan koulut toteuttavat uutta opetussuunnitelmaa. Uusi ops painottuu oppilaslähtöiseen opetukseen, jossa kukin oppilas tulisi ottaa huomioon persoonana ja pyrkiä saattaa häntä oppimaan omien vahvuuksiensa kautta. Opetusta pyritään eheyttämään kokonaisuuksien kautta oppiainerajoja häivyttämällä = monialaiset oppimiskokonaisuudet. Arviointikin tulee muuttumaan. Lisää opsista vanhempainillassa

OPPILASHUOLTOTYÖRYHMÄ Koululla kokoontuu säännöllisesti työryhmä, jonka tehtävänä on tukea oppilaita erilaisissa oppilashuollollisissa asioissa Oppilashuolto voi olla yhteisöllistä tai yksilökohtaista

Yhteisöllinen oppilashuolto Yhteisöllisellä oppilashuollolla tarkoitetaan toimintakulttuuria, jolla koko koulussa edistetään oppilaiden oppimista, hyvinvointia, terveyttä, sosiaalista vastuullisuutta, vuorovaikutusta ja osallisuutta sekä opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Yhteisöllistä oppilashuoltoa toteuttaa kaikki koulun toimijat. Toiminnasta vastaa rehtori, joka toimii myös ryhmän pj:na Muita toimijoita ovat opettaja(t), erityisopettaja, sekä oppilashuollon edustajat: kuraattori,psykologi terveydenhoitaja, koululaisen perhetyöntekijä

Yksilökohtainen oppilashuolto Koulun henkilökunnan arvioidessa, että joku oppilas tarvitsee yksilökohtaista oppilashuoltoa joko kuraattorilta, koululaisten perhetyöntekijältä, psykologilta tai terveydenhoitajalta on opettajan tehtävä ottaa yhteyttä oppilaaseen tai iästä riippuen hänen huoltajiinsa ja ehdottaa yhteydenottoa edellä mainittuihin tahoihin. Oppilas/huoltajat täyttävät suostumuslomakkeen Valitaan koulun puolelta vastuuhenkilö, jonka vastuulla on myös asioiden kirjaaminen.

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki (kolmiportainen tuki) On läsnä koko oppilaan koulun Tuen jaottelu: 1. Yleinen tuki ilman päätöstä 2. Tehostettu tuki rehtorin päätöksellä 3. Erityinen tuki opetuspäällikön päätöksellä Ei vaadi huoltajan suostumusta. Toteutetaan yhdessä huoltajien kanssa kaikilla tasoilla.

- Pian koulun alettua ekaluokkien vanhempainilta - Koko koulun vanhempainilta Koulussamme on käytössä Wilma - Koteihin jaetaan heti koulun alettua ns. Paijalainfo - Koulu tukee kodin kasvatustyötä - Koulussamme toimii vanhempainyhdistys - Sinne kaivataan uusia jäseniä Kodin ja koulun yhteistyö

- Kyydit tapahtuvat pääosin bussilla ja kilpailutuksen kautta valituilla takseilla - Iltapäiväkerhon jälkeen ei ole kyytejä kunnan puolesta - Bussiliput saa kansliasta - Korttia saa käyttää vain koulumatkoihin - Kuljetusoppaaseen on hyvä tutustua huolella KOULUKYYDIT

- Nimikointi on hyvä aloittaa jo nyt - Kenkien ja luistimien nauhat osattava sitoa - Koulu voi alkaa 8.15, 9.00 tai Välitunnit ovat klo 9.45, – (ruokailu) ja luokkalaiset toimivat kummioppilaina luokkalaiset tarvitsevat lupalapun huoltajilta, jos pyöräilevät. - Paijalassa on kypäräpakko - Paijalan koulusta siirrytään Hyökkälän yläkouluun MITÄS MUUTA TULEE MIELEEN?

KOULU ALKAA KESKIVIIKKONA KLO 9:00 Kaikki oppilaat kokoontuvat pääoven lähettyville Ekaluokkalaiset huudetaan nimellä opettajan riviin, josta sitten marssitaan opettajien johdolla luokkiin. Tavoitteena olisi, että huoltajat eivät enää seuraisi luokkaan. Ensimmäinen päivä päättyy kaikilta klo 12:15 Kolmen ensimmäisen viikon aikataulut jaetaan myös ensimmäisen päivän lopuksi.